reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Hehe, wybieraliscie dokladnie sposrod tych samych wozkow co my. Tylko, ze u nas padlo na mutsy :-D:-D.

:-D bo 3rider jest przecudowny :-):-) zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia :-) (w quinny od drugiego) tylko że z tego co pamiętam wy wybraliście opcję bez gondoli a ja chciałam mieć ładną dużą gondolkę na lipcowo-wrześniowe spacerki - na zimę prawdopodobnie zrezygnuję z wózka w ogóle i potem na wiosnę spacerówka - dlatego quinny - duża gondolka, potem spacerówka, na którą narzekają że jest za duża by ją używać zaraz po gondoli ale mi właśnie o to chodzi :)

Fajowy wózek!
Ja też o takich marzyłam.
Ale...
Zaciągnęłam dzisiaj (prawie wołami :crazy:) mojego A. do sklepu "SŁOŃ - wszystko dla dziecka". 2 piętra rzeczy dla Maluszków i mamuś :-) Począwszy od ciuszków, poprzez butelki, sterylizatory, wanienki, przewijaki, nocniki, laktatory, pieluchy, podpaski, majtki dla ciężarnych, skończywszy na łóżeczkach, pościelach, wózkach, fotelikach, huśtawkach i plastikowych zjeżdżalniach :-D
Mogłabym tam zamieszkać! :-D

Zobacz załącznik 118683

ahhhhh jak ci zazdroszczę, ja jestem z małej miejscowości i do najbliższego dobrze wyposażonego sklepu mam przynajmniej 50km.... i brak czasu na wypady na zakupy, gdyż nadal pracuję a w wekendy studjuję .... nie wspominając, że jakoś nie mam planu co, gdzie i po co kupić :wściekła/y: narazie udało mi się zakupić wózek i kilka ciuszków ...

Fajowy wózek!
No i się trochę najeździłam różnymi wózkami. Okazało się, że sam wygląd nie wystarcza. Jednak dałam się przekonać do wózków 3-kołowych, pod warunkiem, że na duuużych kołach (wszystkich!).
W ten oto sposób moje poprzednie typy odeszły w zapomnienie, a w marzeniach pojawił się ABC Design Rodeo. Rewelacyjny wózek. Lekki jak diabli, skrętny, na trzech dużych kołach... Tylko cena 2 razy większa, niż wózków, które wcześniej chciałam :-(
No nic, będę pertraktować z Dziadkiem :-p

A oto mój nowy typ :-)

Zobacz załącznik 118683

przepiękny wózeczek, podobny do mojego :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
My mamy łóżeczko klasyczne drewniane po siostrzenicy męża, trochę mi nie pasuje bo w pokoiku małej wszystkie inne meble w kolorze ciemnobrązowym a to łózeczko jest jasna olcha. Trochę nosem kręcę a mój mąż mówi, że przesadzam bo darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. No niby racja...
Chciałabym jednak dokupić sam baldachim i przewijak ale nie wiem czy można oddzielnie, bo w sklepach oglądałam komplety z łóżeczkami.

15406844d8.png

My chyba zdecydujemy sie na tego typu lozeczko turystyczne

Tricolor, ja już jestem chyba znawczynią łóżeczek Graco - wiem, jakie modele są dostępne na Allegro i w jakich cenach, wiem, jakie można kupić na e-bay :-D:-D:-D
Też mam już upatrzony model, ale z tych prostszych. Ten Twój ma dodatkową zaletę - otwierany bok. To chyba jest tylko w modelach de luxe.
Do naszej klitki będzie pasował skromniejszy model, ale też ma mieć ten panel elektroniczny z wibracjami, światełkiem i dźwiękami. Ja na razie chyba któryś z tych modeli obstawiam, aczkolwiek nie wykluczam, że mi się jeszcze odmieni :tak::tak:

Zobacz załącznik 118911

Zobacz załącznik 118912

A ze spraw technicznych to:
- nie ma do tych kojców materacyków (trzeba zamówić na wymiar)
- są dostępne prześcieradełka - pikowane i zwykłe (pan, który to sprowadza z U.S.A. wycenił mi te pierwsze na ok. 88 zł, a drugie - na ok. 60 zł, więc pewnie cena będzie mniej więcej taka wszędzie)

Kalina, co do jednego jestesmy zgodne - Graco ma najładniejsze łózeczka :-) Tez myslalam o tym modelu de lux, ale troszeczke mnie zniechęca to "budka" która jest za nisko nad łózeczkiem ( ja ta "budkę" planuję bo mam nasłonecznione miejsce gdzie będzie stało łózeczko ). Jeszcze zreszta muszę przemysleć temat no i tak jak pisałam zobaczyć na zywo te cudeńka:-)

Chciałabym jednak dokupić sam baldachim i przewijak ale nie wiem czy można oddzielnie, bo w sklepach oglądałam komplety z łóżeczkami.
Ja właśnie kupiłam drewniane łóżeczko-i dokupuje do niego przewijak(wcześniej nawet go wklejałam. Baldachimy też można zakupić odzielnie-najczęsciej do kupienia z pościelą, dokupiłam jeszcze ochraniacz na szczebelki. Na allegro nie będziesz miała problemu z dokupieniem tego co chcesz.

reklama
A ja się zdecydowałam na kołyskę zamiast łóżeczka :-) A jak mała wyrośnie z kołyski, która będzie stała w naszej sypialni, kupimy łóżeczko ale już do jej pokoju.

Podobają mi się 2 kołyski, jedna to typowa kołyska:
KOLYSKA KOLCRAFT sama kolysze - Z USA -TANIO (572295887) - Aukcje internetowe Allegro

natomiast druga wygląda tak:
OD RĘKI KOLCRAFT KOLYSKA GONDOLA PRZEWIJAK 48H (566646227) - Aukcje internetowe Allegro

tylko nie mogę się zdecydować na jedną z nich ;-) Co o nich myślicie ?

Do góry