reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Dominika rewelacyjne to "cosik" i na pewno bardzo praktyczne:tak:

Carmi bardzo mi się podoba ten koszyk, faktycznie masz szczęście do takich okazyjnych zakupów:tak::-)

reklama
co jak co, ale na tlusta krowe to ja bym nawet w zyciu w Twoim przypadku nie wpadla :rofl2:

no ale w takim przypadku, jak miejsca macie niewiele, to ja bym wziela jednak tylko turystyczne, albo jeszcze lepiej, turystyczne jakies najprostsze, tylko na wyjazdy, a do domku kolyske/kosz :-p a zamiast przewijaka takie cos:
IKEA | Baby | Wickeltische & Babypflege | ANTILOP | Wandwickeltisch

Carmi, dręczycielko, żebyś wiedziała, że kołyskowy asortyment z allegro mam od dziś obcykany :sorry2:
A co do przewijaków, to dla Fridy w ogóle nie używałam takowego - miałam zwykłą matę-podkładkę i sobie ją rozwijałam, gdzie mi się podobało :tak: Moja siostra też takową stosuje i nie używa przewijaka :-D

A co do przewijaków, to dla Fridy w ogóle nie używałam takowego - miałam zwykłą matę-podkładkę i sobie ją rozwijałam, gdzie mi się podobało :tak: Moja siostra też takową stosuje i nie używa przewijaka :-D

ja także nie używałam wcale przewijaka, nawet go nie kupiłam i nie zamierzam nadal. używałam podkładów jednorazowych Semi Line(prawda jest taka ze służy jeden dość długo) , tych samych ktore kupię sobie do szpitala. Rozkładałam taki zawsze na łóżku i było ok.

My lozeczko i materac juz mamy. Drewniane ze szczebelkami.
Sandra nie chciala spac w turystycznym, a ze mnie si epodoba baldachim i piekan posciel to turystyczne wogole nei wchodzilow gre. Posciel do lozeczka tez juz mamy nawet 2 komplety ;-)

Wanienke tez juz mamy, zwykla biala w zwierzaczki z kubusia puchatka, mysle tylko o zakupie wkaldki do kapania noworodka, ale jeszcz sie nad tym zastanawiam.

Mysle teraz o zakupie tego kosza wiklinowego na plozach do bujania i o niani elektrycznej. Wozio juz wybralam, ale jeszcze nie kupilismy.

Co do przewijaka to sama nie wiem. Chcialam kupic taki zakladany na lozeczko, ale stad nie wezme bo za wielkie, a tam w irlandii nie widzialam takeig o jakim mysle w sklepach.

w tym wszystkim chodzi o to ze takowy lezaczek jest przydatny wlasnie w tych pierwszych miesiacach...gora 4-5 mc, pozniej maluch staje sie zbyt mobilny i niestety nie chce z tego wspanialego sprzetu korzystac...wiec nie ma sensu kupowanie go w wieku 3 mc....moze lepiej juz w ogole ominac akurat ten gadzet skoro ma sie inne i ten wydaje sie zbednym...to tylko moja porada...trzykrotnej mamuski.
Pawimi ten lezaczek moze sluzyc dziecku nawet do 5 roku zycia :-) Rozklada sie go i robi sie z niego fotelik :tak: A ze mam an oku tylko ten rodzaj to dlatego napisalam ze sie wstrzymam z decyzja na okolo3msce zycia dziecka. Moja corcia w foteliku samochodowym jako lezaczko-bujaczku dosc dlugo chciala siedziec. Tak z ewydaje mi sie ze wszystko zalezy od dziecka.

Dominika fajne to skaldane "Cosik" :tak::-)

A ja się pochwalę - zaszaleliśmy i kupiliśmy dla Kseni to:
Urocza coreczka 6-9-12m NEXT*BENETTON wiosna-lato (564436160) - Aukcje internetowe Allegro
:-D:-D:-D:-D:-D

Obłędne, nie sądzicie?

Co do przewijania Frysi, to też rozkładało się matę na łóżku i było git. Ona miała taką plastikową, jakby pikowaną, z Myszą Mickey, łatwą do umycia :-D A w tym łóżeczku turystycznym, nad którym się zastanawiamy, przewijak jest elementem wyposażenia - jest to dodatkowa zaleta, ale traktujemy to jako wartość dodaną, nie zaś warunek zakupu :tak:

reklama
Zgadza się Kalina ciuszki urocze, po prostu urocze. Jednak angielskie firmy mają najpiękniejsze ubranka dla dziewczynek. Ja też dla mojej mam kilka takich różowiutkich, słodziutkich, pyszniutkich.....:-)

15406844d8.png

Do góry