reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ja nadal nie umiem podjąć decyzji odnośnie łożeczka.
Wiem,że chcemy aby było drewniane i miało szufladkę na dole. I klasyczne wymiary. Nie za duże. Mój S za bardzo mi nie doradza a ja sama nie wiem. Wiem też,że do mebli pasuje nam mahoń lub podone odcienie. Niby dużo postanowiłam,ale modelu nie umiem wybrać.

Ps. Wiaderko- to fajna zabawa dla dzidzi.
Ale czym to się różni od zwykłego?
Mój mały kuzyn ma takie zdjęcie z dzieciństwa jak go kąpali w zwykłym wiaderku-świetnie się przy tym bawił:)

Ostatnia edycja:
reklama
Lenka a to łózio podoba ci sie?

002.jpg

Aha...dzieki za informacje o tym wiaderku. Chyba się skusze na coś takiego-dzieciaki naprawde to lubią. Aha i jeszcze jedno pytanko. Ile musi mieć maluch aby zacząc go w tym kąpać??

andzia111-niestety mój bezprzewodowy internet nie zawsze wyświetla mi wszystkie fotki-odświeżam i niestety nie moge zobaczyć tego łożeczka. Raz widzę wszystko a raz nie. Może poźniej zobacze.

Dla mnie to wiaderko zdecydowanie dziwaczne, jakis wymysł hahahaha
Ja wiem że każda ma swoje zdanie i ja to szanuje, tylko chciałąm wam powiedzieć ze maluszek jak jest ciut większy to uwielbia figle w wodzie
Pamiętam jak synek był mały to nalewałam zawsze nieduzą ilosc wody kłądłam maluszka a on wierzgał z radosic nóżkami i rączkami w wodzie, płacz był tylko przy wyjmowaniu go z wody bo tak lubił kąpiele
A w tym wiadrze to raczej dziecko nie ma szans na swobodne brykanie w wodzie
Mimo wszystko zdecydowanie jestem za zwykłą wanienką bez żadnych dodatków i wymysłów

myslalam nad ta plastikowa kolyska z allegro, z calymi tymi pozytywkami itp, ale wolalam jednak cos takiego....dekadenckiego :-D:-D:-D

cykne potem fotke, jak bedzie juz w domu :) Heh, na dodatek wyszlo mnei taniej, niz jakbym miala wypozyczyc z komisu na 3 m-ce :-)

A co do tego "wiadereczka", to ja je odkrylam kilka dni temu i w sumie to je chwala a i w cenie takiej samej jak zwykle wanienki, jest.
Ale ja sie chyba na zwykla zdecyduje, na dluzej starczy. Musze sie tylko na kolor zdecydowac. :-D

Ja zdecydowanie wolę zwykłą wanienkę, dla Miska miałam taką niebieską z ikea,fajny plastik, dobrze stała na stoliku i w środku miała takie paski antypoślizgowe i była tania ok 25zł-mały uwielbiał się w niej wyciągać:-)

Załączniki

• w.jpg
    w.jpg
    3,1 KB · Wyświetleń: 17
reklama
kupilam wlasnie kosz wiklinowy na kolkach :baffled::baffled::baffled:
nie dokladnie taki jak chcialam, bo ten jest z baldahimem i na malych koleczkach z hamulcami. Byla cena 55€, ale mozna bylo swoja zaproponowac, wies strzelilam sobie 40 i.....udalo sie. Oczywiscie uzywany, ale z calym kompletem "szmatek".
Troche jestem zaskocona, ze sie udalo, bo nie liczylam na to. :-D

To przez Age :-pJa caly czas planowalam wstawic lozeczko na poczatek do sypialni, ale zapomnialam, ze przeciez przyjdzie jeszcze komoda i przewijak, a wtedy to nijak sie nie zmiescimy.......Mysle ze to dobry pomysl na poczatek takie cus. Po 3-5 m-cach przeniesie sie do swojego pokoiku z lozeczkiem

Carmi super!!:-p Zazdroszcze, ze tak malo zaplacilas, moze i mnie sie uda upolowac cos taniego:tak: Jezeli chodzi o baze do fotelikow to nie mamy, nie kupowalismy. Ten mniejszy fotelik mamy z maxi cosi i normalnie go zapinalismy w samochodzie na tylnim siedzeniu. Wydaje mi sie, ze taka baza potrzebna jest wowczas, jezeli nakladasz fotelik na wozek. Ten wiekszy fotelik do 18kg mamy z Römer ale bez Isofix (akurat z Isofixem nie bylby przystosowany do naszego samochodu)i jestesmy bardzo zadowoleni. Nastepny wiekszy tez kupimy z tej firmy:tak:.
Kalina, jezeli chodzi o lozeczka, to my mamy z wyjmowanymi szczebelkami. To lozeczko moge lprzeksztacic w normalne spanie dla malego, co tez dwa miesiace temu uczynilismy:tak:,wiec praktyczne:tak::tak:. Ale takie lozeczko turystyczne tez zakupilismy, potrzebne jest jak sie z dzieckiem wyrusza na urlop itd.:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry