reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

My zdecydowalismy kupic kolyske na kolkach, poniewaz lozeczko po starszym synku mamy dosc obszerne i nie zmiesci nam sie do sypialni (oprocz tego mamy strasznie duze loze:tak:). Na jakies 5 miesiecy powinna starczyc, a potem i tak chcemy przeniesc malego do jego pokoju, zreszta tak samo jak jego starszego brata:tak: w tym wieku.

Cholerka, a my nadal nie możemy podjąć decyzji odnośnie łóżeczka - mnie się marzyło takie wypasione, turystyczne Graco, ale sprowadzenie z U.S.A. łóżeczka, prześcieradełek i ewentualne dorobienie materacyka daje łączny koszt ok. 1000 zł :-( Kryzys kryzysem, ale koleżanka uświadomiła mnie, że półroczna dzidzia zaczyna wstawać w łóżeczku i potrzebuje do tego szczebelków... Czyli za pół roku trzeba by kupić zwyczajne łóżeczko.
To turystyczne z kolei jest po prostu obłędne z wyglądu, super pasowałoby kolorystycznie do naszego pokoju, poza tym sama jego "turystyczność" sprawdziłaby się latem...
I totalnie zgłupiałam i nie wiem, co robić :-:)-:)-(

Czy ktoras z was miala do czyniena z Tummy Tubes, lub cos slyszala na temat tego "wiaderka"?

Tau, gdzie Ty wynajdujesz te wszystkie cuda? :-D

Aga29 - jak wygladaj te nakladki bo u mnie jest ze 3 rozne rodzaje dostepne i jestem zielona, ktore wybrac :eek::eek::eek:

Dominika, nie podszywaj się pod Zieloną :-p:-p:-p

A my również mamy fotelik z bazą, "wklikiwany" do wózka - myślę, że to bardzo praktyczne rozwiązanie!

reklama
Dziewczynki śliczne ciuszki. A jaki rozmiar kupujecie na początek? 56 czy 62?? Bo ja narazie mam ubranka w rozmiarze 56 ale boję się ich za dużo kupić bo jak się okaże że mały będzie większy??:-(

Ja raczej jestem za troszkę większymi - na samym początku dzidzi i tak wisi, co tam na sobie ma (w sensie rozmiaru). Pomyślcie, niektóre bachorki noszą nawet skarpetki na łapkach i nie protestują, więc co im tam po za dużych gatkach ;-)
A wystarczą na dłużej!

A z doświadczenia wiem, że na moją córcię, która urodziła się duuuuża (59 cm) na samym początku i rozmiar 56 był za duży ;-) A to dlatego, że przecież nasze dzidzie nie leżą wyprostowane. Więc i tak każde ubranko początkowo wisi na glutku :-D

witam,

jestem przerażona ilością rzeczy jakie trzeba zorganizować dla maluszka i jednocześnie pełna podziwu dla was, że macie już wszystko przemyślane i powybieranie !!! Ja jakokoś nie umiem się za to wszystko zabrać !!!!

Narazie zakupiliśmy chyba najdrożą część wyprawnki czyli wózek, udało mi się nabyć też kilka ubranek na allego, ale reszta ???? A właśnie zauważyłam, że coraz mniej czasu zostaje !!! A patrząc na was to jeszcze dużo wybierania przede mną ...

Cholerka, a my nadal nie możemy podjąć decyzji odnośnie łóżeczka - mnie się marzyło takie wypasione, turystyczne Graco, ale sprowadzenie z U.S.A. łóżeczka, prześcieradełek i ewentualne dorobienie materacyka daje łączny koszt ok. 1000 zł :-( Kryzys kryzysem, ale koleżanka uświadomiła mnie, że półroczna dzidzia zaczyna wstawać w łóżeczku i potrzebuje do tego szczebelków...

Kalinko moja kolezanka (w sumie to nawet kilka) ale ta pierwsze jest mi szczegolnie bliska uzywala lozeczka turystycznego do prawie 2 latek. Tyle mial jej synek jak mu zamienili na normlane lozeczko.
Tylko miala takie dwu poziomowe. Jak Maly troche podrosl to przeniesli go na dolny poziom.
Bardzo sobie chwalila, teraz jest durgi raz w ciazy i rowniez planuje lozeczko turystyczne (bo tamte oddala) - jak mowi, w takim lozeczku dziecko nigdy nie obije sobie glowy o szczebelki z drewna - wlasnie przy takim wstawaniu i trzymaniu sie drewnianych szczebelkow.
To jej opinia :)
Ja nadal nie zdecydowalam :)

My z moim M długo rozważaliśmy jaki wózek zakupić. Wybieraliśmy pomiędzy Mutsy 3rider a quinny speedy sx i finalnie wybór padł na ten drugi :) głównie ze względu na rozmiar gondoli (bo oba wózeczki są cudowne) - wybraliśmy komplet z gondolą, spacerówką, fotelikiem i bazą do samochodu :)

W sklepie i w domu prowadzi się go genialnie :) mam nadzieję, że równie dobrze sprawdzi się na polskich chodnikach :)

kupilam wlasnie kosz wiklinowy na kolkach :baffled::baffled::baffled:
nie dokladnie taki jak chcialam, bo ten jest z baldahimem i na malych koleczkach z hamulcami. Byla cena 55€, ale mozna bylo swoja zaproponowac, wies strzelilam sobie 40 i.....udalo sie. Oczywiscie uzywany, ale z calym kompletem "szmatek".
Troche jestem zaskocona, ze sie udalo, bo nie liczylam na to. :-D

To przez Age :-pJa caly czas planowalam wstawic lozeczko na poczatek do sypialni, ale zapomnialam, ze przeciez przyjdzie jeszcze komoda i przewijak, a wtedy to nijak sie nie zmiescimy.......Mysle ze to dobry pomysl na poczatek takie cus. Po 3-5 m-cach przeniesie sie do swojego pokoiku z lozeczkiem

reklama
Do góry