reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Świetna pamiatka, faktycznie :-) Najlepiej zrobić ten odlew chyba pod koniec ciazy.

Zobaczcie czego to ludzie nie wymyslą :baffled: KOŁYSKA TEKTUROWA NOWA (552706881) - Aukcje internetowe Allegro

A co do łózeczek turystycznych. Przegladam to allegro i chyba łozeczka firmy GRACO są najbardziej rozbudowane i najfajniejsze choc dośc drogie.
:-D:-D:-DAle sie uśmiałam, myślę że jak maluch wyrośnie z niej to można ją zutylizować razem z pieluchami-super ekologiczna, a jaka przystępna cena:-D:-D:-D

reklama
Guminsia81, Meva, Dominka-essex - super ciuszki :-)

Ja na razie kupuje same body, kaftaniki, pajacyki czyli taie bielizniane, bo w sklepach to jeszcze duzo cieplych rzeczy jest, a w koncu na pierwsze miesiace to takie lzejsze ciuszki. :-) Tak mi sie wydaje. Ale kupilam pierwszy dres malemu czarno bialy - boski. :tak:

A jak kupujecie ciuszki to takie wkladane przez glowe? Bo ja chcialam kupic wiazane lub rozpinane, ale ciezko znalezc takie body rozpinane z przodu, a nie wkladane przez glowke :confused2:

"Wy to dopiero możecie poszaleć:rofl2:, na dziewczynki są takie super ciuszki, słodkie:-):-):-) i w super kolorkach, a ja biedna tylko te spodnie i bluzy..."

Gumisia ja tez bede miala chlopca ale znajduje fajniutkie sweterki i dzinsy ktore tez mnie rozbrajaja. A zwlaszcza jesli maja jakies czerwone dodatki. Tez juz mam prawie hurtownie w domu. Maz mi sie ciagle pyta czy czasami juz nie za duzo a ja nadal twierdze ze to nie wszystko, ze jeszcze dokupie bo jesli chcemy na poczatku uzywac pieluch tetrowych to dziecko bedzie trzeba przebierac kilka razy dziennie:-p.
Nie chce tez dziecka trzymac latem w ceratkowych majtkach. Wole prac i przebierac niz go odparzac.

Kabaretka mama kupila mi ostatnio piekne delikatne i wiazane kaftaniki w zwyklej pasmanterii. Cena ok.8zl.

Ostatnia edycja:
Andzia - śliczne łózeczko. Mebelki tej firmy widziałam w sklepie Mama i ja. Moze tam znajdziesz ceny?
Gumisia - super ciuszki

Ollutka super łóżeczko zwłaszcza kolorki:tak:, ja będę miała drewniane łóżeczko ( chyba takie jak Tau:-)).quote]
My w sypialni też będziemy miec drewniane - Radek VII Klupich. To turystyczne będzie tylko na podróze i jako kojec służyło.

A jeśli chodzi o ciuszki, to te dla chłopców też są słodkie. Zwłaszcza buciki - sotatnio się w C&A rozczuliłam. Ciekawe, czy jutro juz sie dowiemy, co kupować :happy:

Dziewczyny ale wy szalejecie z tymi ubrankami, ja powiem tak w pierwszym roku Oti kupiłam dla niej może 10 ubranek, reszte wszystko podostawała, za każdym razem ktoś wpadał z czymś, że i tak stwierdzam, że miałam wystarczająco, teraz w sumie też kupuję tylko coś od czasu do czasu, raz jedna babcia, raz druga, chrzestni, znajomi:) Teraz więc tez z ubrankami wstrzymuje się, po Oti zostawiłam po jednym komplecie w uniwersalnym kolorze z każdego rozmiaru, a reszta pewnie znowu sama przywędruje;)

Anavel co do Twoich planów pieluszek tetrowych, ja tez tak planowalam, życie jednak wszystko zweryfikowało, Oti robiła po 20-30 purknieć kupkowych na dzień, uregulowało się to dopiero po 4 miesiącu, nie miałam szans na pieluchy tetrowe, zwłaszcza, że od 8 do 16 miala non stop kolki, nie było więc czasu na pranie i prasowanie, i tak ledwo z wszystkim wyrabialam. I powiem wcale te pieluszki nie są ceratkowe, a wręcz przeciwnie, przekonalam się do pieluszek, i wydaje mi się, że są nawet mniej dokuczliwie dla pupki niż pieluchy tetrowe.

Potrzebna bedzie mała podusia, coś na spód-może być kocyk w poszewce(czasem kładłam też biały duży ręcznik frotte) i cos do przykrycia znów może być kocyk.Dobrze jest mieć też orginalny pokrowiec na nózki i folię przeciwdeszczową-bez problemu dokupisz, a na zimę śpiworek

Skarbnica wiedzy :-) Nic dodac, nic ująć :-)

hi,hi wzięło mnie na całego:-D:-D:-D, w rossmanie była promocja wiec mam już paczkę pampków newborn-polecam zwłaszcza mamusiom nie przekonanym do pampków, bo są przewiewne i mają siateczkę która oddziela kupkę od pupki:-D:-D:-D

reklama
Do góry