reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Ja mam niby termin na 2 marca, więc teoretycznie został mi miesiąc, ale już w zasadzie nie mam nic do roboty, torba do szpitala spakowana, kosmetyki dla mnie i małej kupione, tylko te grubsze sprawy, ale to na allegro wszystko już oblukane, więc może w przyszłym tyg zamówię i jestem ready.. :) a potem tylko stresik kiedy nadejdzie ten ważny dzień-strach się bać ;p

reklama
ola - My mamy łóżeczko z wystawki z hurtowni od taty...takze swoje odstało, wywietrzało i ładnie wyblakło :D teraz oparte o ścianę stoi rozłożone w innym pokoju i nie jest szczelnie zapakowane... :-))) dziękuję za troskę...wiem, wiem o takich rzeczach:D hyhy

kamilka - mam te same pampers i huggies (to wycięcie akurat zbędne, prawie go nie ma..dla nas nie ma ono znaczenia;p) .. tylko dlatego, ze promocja była, a wiecej nie trzeba teraz...zobaczymy jak sie te skonczą jak będą się nam Dady biedronkowe sprawdzały.. jak się nie sprawdzą to zobaczymy inne. metodą prób i błędów znajdzie się w końcu "swoje" :-) mi z tego wszystkiego co napisałaś później został już tylko stresik...tak to juz gotowe:p

MantaZG- a na kiedy masz termin? :) ja tak żartuję, że tylko stresik zostaje, ale coś w tym jest ;p ja może też wypróbuję te Dady wcześniej, bo myślałam, żeby przez pierwsze mce jakieś lepsze używać, ale może akurat tamte tańsze by się zadawały, więc po co przepłacać... już bym chciała łóżeczko z pościelą postawić, ale jeszcze za wcześnie... wystarczy, że mam manię zaglądania do szuflad z ciuszkami i podziwiania tych ślicznych różowych ubranek :))

kamilka -w karcie wpisany 5 marca... wg ost. USG 3 marca... na łóżeczko i zakup następnych pieluszek przyjdzie pora:p

atan Amelka ma już kolekcję bucików jak na kobietę przystało :-D

agusia, Maria z tym karmieniem nie tu być powinno ;-), ale ja mam zamiar stosować zasadę 6 m-cy tylko cyc. Do pracy mi się nie spieszy, bo jej zwyczajnie nie mam. Może życie mnie zweryfikuje - ale to się okaże.

Z nowych zaleceń ze szkoły rodzenia:
- szampon na początek niepotrzebny
- pielęgnacja pępka na sucho, ewentualnie ocatnisept (mycie normalnie wodą i mydłem podczas kąpieli)
- oliwka odpada(nie ma kategorycznego sprzeciwu do oliwki) - lepszy dla skóry balsam, chyba że chodzi o ciemieniuchę - wtedy oliwka ok

Oczywiście każdy według siebie i własnego uznania ;-) Tylko powtarzam, jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości co do zakupów.

Villandra popieram z tym cycem choć w upały warto zaopatrzyć się w butelkę i dobrą wodę mineralną dla maluszka :tak:

vill u mnie w szole rodzenia to samo co u ciebie mowia :-) wczoraj juz ostatnie mieliśmy i dostaliśmy zaświadczenia :happy2:

ja z zakupów nie mam tylko pieluch jednorazowych, kremu na brodawki i jakiegoś ewentualnie kremu do pielegnacji / oliwki reszta wyprawki na liście została już wykreślona, a jak cos w praniu wyjdzie to męża do sklepu i niech dokupi :-)

a ja nie wytrzymałam i kupiłam młodej parę nowych ubranek:-D takich "wyjściówek", żeby nie było że mam mało w szafie... ;)
Oprócz tego mąż kupił nowe pieluszki flanelowe dla naszej dziewczynki - m.in. jedną z HelloKitty :D mysłałam że padnę jak to zobaczyłam:D

a to ostatnie nabytki:
pajacyki - te z myszkami, to z Tesco (rozmiar 0, na pobyt w szpitalu :-D ), reszta duże 62-68. Mam jeszcze cudny zielony pajacyk 62, ale zapomniałam strzelić fotkę...

Załączniki

• xP1060692.jpg
    xP1060692.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 52
  • xP1060693.jpg
    xP1060693.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 52
  • xP1060694.jpg
    xP1060694.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 57
  • xP1060695.jpg
    xP1060695.jpg