reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Atomówka fajnie te spodnie leżą, ale rzeczywiście mogły by byc ciut większe - mniejsze prawdopodobieństwo, że z nich "wyrośniesz" ;-) a rzeczy dla maluszka słodkie :-)

Olavip ja napalona jestem na chustę, bo chcę jednoczesnie aby maluszek czuł moja bliskość i aby starsza nie czuła się odtrącona i zepchnięta na bok, że czegoś nie możemy zrobic, bo jest mały dzidziuś. A chusta to idealne rozwiązanie właśnie gdy pojawia się drugi maluch :tak: fakt trochę zabawy z wiązaniem, ale jesli wcześnie się zacznie, to i my szybciej nabierzemy wprawy i mniejsze prawdopodobieństwo, że maluchowi się nie spodoba ;-) a Mini wrzuciła kilka fajnych linków - więc spokojnie jak nie mamy mozliwości uczestniczenia w lekcjach motania to pomalutku i się nauczymy (najlpeiej chyba na początku motac sie przed lustrem ;-))

reklama
Kurcze kuszą mnie te chusty.... sama nie wiem....do Jagody nie kupowałam bo wtedy akurat była ta afera że w Stanach ileś tam noworodków w krótkim czasie zmarło przez noszenie w chuście i nosidle, więc każdy się tego wystraszył....
Hmm, nie jestem pewna, ale o ile sobie dobrze przypominam, to tam chodziło o "wisiadła", czyli te nosidła twarde, które nie są polecane (te, w których się nosi dziecko przodem do świata).

atomówka spodnie super,ale rzeczywiście rozmiar mógłby być większy bo na pewno brzuszek urośnie,a ciuszki dla dzidzi są superowe

Ostatnia edycja:
fajniutkie koszulinki. Też się do takiej przymierzam... ale jakoś nie umiem jeszcze kupować rzeczy.

Jeszcze troszke poczekam:-)))

i ja zakupiłam całkiem przypadkiem bo po prostu w sklepie się natknęłam na koszule nocną, nie żeby ciążowa ale ma rozpinane (na guziki) boki tak jakoś jakby do karmienia :-)

edit: doświadczone mamy co sądzicie? :blink:

IMG_0928.jpg

Ostatnia edycja:
i ja zakupiłam całkiem przypadkiem bo po prostu w sklepie się natknęłam na koszule nocną, nie żeby ciążowa ale ma rozpinane (na guziki) boki tak jakoś jakby do karmienia :-)

edit: doświadczone mamy co sądzicie? :blink:

Zobacz załącznik 396585
nad taka sama sie zastanwialam to jest ciazowa niby do karmienia ale szczerze mowiac moja mama tez w takich chodzi hihi ;] sa wygnodne przez guziczki ;] zeby cyca wyciagnac i dzidzia nakarmic ;]

ja kupilam teraz raz ze mam wolna kase dwa chce miec juz kolo 30 tc spakowana torbe zycie uczy i dosiwadczenie z pierwszje ciazy nie pozala mi mi spac psokojnie do poki torba nie bedzie spakowana chodz wp olowie (chodzi o moje ubrania a nie dzidzia)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1862350508 o taka mam a nie z tamtego linka -pomylilo mi sie !!!!! przy pierwszym ;] bo mialam pootwirane kilka okienek ;] hihi kupilam 3 ;] dwie dla siebie jedna dla mamci hihi

Ostatnia edycja:
reklama
wydaje mi się,że koszule będą ok chyba. Chociaż powiem szczerze,że miałam taką samą (w sensie ten sam materiał,styl) ale miała guziki tylko na środku rozpinane i byłam z niej mega zadowolona. Dostałam też taką z wycieńciami na piersi ale jej nie lubiłam,bo się w niej motałam (poza tym miałam do niej za wielkie cycki...:baffled:) ale te się wydają ok,bo mają guziki a nie dziury tylko przez które wychodzi nie raz za dużo hihi:-)

Do góry