reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Atomówka fajnie te spodnie leżą, ale rzeczywiście mogły by byc ciut większe - mniejsze prawdopodobieństwo, że z nich "wyrośniesz" ;-) a rzeczy dla maluszka słodkie :-)

Olavip ja napalona jestem na chustę, bo chcę jednoczesnie aby maluszek czuł moja bliskość i aby starsza nie czuła się odtrącona i zepchnięta na bok, że czegoś nie możemy zrobic, bo jest mały dzidziuś. A chusta to idealne rozwiązanie właśnie gdy pojawia się drugi maluch :tak: fakt trochę zabawy z wiązaniem, ale jesli wcześnie się zacznie, to i my szybciej nabierzemy wprawy i mniejsze prawdopodobieństwo, że maluchowi się nie spodoba ;-) a Mini wrzuciła kilka fajnych linków - więc spokojnie jak nie mamy mozliwości uczestniczenia w lekcjach motania to pomalutku i się nauczymy (najlpeiej chyba na początku motac sie przed lustrem ;-))

reklama
Kurcze kuszą mnie te chusty.... sama nie wiem....do Jagody nie kupowałam bo wtedy akurat była ta afera że w Stanach ileś tam noworodków w krótkim czasie zmarło przez noszenie w chuście i nosidle, więc każdy się tego wystraszył....
Hmm, nie jestem pewna, ale o ile sobie dobrze przypominam, to tam chodziło o "wisiadła", czyli te nosidła twarde, które nie są polecane (te, w których się nosi dziecko przodem do świata).

atomówka spodnie super,ale rzeczywiście rozmiar mógłby być większy bo na pewno brzuszek urośnie,a ciuszki dla dzidzi są superowe

Ostatnia edycja:
fajniutkie koszulinki. Też się do takiej przymierzam... ale jakoś nie umiem jeszcze kupować rzeczy.

Jeszcze troszke poczekam:-)))

i ja zakupiłam całkiem przypadkiem bo po prostu w sklepie się natknęłam na koszule nocną, nie żeby ciążowa ale ma rozpinane (na guziki) boki tak jakoś jakby do karmienia :-)

edit: doświadczone mamy co sądzicie? :blink:

IMG_0928.jpg

Ostatnia edycja:
i ja zakupiłam całkiem przypadkiem bo po prostu w sklepie się natknęłam na koszule nocną, nie żeby ciążowa ale ma rozpinane (na guziki) boki tak jakoś jakby do karmienia :-)

edit: doświadczone mamy co sądzicie? :blink:

Zobacz załącznik 396585
nad taka sama sie zastanwialam to jest ciazowa niby do karmienia ale szczerze mowiac moja mama tez w takich chodzi hihi ;] sa wygnodne przez guziczki ;] zeby cyca wyciagnac i dzidzia nakarmic ;]

ja kupilam teraz raz ze mam wolna kase dwa chce miec juz kolo 30 tc spakowana torbe zycie uczy i dosiwadczenie z pierwszje ciazy nie pozala mi mi spac psokojnie do poki torba nie bedzie spakowana chodz wp olowie (chodzi o moje ubrania a nie dzidzia)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1862350508 o taka mam a nie z tamtego linka -pomylilo mi sie !!!!! przy pierwszym ;] bo mialam pootwirane kilka okienek ;] hihi kupilam 3 ;] dwie dla siebie jedna dla mamci hihi

Ostatnia edycja:
reklama
wydaje mi się,że koszule będą ok chyba. Chociaż powiem szczerze,że miałam taką samą (w sensie ten sam materiał,styl) ale miała guziki tylko na środku rozpinane i byłam z niej mega zadowolona. Dostałam też taką z wycieńciami na piersi ale jej nie lubiłam,bo się w niej motałam (poza tym miałam do niej za wielkie cycki...:baffled:) ale te się wydają ok,bo mają guziki a nie dziury tylko przez które wychodzi nie raz za dużo hihi:-)

Do góry