reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Fajne macie tez ciuszki:-). Ja podejrzewam, że jak w grudniu zawitam do Polski, to mnie babcie nieco obsypią ubrankami(już jakieś widziałam przez skype:tak:), więc na razie się wstrzymuję. Tutaj rozmiarówka jest 0-3 miesiące, ewentualnie jeszcze dla wcześniaków i bardzo malutkich dzieci dodatkowy rozmiar. Ale myślę, że kupię po kilka sztuk, a najwyżej się dokupi, jak już się młode wykluje.
Żelazka nie posiadam i kupić nie zamierzam:cool2:.
A proszek... nie wiem nawet, czy tu są jakieś specjalne dla dzieci. Mam nadzieję, że jak coś, to gdzieś po drodze jakąś próbkę dostanę. A tak to przecież dziecko będzie ciągle dotykało naszych ubrań, więc i je bym musiała prać w specjalnym proszku:no:. Już nie mówiąc o tym, że jakbym miała w tej gigant amerykańskiej pralce zrobić wkład z tylko dziecięcych ciuszków, to bym musiała chyba z jakiegoś żłobka tych ciuchów nakraść:-D.
Liczę na to, że młode będzie pancerne jak rodzice i żadnych alergii mieć nie będzie. A jak będzie miało, to wtedy zacznę kombinować;-).

Nusia my w uk itak fairy uzywamy
:happy:

A ja dziś miałam dzien dobroci dla cięzarnych wielorybków- dostawa w lumpku szwajcarskim- dwie pary spodni z panelami na cały sklep i to prawie nie używane duze rozmiary - JAK NA MNIE SZYTE! :szok: Jedne elastyczne jeansy rurki z H&M mama a drugie sztruksy beżowe :rofl2: No jej..juz dawno spodni nie mialam :zawstydzona/y:

IMAG0250.jpg

Do tego dwa staniki - takie same tylko biały i bordowy w kwiatowe wzory, nie uzywane miekkie takie bez fiszbin ani miseczek- duze i z zapasem obwodowym na pozniej. No dzien dziecka! :))

Akka fajna promocja . Ja strasznie lubię lovelę bo ślicznie pachnie :tak:

Tricia a są u Was proszki soft ?? Może taki by wystarczył . Najwyżej dodasz mniej proszku albo dwa razy nastawisz płukanie i powinno być ok . Im mocniejszy proszek tym więcej detergentów ,i tym bardziej może uczulić :tak:

Angel to udały Ci się zakupy ...

Tricia a są u Was proszki soft ?? Może taki by wystarczył . Najwyżej dodasz mniej proszku albo dwa razy nastawisz płukanie i powinno być ok . Im mocniejszy proszek tym więcej detergentów ,i tym bardziej może uczulić :tak:

Ja piorę w płynie i w sumie i tak mało go daję, bardziej tak na odświeżenie ciuchów, bo nigdy jakoś mega ich brudnych nie mam. A coś soft pewnie i jest. To w czym piorę, jak do tej pory było dla mnie tak mało istotne, że brałam pierwszą butelkę, jaka mi wpadła w ręce;-). Będą ubranka, to się zajmę tematem bliżej.

A ja dziś miałam dzien dobroci dla cięzarnych wielorybków- dostawa w lumpku szwajcarskim- dwie pary spodni z panelami na cały sklep i to prawie nie używane duze rozmiary - JAK NA MNIE SZYTE! :szok: Jedne elastyczne jeansy rurki z H&M mama a drugie sztruksy beżowe :rofl2: No jej..juz dawno spodni nie mialam :zawstydzona/y:

Zobacz załącznik 399757

Do tego dwa staniki - takie same tylko biały i bordowy w kwiatowe wzory, nie uzywane miekkie takie bez fiszbin ani miseczek- duze i z zapasem obwodowym na pozniej. No dzien dziecka! :))
ja nigdy nic nie wygrzebię... ale masz fajny ten brzuchol:tak:

Angel ale udane polowanko!

Wiecie co, tak pokazujecie te sliczne maluszkowe ubranka, że cy ba po połówkowym usg też się skuszę :cool2:

co do proszków... to chyba u nas tylko taka "moda" na proszki dla dzieci... Nawet w Niemczech nie ma secjalnych... Ja poprzednio kupowałam Jelpy, bobasy... ale po czasie 3-4 miesięcy wyprałam kilka rzeczy małej z naszymi ciuchami i zero rekacji... więc ja nie będe na razie inwestowac w proszki dla maluchów. Będe prała w normalncyh (ja kupuje niemieckie proszki) i płyny do płukania sensitive, na początku podwójne płukanie... Jak zaczną się problemy skórne, to wtedy zmienimy proszek :tak:

angel - fajne spodenki!:)

ja prałam rzeczy młodego i moje koszulki nocne w proszku dziecięcym dość długo, potem dopiero stopniowo przechodziłam na nasz proszek :) Ja kupowałam Jelp'a

MaMicurina ja też nie mam do tego ani szczęścia ani cierpliwości :crazy:
Dzis faktycznie dzień dobroci jakiś, a najbardziej ciesze się ze specjalniej maskotki która tam znalazłam za 10 zł, juz wyprana pachnąca będzie pierwszym misowym stróżem snów mojego maleństwa ;-)

reklama
Do góry