reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Fajne macie tez ciuszki:-). Ja podejrzewam, że jak w grudniu zawitam do Polski, to mnie babcie nieco obsypią ubrankami(już jakieś widziałam przez skype:tak:), więc na razie się wstrzymuję. Tutaj rozmiarówka jest 0-3 miesiące, ewentualnie jeszcze dla wcześniaków i bardzo malutkich dzieci dodatkowy rozmiar. Ale myślę, że kupię po kilka sztuk, a najwyżej się dokupi, jak już się młode wykluje.
Żelazka nie posiadam i kupić nie zamierzam:cool2:.
A proszek... nie wiem nawet, czy tu są jakieś specjalne dla dzieci. Mam nadzieję, że jak coś, to gdzieś po drodze jakąś próbkę dostanę. A tak to przecież dziecko będzie ciągle dotykało naszych ubrań, więc i je bym musiała prać w specjalnym proszku:no:. Już nie mówiąc o tym, że jakbym miała w tej gigant amerykańskiej pralce zrobić wkład z tylko dziecięcych ciuszków, to bym musiała chyba z jakiegoś żłobka tych ciuchów nakraść:-D.
Liczę na to, że młode będzie pancerne jak rodzice i żadnych alergii mieć nie będzie. A jak będzie miało, to wtedy zacznę kombinować;-).

Nusia my w uk itak fairy uzywamy
:happy:

A ja dziś miałam dzien dobroci dla cięzarnych wielorybków- dostawa w lumpku szwajcarskim- dwie pary spodni z panelami na cały sklep i to prawie nie używane duze rozmiary - JAK NA MNIE SZYTE! :szok: Jedne elastyczne jeansy rurki z H&M mama a drugie sztruksy beżowe :rofl2: No jej..juz dawno spodni nie mialam :zawstydzona/y:

IMAG0250.jpg

Do tego dwa staniki - takie same tylko biały i bordowy w kwiatowe wzory, nie uzywane miekkie takie bez fiszbin ani miseczek- duze i z zapasem obwodowym na pozniej. No dzien dziecka! :))

Akka fajna promocja . Ja strasznie lubię lovelę bo ślicznie pachnie :tak:

Tricia a są u Was proszki soft ?? Może taki by wystarczył . Najwyżej dodasz mniej proszku albo dwa razy nastawisz płukanie i powinno być ok . Im mocniejszy proszek tym więcej detergentów ,i tym bardziej może uczulić :tak:

Angel to udały Ci się zakupy ...

Tricia a są u Was proszki soft ?? Może taki by wystarczył . Najwyżej dodasz mniej proszku albo dwa razy nastawisz płukanie i powinno być ok . Im mocniejszy proszek tym więcej detergentów ,i tym bardziej może uczulić :tak:

Ja piorę w płynie i w sumie i tak mało go daję, bardziej tak na odświeżenie ciuchów, bo nigdy jakoś mega ich brudnych nie mam. A coś soft pewnie i jest. To w czym piorę, jak do tej pory było dla mnie tak mało istotne, że brałam pierwszą butelkę, jaka mi wpadła w ręce;-). Będą ubranka, to się zajmę tematem bliżej.

A ja dziś miałam dzien dobroci dla cięzarnych wielorybków- dostawa w lumpku szwajcarskim- dwie pary spodni z panelami na cały sklep i to prawie nie używane duze rozmiary - JAK NA MNIE SZYTE! :szok: Jedne elastyczne jeansy rurki z H&M mama a drugie sztruksy beżowe :rofl2: No jej..juz dawno spodni nie mialam :zawstydzona/y:

Zobacz załącznik 399757

Do tego dwa staniki - takie same tylko biały i bordowy w kwiatowe wzory, nie uzywane miekkie takie bez fiszbin ani miseczek- duze i z zapasem obwodowym na pozniej. No dzien dziecka! :))
ja nigdy nic nie wygrzebię... ale masz fajny ten brzuchol:tak:

Angel ale udane polowanko!

Wiecie co, tak pokazujecie te sliczne maluszkowe ubranka, że cy ba po połówkowym usg też się skuszę :cool2:

co do proszków... to chyba u nas tylko taka "moda" na proszki dla dzieci... Nawet w Niemczech nie ma secjalnych... Ja poprzednio kupowałam Jelpy, bobasy... ale po czasie 3-4 miesięcy wyprałam kilka rzeczy małej z naszymi ciuchami i zero rekacji... więc ja nie będe na razie inwestowac w proszki dla maluchów. Będe prała w normalncyh (ja kupuje niemieckie proszki) i płyny do płukania sensitive, na początku podwójne płukanie... Jak zaczną się problemy skórne, to wtedy zmienimy proszek :tak:

angel - fajne spodenki!:)

ja prałam rzeczy młodego i moje koszulki nocne w proszku dziecięcym dość długo, potem dopiero stopniowo przechodziłam na nasz proszek :) Ja kupowałam Jelp'a

MaMicurina ja też nie mam do tego ani szczęścia ani cierpliwości :crazy:
Dzis faktycznie dzień dobroci jakiś, a najbardziej ciesze się ze specjalniej maskotki która tam znalazłam za 10 zł, juz wyprana pachnąca będzie pierwszym misowym stróżem snów mojego maleństwa ;-)

reklama
Do góry