reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Kindzia - a nie lepiej kupić coś takiego jak w linku poniżej do "wyjściowych" ubranek? dla dziecka które i tak leży w wózeczku?:D
Żeby nie było - bucikom do końca przeciwna nie jestem, po prostu szkoda kasy wielkiej na nie wydawać;) ja dostałam przy Tymku jedne "adidaski" - nigdy ich nie założyłam, bo już były za małe.. Teraz będą dla księżniczki.. może chociaż raz się uda je przymierzyć :) No i mam też sporo bucików od koleżanki po jej córeczce.. ale sądzę że i tak skarpetki u mnie będą królować;)
Skarpetki buciki ABS 9-13cm 0-3lata ZESTAw 3pary! (1860682395) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ja też nie :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Mało tego nie posiadam żelaska :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
teraz to sie zmieni ;-)

A tez bym chetnie te ciuchy co juz dostalam jeszcze raz przegladala i przegladala..
I jak tak piszecie, ze przegladacie by zobaczyc co dokupic to ja nie wiem czym sie kierowac ?? Czego powinno na oko byc ile? :szok:

przede wszystkim postaw na to, żeby mieć zapas bodziaków, pajaców, śpiochów (ja wolałam półśpiochy, tzn. spodenki ze stópkami) - takiej bielizny niemowlęcej - nie musza być wypasione, bo jak maluch zasadzi kupkę, która sie wyleje albo po raz setny uleje to często zostaja brzydkie plamy, których cięzko się pozbyć... a wyjściowe ubranka to juz inna bajka ;-)

chyba juz sobie odpuszcze to allegro, bow kurzona jestem:wściekła/y:

dziewczyny, ktore zakupily uzywane z all wlasnie jakie sa Wasze opinie? nie zawiodlyscie sie? jest to warte kupienia nawet za pare groszy czy nie warto? czy lepiej przejsc sie na ciuchy i przynajmniej w łapkach obejrzec co sie wygrzebało??

ja się kilka razy naciełam - raz ze spacerówka, która miałabyć idealna i w ogóle, a przyszła brudna, z kilkoma wadami... ehh ale się wkurzyłam, do tego gościu nie chciał słyszeć o zwrocie... kilka razy nacięłam sie na ubrania, bo przysżły w gorszym stanie niz opisane. Ale teraz mam juz sposób - jak są dokładne fotki i konkretny opis to wtedy lizytuję - rozczarowań o wiele mniej ;-) no i podstawa - czytac komentarze, jeśli jakiś czas temu iles osób się skarżyło, że cos przyszło w gorszym stanie, to sobie daruję...

ja się nastawiam tak:
pierwszy miesiąc (r. 56) body dł rękaw *rozpinane po całości) + śpioszki (rozpinane w kroczku) ORAZ body kr rękaw rozpinany po całości + pajacyk (rozpinany z przodu, po całości).
Do 3 miesiąca (r. 62) to samo:) plus opcja body dł rękaw+półśpiochy.

aha - buciki dla niemowlaka wyglądają cudownie:) ale są kompletnie niepraktyczne, bo dziecko po pierwsze nie chodzi, a po drugie wyrośnie z nich zanim się obejrzycie ;) Lepiej kupić fajne skarpetki (uwaga na ściągacze! nie mogą być zbyt mocne bo będą nóżkę uciskały!)

no to ja mała korekcja, bo jak trafi sie mocno rosnące i przybierające dziecko to 56 rozmiar starczy może na 1-2 tyg.. Rozmiar 62 to tak do 1 miesiąca, max 1,5 mies. 68 starczy na kolejne 3-4 tyg... u nas przed 4 miesiacem na 80 wskoczyłyśmy i cieszyłam sie, że nie miałam dużo maleńkich ubranek :sorry:

a skarpetki ze ściągaczem, ale delikatnym - bo te całkiem bezuciskowe to syzyfowa praca, jak amluch kopie to co chwile trzeba zakladać bo spadają :sorry:

jesli chodzi o buciki, to nie używam (podobnie jak śpochów i kaftaników ;-)). jak poznam płeć, to pewnie wyszydełuje kilka par papci, co by w nóżki ciepło było ;-)

Ostatnia edycja:
ivi
jatakie co podałas kupowałam dla smarka jak uczył sie chodzic

bo najlepiej na boso nauka
ale podłogi (u mni deski) sliskie sa (nie ma dywanow)

ale jak chcesz to zakładaj i do wyjsciowych

ja mam jedna pare..
miała byc to niespodzianka dla M, zobaczymy moze jeszcze zmieni zdanie i bedzie.
I to sa papucie, miekka podeszwa. milutkie. na pewno nie beda uwierac nozki. na "wyjscia" własnie no zobaczymy
w promo kupiłam.. majatek nie kosztowały, nie szkoda bedzie nawet ja beda lezec bo cieszą oko:)

mata - z tym rozmiarem masz racje.. Z tym, że na początku dziecko jest całe "zwinięte" i np u nas Tymek, mimo że urodził się mając 57, przez ponad pół miesiąca nosił r. 56..

W każdym razie do szpitala planuję wziąć 2 zestawy ubranek - jeden w rozmiarze 56, drugi w rozmiarze 62 ;) I tak jak piszesz, bez sensu mieć dużo tych najmniejszych - więcej ubranek kompletuję w rozmiarze 62 niż 56.

Aa i dziewczyny rozmiar rozmiarowi nierówny! np firma BATYR - ma fajne jakościowo ubranka, ale numeracje ma zawyżoną o cały jeden rozmiar. I np ich rozmiar 62 to "normalny" rozmiar 68.

Mój Borys też na poczatek wchodził w 56 ( a wpisane ma że miał 60 cm jak się urodził ) bo 62 było dla niego duuuzo za duże . :tak:
Ivi a ja używałam buciki ... fakt nie dla niemowlaka ale dla starszego bobasa , np na jesień żeby było mu ciepło w nóżki :tak:

Mata to jestem w szoku że Dobrusia mając 4 miesiące wchodziła w 80 :szok: Borys miał rok jak nosił takie ubranka :-).

Ostatnia edycja:
No dobra już mi się rozjaśnia..gdyby ivi jeszcze raz przetoczyła jak kiedyś , tak pieknie opisane co to i jak wygladaa, do czego sa pajacyki, rampery, spiochy .. przyrzekam spiszę i bede sie uczyc na pamięc :-D

a tak dzisiaj na poprawę humoru :-D

DSC00449.jpgDSC00450.jpgDSC00451.jpgDSC00452.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięęęęeki :-) Zaraz wywale znowu te wszystkie ciuszki co dostalam, posegreguje według neutralności :D i wlasnie na bodziaki, pajacyki i zobacze co mam a co bedzie do dokupienia kiedyś :tak:

Do góry