reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Ja myślę o takim pasie. Mam nadzieję, że moje Tshirty będą ok przez całą ciążę (zwłaszcza w biuście), ale obawiam się, że przy większym brzuchu mogą być zbyt krótkie i wtedy taki pas może się przydać.

atomówka ja kupiłam właśnie ten pas ale jeszcze nie dotarł, chciałabym go wszyć do spódnicy ale też nosić np do jeansów - biodrówek zobaczymy jak się sprawdzi

hmmm no ciekawe jak ten pas się może sprawdzić, dajcie znać na zimę może i ja się skuszę
póki co na razie o topikach już nie myślę i zaczynam się w tuniki zaopatrywać, kilka mam jeszcze takich lżejszych sprzed ciąży bo i tak moda na nie jest :) to założę na jakieś bluzeczki z długim rękawem

a tu tunika od teściowej znalazła ją w lumpku z H&M za jakieś 10 zł :p

tunika 2.jpg

a taki sweterek kupiłam sobie jakiś miesiąc temu (jest czarna jak na pierwszym zdjęciu)

tunika 1.jpg

tuni super ciuszki :) zakochalam sie :) uwielbiam takie malutkie ciuszeczki i juz bym bardzo, bardzo, bardzo chcialo kupowac, ale stopuje mnie fakt, ze mam 10 workow ciuchow po Miskce + po synku Brata + po synku siostry Meza :)
ale i tak jak sie juz dowiem co tam mam to na pewno cos jeszcze kupie :) juz sie nie moge doczekac :)

a co do plaszczyka to na szczescie mam - kupiony kilka lat temu i wtedy sie nie sprawdzil bo jest bardzo rozszerzany i wyglada super, ale bardzo mi pod niego podwiewalo - za to w ciazy z Miska byl super i teraz tez bedzie super w sam raz na brzuch :)

co do pasa ciążowego to ostatnio kupiłam sobie dwa i są rewelacyjne. super sprawdzają sie przy krótszych bluzeczkach i spodniach "nieciążowych" które noszę rozpięte po prostu.

Tunia ale słodkie ubranka!

Szalejecie dziewczyny z zakupami ubrań, ale nie ma co się dziwić, skoro normalne ciuchy juz niewygodne :sorry2: a ja wylicytowałam sobie na allegro 2 pary spodni i bluzke koszulową ciążową za całe 27 zł :-p żadne cuda, ale do śmigania będzie;-)

pytałyście się jaki mam płaszcz, wczoraj fotki zrobiłam,a le wieczorem juz nie dałam rady na dłużej usiąść, żeby wrzucić, to dzisiaj pokazuję

Fason grzybka, mocno rozszerzany, poniżej guzików zapinany na napy, które spokojnie można rozpiąć, bo i tak tam nadmiar materiału, szerokość tak jak na fotce

_IGP6230.jpg

i tył - jak widać na pupie ma zakładki, dzięki czemu super leży i jak brzuszek będzie rósł, to zyska się jeszcze trochę cm ;-) Bez rozpinania nap spokojnie wejdzie brzuszek z obwodem 120 cm :tak:

_IGP6229.jpg

rozmiar bodajże L, ale duży (jedyny model, w który sie w biuście jako tako dopięłam i nie wyglądałam jak w worku :sorry2: no ale ja muszę mieć 104-105 w biuście (a teraz to 108 już :szok:)

Także płaszczyk mam i sprawdzi się super, tylko musze go do czyszczenia oddać, bo sie przykurzył przez ten remont...

Dziewczyny ja mam mega dylemat co z tym płaszczem
Na allegro nic nie potrafię znaleźc, może coś podsuniecie

Mam jeszcze pytanie czy któraś kupiła lub ma z poprzedniej ciąży pas ciążowy np taki
PAS CIĄŻOWY UNIWERSALNY NAJTANIEJ NA ALLEGRO (1815856142) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Chce sobie zamówic bo wydają się fajne, ale zastanawiam się czy w ogóle mi się on przyda i do czego go nosic

ja kupilam w pierwszej ciazy dwa takie pasy jeden wszylam w moje ulubione i tak prawie rozlatujace sie gacie a drugi nosilam do przykrotkich koszulek ;] w sensie ubieralam gacie i np czarn kosuzlke to ten pas ubierlm na kosuzlke i na spodnie ;] ze niby tki topik bez rekawów ale nie bylo widac gołego brzuch i przykrotkich kosuzlek ;]

Widzę że zaczął się szał zakupowy :-D

Ja z płaszcza jednak zrezygnowałam , może uda mi się upolować coś na wyprzedażach w styczniu . Wcześniej mam zamiar się zapinać w moje ubrania ;-)

reklama
Do góry