reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

a ja mam pytanie z innej mańki - jestem pierwszy raz w ciąży, więc to do tych bardziej doświadczonych :) w sumie mogę zapytać przyszłą babcię ale zdaję sobie sprawę, że zmieniły się troszkę realia zakupowe od czasów kiedy ja i mój brat się rodziliśmy :) a więc co warto kupić żeby przygotować się na przyjście na świat maleństwa? jaki wózek będzie najbardziej korzystny, jakie łóżeczko itd... bo zgłupiałam przeglądając allegro :/

reklama
a ja podlaczam sie pod pytanie atomowki, bo tez sie zastanawiam nad tym pasem, w pierwszej ciazy nie mialam, a w sumie do konca przechodzilam w normalnych swoich bluzkach, tylko niektore strasznie sie ponaciagaly, bo je naciagalam na ten brzuch:-)

dziewczyny macie moze jakis swoje zdjecia w tym pasie??
pokazcie jak znajdziecie jak to sie w tym wyglada plisssss, ja i pewnie kilka innych dziewczyn bedziemy wdzieczne:-):-)

maritek- oooo tu by trzeba bylo duzoooo pisac, ja moge polecic jedno ze swojej strony; łóżeczko tzw. turystyczne, ale wiadomo nie kazdemu pasuje dos tylu wyposazenia mieszkania itd.
ja bogu dziekuje za to łóżko, bo mam tez doswiadczenie z drewniana kołyska i niestety nie sa to szczesliwe doswiadczenia (ale nie bede straszyc, u nas nieszczesliwy chyba wypadek i tyle), choc wiem, ze wiekszosc ludzi stosuje jednak tradycyjne łozeczka drewniane, ktore swoja droga sa piekne i urocze:tak:
teraz tez planuje zakup kolyski, ale to bedzie kolyska taka;

Ostatnia edycja:
Maritek ile mam tyle opinii :tak:
Ja np w przeciwieństwie do Ajako nie polecam turystycznego . Czytałam że patrzenie przez siatkę ( a łóżeczka turystyczne takową mają ) jest niekorzystne dla oczu dziecka .
Co do wózka to też zależy od tego :
gdzie mieszkasz , - Jak w mieście to mogą być małe kółka , jak na wsi lub na nierówny teren to lepiej większe i pompowane
na jakim piętrze - waga
czy potrzebujesz go przewozić w samochodzie - jak się składa i czy zmieści się do bagażnika
Ja miałam wózek wielofunkcyjny ale wielką wadą było to że nie ma przekładanej rączki , a czasami wieje wiatr lub mocno świeci słonko i dobrze jest mieć taką funkcję .

Na pewno będziemy poruszać kwestię wyprawki wiele razy , zresztą jak przeczytasz wątek to chyba gdzieś była zamieszczona lista wyprawkowa :-)

w takim razie muszę przejrzeć :) mama zachęcała mnie do łóżeczka turystycznego ale rzeczywiście te drewniane są takie urocze... :) warto kupować z funkcją kołyski czy raczej sobie to odpuścić? co do wózka to właśnie to wielofunkcyjne najbardziej mnie interesowało, z drugiej strony zastanawiałam się dlaczego mamy kupują zwykłe wózki jak można mieć 3w1, czy one są rzeczywiście takie funkcjonalne w praktyce? aha i takie pytanko w Twoją stronę Mini - czy po złożeniu ten wózek zmieści się do standardowego bagażnika? mamy hatchback i boję się czy auta nie trzeba będzie wymienić na kombi :/

a ja pojechałam na zakupy lumpeksowe dla starszego i wróciłam z trzema ubrankami dla Dzidzi ... :) dwa bodziaki+rampersik, zaraz wkleję fotki bo są cudne :D:D (aparat wreszcie odżył:) )

Aadka zdjęcia poprosimy. :D Ja oglądam na allegro i jak dostanę premie to coś wtedy kupie :D Ale ogląda się miło :D

A poniżej me zakupy, cudna niebieska sukienka
d289b.jpg

Jeansy:
t127.jpg

Bluzka
b689a.jpg

aadka - cudne ubrania!! świetna ta sukienka :))) i bluzeczka fajna elegancka!

ja czekam na spodnie...
a to moje zdobycze:)
3 pierwsze fotki to dzisiejsze zakupy ;)
2 kolejne - czerwona sukienka i motylek - zakupy na wyprzedaży w H&M
3 kolejne fotki to ubranka od koleżanki, m.in. pajacyk polarowy w którym -jak będzie ciepło- wyniosę małą ze szpitala :)

ps: jeśli płeć się zmieni na chłopca to będę te moje zdobycze sprzedawać:D

Załączniki

• xP1060244.jpg
    xP1060244.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 29
  • xP1060245.jpg
    xP1060245.jpg
    12,3 KB · Wyświetleń: 33
  • xP1060246.jpg
    xP1060246.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 30
  • xP1060247.jpg
    xP1060247.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 35
  • xP1060248.jpg
    xP1060248.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 28
  • xP1060250.jpg
    xP1060250.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 30
  • xP1060251.jpg
    xP1060251.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 29
  • xP1060252.jpg
    xP1060252.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 27
Maritek ,mnie się wydaję że te wielofunkcyjne łatwiej złożyć niż gondole , ale to pewnie zależy od wózka. Na pewno w opisie będziesz miała napisane jakie są wymiary po złożeniu

Aadka fajne zakupy . :tak:

Ivi śliczne , zwłaszcza rampersik :-) Uwielbiam żywe i kolorowe ubranka dla dzieci :tak:

Aadka śliczne ciuszki, mnie też już korci ale poczekam na wiadomość o płci :-) no i na wyprzedaże :-) te z lumpka też bardzo udane, szkoda że ja takich ładnych nie umiem wyszukać, u nas jakieś inne chyba te lumpki :-(

reklama
Do góry