reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

a ja mam pytanie z innej mańki - jestem pierwszy raz w ciąży, więc to do tych bardziej doświadczonych :) w sumie mogę zapytać przyszłą babcię ale zdaję sobie sprawę, że zmieniły się troszkę realia zakupowe od czasów kiedy ja i mój brat się rodziliśmy :) a więc co warto kupić żeby przygotować się na przyjście na świat maleństwa? jaki wózek będzie najbardziej korzystny, jakie łóżeczko itd... bo zgłupiałam przeglądając allegro :/

reklama
a ja podlaczam sie pod pytanie atomowki, bo tez sie zastanawiam nad tym pasem, w pierwszej ciazy nie mialam, a w sumie do konca przechodzilam w normalnych swoich bluzkach, tylko niektore strasznie sie ponaciagaly, bo je naciagalam na ten brzuch:-)

dziewczyny macie moze jakis swoje zdjecia w tym pasie??
pokazcie jak znajdziecie jak to sie w tym wyglada plisssss, ja i pewnie kilka innych dziewczyn bedziemy wdzieczne:-):-)

maritek- oooo tu by trzeba bylo duzoooo pisac, ja moge polecic jedno ze swojej strony; łóżeczko tzw. turystyczne, ale wiadomo nie kazdemu pasuje dos tylu wyposazenia mieszkania itd.
ja bogu dziekuje za to łóżko, bo mam tez doswiadczenie z drewniana kołyska i niestety nie sa to szczesliwe doswiadczenia (ale nie bede straszyc, u nas nieszczesliwy chyba wypadek i tyle), choc wiem, ze wiekszosc ludzi stosuje jednak tradycyjne łozeczka drewniane, ktore swoja droga sa piekne i urocze:tak:
teraz tez planuje zakup kolyski, ale to bedzie kolyska taka;

Ostatnia edycja:
Maritek ile mam tyle opinii :tak:
Ja np w przeciwieństwie do Ajako nie polecam turystycznego . Czytałam że patrzenie przez siatkę ( a łóżeczka turystyczne takową mają ) jest niekorzystne dla oczu dziecka .
Co do wózka to też zależy od tego :
gdzie mieszkasz , - Jak w mieście to mogą być małe kółka , jak na wsi lub na nierówny teren to lepiej większe i pompowane
na jakim piętrze - waga
czy potrzebujesz go przewozić w samochodzie - jak się składa i czy zmieści się do bagażnika
Ja miałam wózek wielofunkcyjny ale wielką wadą było to że nie ma przekładanej rączki , a czasami wieje wiatr lub mocno świeci słonko i dobrze jest mieć taką funkcję .

Na pewno będziemy poruszać kwestię wyprawki wiele razy , zresztą jak przeczytasz wątek to chyba gdzieś była zamieszczona lista wyprawkowa :-)

w takim razie muszę przejrzeć :) mama zachęcała mnie do łóżeczka turystycznego ale rzeczywiście te drewniane są takie urocze... :) warto kupować z funkcją kołyski czy raczej sobie to odpuścić? co do wózka to właśnie to wielofunkcyjne najbardziej mnie interesowało, z drugiej strony zastanawiałam się dlaczego mamy kupują zwykłe wózki jak można mieć 3w1, czy one są rzeczywiście takie funkcjonalne w praktyce? aha i takie pytanko w Twoją stronę Mini - czy po złożeniu ten wózek zmieści się do standardowego bagażnika? mamy hatchback i boję się czy auta nie trzeba będzie wymienić na kombi :/

a ja pojechałam na zakupy lumpeksowe dla starszego i wróciłam z trzema ubrankami dla Dzidzi ... :) dwa bodziaki+rampersik, zaraz wkleję fotki bo są cudne :D:D (aparat wreszcie odżył:) )

Aadka zdjęcia poprosimy. :D Ja oglądam na allegro i jak dostanę premie to coś wtedy kupie :D Ale ogląda się miło :D

A poniżej me zakupy, cudna niebieska sukienka
d289b.jpg

Jeansy:
t127.jpg

Bluzka
b689a.jpg

aadka - cudne ubrania!! świetna ta sukienka :))) i bluzeczka fajna elegancka!

ja czekam na spodnie...
a to moje zdobycze:)
3 pierwsze fotki to dzisiejsze zakupy ;)
2 kolejne - czerwona sukienka i motylek - zakupy na wyprzedaży w H&M
3 kolejne fotki to ubranka od koleżanki, m.in. pajacyk polarowy w którym -jak będzie ciepło- wyniosę małą ze szpitala :)

ps: jeśli płeć się zmieni na chłopca to będę te moje zdobycze sprzedawać:D

Załączniki

• xP1060244.jpg
    xP1060244.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 32
  • xP1060245.jpg
    xP1060245.jpg
    12,3 KB · Wyświetleń: 36
  • xP1060246.jpg
    xP1060246.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 33
  • xP1060247.jpg
    xP1060247.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 39
  • xP1060248.jpg
    xP1060248.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 31
  • xP1060250.jpg
    xP1060250.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 32
  • xP1060251.jpg
    xP1060251.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 32
  • xP1060252.jpg
    xP1060252.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 30
Maritek ,mnie się wydaję że te wielofunkcyjne łatwiej złożyć niż gondole , ale to pewnie zależy od wózka. Na pewno w opisie będziesz miała napisane jakie są wymiary po złożeniu

Aadka fajne zakupy . :tak:

Ivi śliczne , zwłaszcza rampersik :-) Uwielbiam żywe i kolorowe ubranka dla dzieci :tak:

Aadka śliczne ciuszki, mnie też już korci ale poczekam na wiadomość o płci :-) no i na wyprzedaże :-) te z lumpka też bardzo udane, szkoda że ja takich ładnych nie umiem wyszukać, u nas jakieś inne chyba te lumpki :-(

reklama
Do góry