reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

kochane jeśli wam się rożki sprawdzą, to przecież zawsze można dokupic :) u mnie się sprawdziły, więc mam ich chyba ze 3 teraz.. ale u maty o ile dobrze pamiętam absolutnie nie, bo mała nie lubiła być motana:)

Ale swoją drogą, ta żyrafka cudna:)

mata - pisałaś że gorzej z kaską i chusty jeszcze nie kupiłaś.. A nie myślałaś o jakiejś używce? Na chusty.info co chwile nati się ogłaszają.. i to w na prawdę rozsądnych cenach.. Ja sobie jeszcze zafundowałam savannę, bo bebelulu podobno okropnie twarda w porównaniu z nati - będę mieć porównanie i najwyżej którąś sprzedam ;))

haha :D ostatni zakup maluszkowy dokonany!
ta daaa!
http://allegro.pl/fisher-price-3-w1-super-okazja-0-18-kg-i2090558510.html

reklama
ivi dla mnie smoczysko też boskie po prostuuuuu!

atomówka jak będzie za duże to podwiniesz i bedziesz miała na dłużej - gorzej w drugą stronę, bo jak maluszek będzie większy, to mozliwe że niektóre rzeczy założysz tylko raz albo nawet wcale (czym mnie matka straszyła, jak śpiochy w 56 kupowałam - w sumie 56 mam może z 10 sztuk ogólnie ze wszystkiego - w większości co dostałam, albo było juz od wieków).
No i tez rozmiarowo różnie, bo przykładam 56 do 62 albo 62 do 68 a wychodzi to samo :baffled: Będę się martwić, jak dzidzia będzie na świecie - wszytsko się wyjaśni. Dokupić zawsze jeszcze coś można. Założę się, że nawet w szpitalu jest jakiś sklepik dla malucha (u nas przynajmniej jest takowy).

Kasiurek rożki prześliczne

kasiurek rozki super-fakt coraz mniej kupujemy:) ja bym tak chciala ale zakaz to zakaz-czekam trylko na pieluszki

U mnie zakaz nie podziałał :no: Pochwalę się jutro :-D

Atomówka też się tak zastanawiam, mam jeden rożek, jeden śpiworek i 3 kocyki (dwa cieniutkie)

Mam dokładnie tak samo + jeden spiworek więcej (bo się tanio w lumpku trafił i żal było nie wziąć). Dokupić zawsze coś można w miarę potrzeb.

mini - wzięło mnie.. gorzej że maż krzywo patrzy! ale pocieszam go że jeśli się nie sprawdzi, to sprzedam za tyle samo za ile kupiłam a może i lepiej ;) Więc wolałam kupić drugą chustę niż cudne bodziaki i pajacyki na 62 dla młodej które miałam na oku:-D:-D Oby tylko młoda była chętna do nauki kangurkowania, to bedę miała pociechę z tulenia i .. dwie ręce wolne dla Tymka :)
leżaczek kupiony żeby starszy brat nie był zazdrosny o swój ;)

dzieciaczki lubią być chustowane :-) mają cieplutko , słyszą serduszko mamy i są bujane ... Prawie jak w brzuszku tylko główką do góry :tak:

Ja mam ochotę na elastyczną ale może od siostry pożyczę no chyba że nadal będzie używać to zaszaleje :-D

elastyka można używać tylko do 6 kg.. to mnie zniechęciło i przeszłam na tkane :)

Ivi leżaczek za bdb cenę :-), a u mojej przyjaciółki to rozwiązanie się ekstra sprawdziło (pomiędzy jej dziećmi jest półtora roku), syncio straszy w spacerówce, a malutka w chuście. Później jak mała miała ponad pół roku trafiła do nosidła manduca.

tkaną mam - ale na początek podobno dobrze się elastyk sprawdza - moja siostra jest zadowolona :tak:. Jak mi pożyczy to chętnie skorzystam , zwłaszcza że jej Jasiu już swoje waży :-)

Ivi piękny ten leżaczek w pieknej cenie :)

Co do chusty to ja kupiłam z Bartkiem tkaną nati i sztywna była - lepsza na początek elastyczna jest. Ale niestety nie mogłam go nosić w chuście bo mój kręgosłup nie wyrobił nawet jednego spaceru 10 minutowego:( załamana jestem, bo był bardzo chciala małą w chuście nosić bo wtedy bym miała wolne ręce i głowę dla Bartka. Niby chusta dobra nawet dla chorych kręgosłupów, ale nawet poszłam do klubu kangura zapytać się czy dobrze się motam i wszystko było ok, a kręgosłup odmawiał współpracy po 2 - 3 minutach :(
potem kupiłam nosidło manduca i było odrobinę lepiej ale nie wiele - ale nosidło najbardziej polecam - jest super.
niestety sprzedałam i chustę i nosidło i znowu mnie tu kusicie na chustę - może wypróbuję teraz jedną elastyczną - a nóż się uda. ale to i tak dopiero jak mała skończy miesiąc lub dwa, bo wcześniej w tej pozycji leżącej mi się nigdy nie udało zamotać małego.

reklama
ivi super pochwal sie ta chusta, lezaczek bardzo mi sie podoba tez mysle o taki do 18kg, sama mam jedna chuste ale jak ja kupilam to juz mysalam o nastepnej jednak to dosyc spory wydatek i poczekam az bedzie maluszek, chociaz moj m jest napalony ze hoho.
Jutro pochwale sie pieluchami sa mega mega fajne i ochraniacz do lozeczka:)

Do góry