reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

no to i ja sie pochwale ;p

kupilam w aptece zwyklej i internetowej cala wyprawke do szpitala i do domu:
-smoczki uspokajajace
-smoczki na butle
podkladki poporodowe mamma
-pieluszki newborn
-krem na sutki
-wkladki laktacyjne
-witaminy (magne b6,prenatal dha- to dla mnie)
-mleko w butelkach do szpitala 6 szt
- infacol na kolki zapobiegawczo ;p
potem plastry szampony i inne zeby dobic do rownego ;]:-)

wiec do szpitala mam wszystko ;] bo podklady poporodowe manm po synku kiedys kupilam 10 szt i mam 5 jeszcze nie rozlozonyvh, majtki poporodowe mam tez jeszcze 3 sztuki po pierwszym porodzie.

wiec liste szpitalna mam juz zakonczona hihi

wiem ze nie sie czym chwalic ale mnie to cieszy bo ubrabek i cal reszte nie kupuje - po synu mam

reklama
DSC_1051.jpg

To i ja się pochwalę zakupami.

I mam pytanie o wanienkę jakie polecacie bo już zawrót głowy mam anatomiczna, większa, mniejsza etc.
A trochę pewnie na starcie będę się bała kąpać małą. Co radzicie? Jakieś konretne modele?

Kasiurek,

A dasz link do tej apteki z netu? Posprawdzam po ile ma Mustelę i inne tam.

Kasiurek1983 no i masz spokój ... fajnie :tak: kurde ja smoków na butelke nie kupiłam a trzeba :eek:?
Aadka fajowe zakupki...:-D

A ja jak na głupka przystało nakupowałam jak głupia i właśnie brakło mi kasiurki na koncie :-D:eek:

Portal Dbam o Zdrowie - tanie leki i suplementy diety warto zalozyc karte dla mamusi i maluszka do 20% rabat na rzeczy;]

immm- wiesz ja jak lezalam w szpitalu to dostalam z pzu kase 55 zyla za kazdy 1 dzien lezenia i karte apteczna na niej 300 zyla

wiec kupilam to co mi brakuje po natusiu bo butle mam ;], to co do szpitala wymagane plus polecany krem na sutki,no i infacol na kolki- kupilam za rowne 300 zyla i ceny rozne a ze ja nie place ;p a musze w aptekach dbam o zdrowie to z braku laku kupilam 2 op pieluch, szmpon dla mnie witaminy i wit dla mamci i jeszcze 20 zyla na jakies receptowe zakupy ;]

Kasiurek1983 no ja inteligentna oczywiście prywatnie się nie ubezpieczyłam bo stwierdziłam ze to strata kasy a ja dzieci nie planuje :eek: no i mam nieplanowane :-D ja maść na sutki już kupiłam i te apteczne pierdółki też w sumie wszystko już chyba mam , ale smoka na butelkę nie kupowałam, bo kupiłam kilka butelek ze smoczkami :-D To są jakieś trzaski przy pierwszym dziecku, bo dzisiaj np wstałam i śniło mi się, że nie kupiłam tych pieluch z Biedronki no i pognałam po pieluchy :-D

A ja się pochwalę,że chyba mam już wszystko ( oprócz kosmetyków, te będę na sam koniec w marcu kupione)
Z allegro zamówiłam w sumie wszystkie pierdołki, wanienka, pieluchy, frida do noska, chusteczki nawilżane, majtki poporodowe, szczoteczka do włosów, czapeczki po kąpieli i mnóstwo innych dupereli
Wszystko odebrane jakość fajowa więc jestem zadowolona
Powrzucałam wszystko do komody i niech leży
Nie będe wstawiała linków bo za dużo tego będzie

Wczoraj byłam z mamusią na zakupach i zasponsorowała mi dwa staniki, więc też będą już na zaś
Koszulkę do szpitala

Uploaded with ImageShack.us
Szlafrok, jest genialny ma kapturek i jest zapinany po całości na guziki

Kapciochy

Kupiła też dwie pary bodziaków dla małego, co prawda z różową obwódką jedne ale z sumie mi to nie przeszkadza
i rampersa słodkiego

Jestem mega zadowolona ze wszystkiego :-):-)

A dziś przyszedł jeszcze wózek Nam
Póki co jestem zadowolona, fajnie się składa, nie jest skomplikowany. Kolor myślę,że ok wybraliśmy ciemny bo przy naszym zwierzyńcu jasny wózek nadawałby się do prania co miesiąc
mIKADO aSTON wersja 3 w 1 ale fotelika już nie chciało mi się focić
gONDOLKA

sPACERÓWKA

A teściówka wczoraj też kupiła bodziaki i pajaca

No i ja byłam w Pepco u mnie i nabyłam skarpetunie 2 i spodenki za 5 zł

Uffff ale żem napisała i nawklejała tych fot

kasiurek a co na sutki kupiłas???
fakt te karty i ubezpieczenia w takich chwilach sie przydaja.
atomówka super zakupy!!! hehe i widze, że różowy w szpitalnych kreacjach góra. to tak jak i u mnie.

Ostatnia edycja:
K&M, tunia, Ewstra, Aadka, Atomówka fantaaaaaaaaaaaastyczne rzeczy :-)

Mi się dziś udało zamienić swój maławy szlafrok w śłiczne czerowne kropeczki w mniej ładne zielone paseczki :hmm:

reklama
Do góry