reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
ja chce kupić do kąpania oilatum patrzyłam na allegro i tam można kupić 2 butelki 500 ml za ok. 85 zł wiec kupie 2 skoro to takie dobre, chce też kupić hipp oliwkę i jakiś balsam do smarownia na potem, szampon kupie pewnie też z tej serii oilatum, dla siebie na brodawki chce bepanthen polecałyście tu więc sie zdecydowałam na ten krem, nie wiem jaki krem na pupe wybrać, ale wezme chyba sudokrem jako krem na awarie i jakiś krem z hipp - ja mam uczulenie na konserwanty i sztuczne barwniki w jedzeniu wiec moj organizm na chemie reaguje zle co prawda w ciazy jakos uczulenie sie nie pojawia :) ale obawiam sie czy maluszek tez nie bedzie mial kolopotow dlatego postanowilam ze dla siebie tez kupie mydlo hipp dla siebie aby na poczatek sie nim myc, skoro swoje ciuchy mam prac w proszku dzieciecym to przez jakis czas tez moge sie myc w dewlikatniejszym mydelku.

reklama
Maruusia ładne literki :tak:

Co do kosmetyków, to podpieram się doświadczeniem sąsiadki - doradziła Balneum Herbal (jej syn miał i nadal ma problemy ze skórą), a najlepiej... zwykły rumianek! Poza tym rosmannowskie baby dream...
Co do szamponu - mnie doradzono żeby na początek zwykłym płynem do kąpieli albo mydełkiem myć.
Zobaczymy jeszcze co nam w tym temacie w szkole rodzenia doradzą i w szpitalu.

Dla siebie zainwestowałam w zwykłe szare mydło - doszłam do wniosku, że będzie najlepsze z uwagi na swoje włąściwości gojące

Mini55 chciałam poniuchać i Ci napisać, ale katar mam :-D no ja to jestem głupek :oo:

Aż poleciałam sama poniuchać - płyn, bo ubranek jeszcze nie prałam - stwierdzam, że pachnie ładnie i w miarę delikatnie, więc po praniu pewnie nie poczuję nic.

Do góry