reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

tunia - o masz. to oby piękniusie byly:D....
a ja będę główkować teraz ... :-p
-------------------------------------

.. a szare mydło jest najlepsze na świecie:p

reklama
mi włąsnie listonosz przyniósł moje allegrowe zakupy czyli 2 koszule nocne i powiem Wam, że ubralam sie w nie aby zobaczyć czy faktycznie dobrze zrobilam kupujac normalne a nie ciązowe i tak jak pisalam kupiłam sobie na ramiączka sa boskie - jestem mega zadowolona!! jedna to nawet jak sukienka wyglada na lato szkoda w tym spać :)
przeszły tez Kaceprkowe skarpeteczki takie malusie :) słodkości i dresik który zamówiłam tez bardzo OK.

A dzis po tych rozmowach o kosmetykach zamówiłam już Oilatum 2x 500 ml + oliwka hipp w różowym opakowaniu i bepanthen na brodoawki dla siebie.

Jola no własnie dziewczyny chwaliły tu dlatego zamówiłam wlaśnie to, a nauczona doświadczeniem koleżanki która nie zdążyła kupić dla siebie maści i cierpiala potem w szpitalu bo sutki były bardzo podrażnione i zanim mąż zdązył jej kupić w aptece maść to ona już plakała z bólu...

popieram w 10000%, bephanten każda z nas powinna mieć w torbie idąc rodzić :)przydaje się niemal natychmiast :-D

z tym, że jest Bepanthen maść i Bepanthen krem ;-)))
kilka razy natknęłam sie na sytuację, gdzie dziewczyny o tym nie wiedziały i dowiadywały sie dopiero w aptece:-)

reklama
maść! jest tłustsza :)
wg ulotki:
"Wskazania
Oparzenia skóry, w tym oparzenia słoneczne, uszkodzenia i otarcia naskórka, podrażnienie sutków podczas karmienia. Szczególnie przydatny w praktyce neonatologicznej i pediatrycznej. Lotion zaleca się stosować w przypadkach nadmiernej suchości skóry, krem - w stanach zapalnych i podrażnieniach skóry o umiarkowanym nasileniu, natomiast maść - do pielęgnacji skóry niemowląt i sutek karmiących matek."

aha - nigdy nie slyszałam żeby trzeba go było zmywać przed karmieniem ;) ja tylko przed przystawieniem młodego pieluszką tetrową z grubsza ścierałam żeby mi dziecko maści nie zlizywało ;) Ale nigdy nie zmywałam wodą i mydłem

Do góry