reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ja kosmetyki kupilam w Polsce i przyjda w paczce:-) Wybrałam Nivea, ale siostra kupila mi jeszcze Ziajkę, bo jej kolezanka była zachwycona. A wiem ze moja mama w aptece dostala cos w stylu Oliatum od kierowniczki dla wnusia:-)

reklama
Ja prałam przy moich dzieciach w Jelp i teraz też będę prać.Tylko że ja robiłam tak ze prałam już wszystko w tych proszkach nie kupowałam innych.A Nivea zawsze w tamtym szpitalu myli maluchy i żadne uczulony nie był a wszystkie myli wiec teraz kupuje:-)

no u nas tylko Fairy dla dzieci. W polskich sklepach sa proszki dla dzieci ale około 20 euro - jakaś maskara:wściekła/y:

JA ostanio poszłam do sklepu i były wyprzedaże, i skusiłam się na bluze (6-9 mies) i 2 koszulki na długo rekaw ( 6-9) ale męzowi nic nie mówie, bo bedzie krzyczał tylko grzecznie schowałam do szafki:-)

nie przychodzi mi nic do głowy jeśli chodzi o kosmetyki, oczywiście poz mydełkiem... kupię parafinę do kąpieli, a poza tym to nie wiem co jest potrzebne - jakiś krem, oliwka podobno nie jest konieczna jeśli używa się parafiny... chyba muszę zapytać siostrę cioteczną
a tantum rosa kupię na pewno :tak:

Angel nie jest powiedziane że apteczne są dobre :tak: Czytałam kiedyś opinie mam , która dokładnie sprawdzały składy i powiedzały że lepsze ( nawet od tych aptecznych ) są produkty hipp i babydreama .

Bo to przecież nie tylko o uczulenie chodzi , tylko o skład.. bo kremy , oliwki wsmarowujemy w skórę więc te dobre i te złe składniki do niej przenikają niestety .

Perelandara
parafina jest zrobiona z ropy naftowej :eek: lepiej użyć oliwy z oliwek albo olejku migdałowego

ja tam oliwka i cos do mycia dla noworodka, kremik na pupę i to taki co dla siebie na piersi tez będe mogła uzyć i już. jak sie okaże, że maluch ma kłopot to wtedy pomyslę. zresztą dziecko po porodzie potrzebuje chwili ze skórą na wyprowadzenie jej na prostą. połozna tez mi mówiła, że nie ma co przesadzać, a to dobra i obcykana w nowych standardach położna, więc jej wierzę. no i preparat do pepuszka, który zapomniałam jak sie nazywa, ale to tez na wszelki wypadek.

reklama
Do góry