reklama
Jola1205
Fanka BB :)
Ja miałam maść i tez jej nie zmywałam
monika2412
Ja miałam próbkę tej maści w niebieskim pudełku i nie pomogło :-(A 2 razy zrobiłam błąd i nie kupiłam do szpitala tych nakładek ochronnych i one mi tylko pomogły 2 dni w domu z nakładaniem i sutki nie bolały :-)
ivi
uzależniona;) // I.2010
mi mąż ostatnio musiał kupować, własnie chyba w drugiej albo trzeciej dobie.. ALe założyłam dosłownie 2 razy i już nie były potrzebne
generalnie dziewczyny - najtrudniejszy jest sam początek, bo sutki nie są przyzwyczajone. Wtedy przydają się nakładki i maści. Ale równie ważne jest prawidłowe przystawianie dziecka do piersi - praktycznie cały sutek powinien być w paszczy małego ssaka, a nie tylko "wystająca część". Bo jak się źle przyssie takie małe coś, to wtedy też bardziej boli :/
generalnie dziewczyny - najtrudniejszy jest sam początek, bo sutki nie są przyzwyczajone. Wtedy przydają się nakładki i maści. Ale równie ważne jest prawidłowe przystawianie dziecka do piersi - praktycznie cały sutek powinien być w paszczy małego ssaka, a nie tylko "wystająca część". Bo jak się źle przyssie takie małe coś, to wtedy też bardziej boli :/
monika2412
Właśnie tak :-)Ivi lepiej tego nie mogłaś ująć:-)mi mąż ostatnio musiał kupować, własnie chyba w drugiej albo trzeciej dobie.. ALe założyłam dosłownie 2 razy i już nie były potrzebne
nusia181
i. - praktycznie cały sutek powinien być w paszczy małego ssaka, a nie tylko "wystająca część".
Hhehhe ten kawałek najbardziej mi sie podobał :-)
popieram wszystkie babeczki które mówią dobre rzeczy o Bepanthenie!! jest naj jak dla mnie - uratował mnie w szpitalu, podobnie jak Ivi nie zmywałam <potem się doczytałam, że niby trzeba, ale jak spytałam położnej to mówiła że nie trzeba>
poza tym dla siebie trza zakupić szare mydło (pisałam nie raz już zresztą że uważam je za zbawienne) i Tantum Rosa
poza tym dla siebie trza zakupić szare mydło (pisałam nie raz już zresztą że uważam je za zbawienne) i Tantum Rosa
Amandla
skarbnice wiedzy rzeczywiście jesteście, muszę zakupić zatem maść, K&M jakie koszulki nocne kupiłaś możesz linki podać?
odnosnie produktów do kąpieli, moja siostra używała od samego początku nivea z pompką i nie było problemów, ja mam pełno próbek i pewnie będę testowała co najlepiej służy skórze dziecka, a ostatnio mi znajoma poleciła dla dzieci to mydło :
http://www.mydlarnia.info/mydlo-oliwkowo-laurowe-z-aleppo-70--cat-226-id-721.aspx
ale nie wiem czy je nabędę
odnosnie produktów do kąpieli, moja siostra używała od samego początku nivea z pompką i nie było problemów, ja mam pełno próbek i pewnie będę testowała co najlepiej służy skórze dziecka, a ostatnio mi znajoma poleciła dla dzieci to mydło :
http://www.mydlarnia.info/mydlo-oliwkowo-laurowe-z-aleppo-70--cat-226-id-721.aspx
ale nie wiem czy je nabędę
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: