reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ja kombinezony mam dwa albo trzy, dostałam je przy Tymku, jeśli będzie zimno to je wykorzystam, jeśli ciepło -to nie;) a kocyk fajny, ale... dziecko leżąc w foteliku zawsze ma zagrzane plecki.. tutaj jeszcze bardziej je grzeje.. poza tym nie bardzo widzę przeniesienie w takim kocyku bąbla do auta i zapięcie "zawiniętego" szkraba.. Raczej trzeba "jakoś" donieść dziecko do fotelika i wtedy opatulić...
No chyba że mówimy tylko o wyjściu ze szpitala, a to faktycznie najczęściej się wychodzi z dzieckiem juz zapakowanym w foteliku;)

reklama
wszystko zależy od pogody,niestety teraz jest tak że nie wiadomo jaka będzie

a marzec rożny też potrafi być
jeżeli maluszka będziecie przewozić w foteliku to wystarczy koszulka,czapeczka,cieńsze śpioszki na to np welurowy komplecik lub grubszy pajacyk z polaru do tego kocyk i na pewno maluszkowi będzie ciepło

http://allegro.pl/4pory-roku-kombinezon-polar-z-lapkami-i-stopkami74-i1798017110.html cos podobnego miałam,tylko u mnie łapki i stopki się odpinało,ale bardzo cieplutki był i długo z niego korzystałam

Ostatnia edycja:
ja mam termin na 4 marca wiec też nie wiem co zrobic. Nowego kombizenozu na raz raczej nie kupie. Może uda mi sie znaleźc coś w ciucholandzie a jak nie to pożycze od koleżanki, która rodzi w październiku. Więc ona na pewno musi kupic. Wiec na jedno wyjście ze szpitala mi pożyczy :D
mi się dzisiaj śniła córeczka. Leżała w łóżeczku w sypialni w takiej ładnej dzinsowej sukieneczce :D A ja tylko non stop zmieniałam jej pampersa :D heheh ciekawe co taki sen może oznaczac.
Piękna pogoda dzis...

Pinula- podobno sni sie na odwrot, wiec wiesz co to oznacza;-)
oczywiscie nie to, ze wcale nie bedziesz zmieniala pampersow, ale komu...:-D

Miska fajny ten kombinezon :tak:

Pinula Ja wiem co oznacza Twój sen :-) To że myślisz dużo o dziecku :-D
Mnie się też śniła dwa razy dziewczynka .

hmm zima ma byc podobno dluga (wczesnie ma przyjsci) i byc ostra wiec kombinezonki nieomina nas ;) ja poczekam z kupnem co prawda mam po siostrze ale to bedzie napewno zaduzy bo ona rodzila we wrzesniu wiec na zime dzidizus byl juz duzy no ale coz ajwyzej sie kupi ubierze z 23 razy i schowa na strych ;) do kolejnego ehh ja chce czwartek godzine 15:30 a wczesniej chcer zeby mi sie wyniki poprawily ;) i bede mogla zaczac kupowac pare ciuszkow mo

K&M - wiem ze teraz przeze mnie przemowi mega skąiec- ale kocyk mozna samemu zrobic a zaplaciasz z aniego 10 zyla wystarczy kupic zwykly kocyk polarowy zrobic w nim 3 dziury na szelki i zalozyc, tak smao dziecko zawiniesz, a prawda jest taka ze ten kocyk do fetelika tez dwa trzy razy zalozyc bo jk wyjdziesz ze spzitl, zanim wyjdziesz na pierwszy spacer, czy pierwsz wizyte do lekrza to juz sie cieplej zorbi ;] a ta kase na fajna karuzele mozesz dolozyc do lozeczk ;]

kurcze juz sama nie wiem co i jak... nowego chyba nie warto kupowac moze faktycznie jak cos w lmpku znajde to wezme a jak nie to przeciez pajace rozne i tak i tak sie bedzie kupowac sie cos do ubrania zawsze bedzie a kocyki tez jakies przeciez miec bede jak sie okaze ze zima sroga to M. bedzie kupowal :) i juz :) przezycia... juz teraz co to bedzie w lutym

dziewczyny weźcie jeszcze jedno pod uwagę
czy do wózka będziecie brać jakieś spiworki albo inne ciepłe "opakowania"? bo jeśli tak, to weźcie pod uwagę żę to też gruba warstwa!! do tego kocyk jakiś na wierzch czy coś... i dziecko macie ugotowane ;)

Ja w mrozy w styczniu i lutym Tymka ubierałam tak: body+pajacyk+skarpetki+kombinezon+śpiworek do wózka+ kocyk na wierzch. Przypominam, to był luty, gdy leżał śnieg, wiał wiatr i był mróz! A marzec to jednak bardziej wiosna, nawet jeśli zimna :)

jeszcze jedno - dziecka nie wolno przegrzewać, niezależnie od zdań waszych mam i babć.. Bo dziecko przegrzane w czasie niemowlęctwa traci zdolność prawidłowego regulowania swojej temperatury...

reklama
A ja dzisiaj rozmawiałam z mamą mojego chrześniaka i najprawdopodobniej mamy łóżeczko i ubranka w razie synka ;-)

a dzisiaj robiąc porządki znalazłam komplecik, co robiłam dla niemowlaka na szydełku jakoś w czerwcu - więc w czasie jak zaszłam w ciążę i jeszcze o tym nie wiedziałam - poleży sobie do wiosny i w razie dziewuszki będzie jak znalazł ;-)

kocyk (tu złozony na ćwiartkę) czapeczka i opaska

_IGP6224.jpg

Do góry