reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ja zakupy zaczne w styczniu :) tu na wyspach w styczniu wszystko jest na wysprzedarzach :) i czas tez juz bedzie odpowidni....

narazie musze tylko nowe staniki zafundowac bo moje wszystkie sa przyciasne juz :eek:

reklama
Ze stanikiem to i ja mam problem:)

Po porodzie to dopiero będzie problem ;-)

Mi piersi się jędrniejsze zrobiły jedynie, z czego się cieszę, bo w pierwszej ciąży rosły na potęgę, a przy karmieniu to Pamela się chowała :cool2: Jak niewiedziełam jeszcze, że jestemw ciąży zafundowałam sobie super stanik i na szczęśćie nadal ładnie leży, dopiero po porodzie kupię do karmienia - poprzednim razem kupiłam przed i okazały się mocno za małe, a kupowałam na miesiąc przed porodem...

Z jednego to mi normalnie sutek wystaje a z drugiego bokami wyplywaja :)takze pewnie jutro trzeba zakupic bo juz sie wybieram i wybrac sie nie moge:)

Angel i Kamilaedi - Kasiurek ma rację - żeby sprawdzić czy dziecku jest ciepło patrzy sie na karczek (nie rączki czy nózki bo te zwykle są chłodniejsze)
A co do lumpków - jak chcecie to znajdę swoją listę wyprawkową i wkleję, ale tak na prawdę to wszystko wyjdzie w praniu:) jak zaczniecie zakupy na całego.Ale tak serio to dostaniecie masę - uwierzcie mi.

Ja czekam na razie na wiadomość co tam mam w brzuchalu, bo jak 2córcię to pare body chyba będę musiała nowych dokupić a tak to nic. Jak będzie chłopczyk to na pewno trochę coś tam poszaleję, ale w październiku szwagierka rodzi 2 syna, a w styczniu siostra też rodzi synka, także coś tam by się skapło hehe.<znając je to sporo> a poza tym Jadźka miała dużo nieróżowych lumpków.

ajako-masz rację że temat wyjścia ze szpitala będzie wałkowany przez pierworódki jak i wieloródki. Bo ja np wychodziłam 11czerca i było meeeega gorąco, a pielęgniarka ubrała na długie body, śpioszki i kaftanik. A w marcu to już nie wiem co bym spakowała maluszkowi do torby.

I tu z ajako już mamy przykład że co szpital to inaczej. Ja przynosiłam na pobyt w szpitalu rzeczy dla mnie<nie wolno nosić majtek ani staników,szpital daje podpaski z tej ligniny czy czegoś tam, innych nie wolno>, dla dziecka na pobyt potrzebowałam tylko i wyłącznie chusteczki nawilżone i nic więcej. Pielęgniarki przebierały w szpitalne ubranka,szpitalny rożek(a raczej pół kocyka) i tylko moje ubranka dawałam na wyjście i też pielęgniarka ubierała i zapakowała w fotelik.(u nas nie wyjdziesz bez fotelika)

acha Kochane na poprawę humoru w ciąży gorąco polecam książkę Kaz Cooke "Ciężarówką przez 9 miesięcy" ja płakałam ze śmiechu jak to czytałam. Czyta się lekko i szybko. Wesołe podejście do ciąży.

Załączniki

• Ciezarowka-przez-9-miesiecy-Przewodnik-po-ciazy-i-okolicach_Kaz-Cooke,images_product,23,978-83-6.jpg
    Ciezarowka-przez-9-miesiecy-Przewodnik-po-ciazy-i-okolicach_Kaz-Cooke,images_product,23,978-83-6.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 22
reklama
wiec jak dla mnie ten luty, marzec to zdecydowanie zima:-D

lastpetunia- jaka Ty młoda i ładna jestes! bardzo twarzowy kolorek! slicznie wygladasz!

Pinula- bardzo ładny ten zakup, super wygladasz, strasznie zgrabnie!

szczuple jestescie i chyba dlatego tak Wam te brzuszki widac juz ładnie.
a ja zrobilam sie jakas taka kwadratowa:szok: zero wciecia, moja talia zniknela zupelnie, ciekawe czy kiedys wroci:szok:

ja bylam dzis na ciuchobraniu i kupilam cudnyyy spiworek dla malenstwa, nowiutki z metka za 25 zl i kilka bodow za 6 zl:-Dniby mam tych bodziakow sporo, ale one jednak sie bardzo spieraja, a te wygladaja jak nowe, zreszta bodziakow nigdy za duzo:-)

ajako dziękuję,24l już za chwilę stuknie więc do najmłodszych sie nie zaliczam :p a fakt faktem czasami bywa ze o dowód mnie pytaja jak np kupowałam alkohol wczesniej :p

Do góry