reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ja zakupy zaczne w styczniu :) tu na wyspach w styczniu wszystko jest na wysprzedarzach :) i czas tez juz bedzie odpowidni....

narazie musze tylko nowe staniki zafundowac bo moje wszystkie sa przyciasne juz :eek:

reklama
Ze stanikiem to i ja mam problem:)

Po porodzie to dopiero będzie problem ;-)

Mi piersi się jędrniejsze zrobiły jedynie, z czego się cieszę, bo w pierwszej ciąży rosły na potęgę, a przy karmieniu to Pamela się chowała :cool2: Jak niewiedziełam jeszcze, że jestemw ciąży zafundowałam sobie super stanik i na szczęśćie nadal ładnie leży, dopiero po porodzie kupię do karmienia - poprzednim razem kupiłam przed i okazały się mocno za małe, a kupowałam na miesiąc przed porodem...

Z jednego to mi normalnie sutek wystaje a z drugiego bokami wyplywaja :)takze pewnie jutro trzeba zakupic bo juz sie wybieram i wybrac sie nie moge:)

Angel i Kamilaedi - Kasiurek ma rację - żeby sprawdzić czy dziecku jest ciepło patrzy sie na karczek (nie rączki czy nózki bo te zwykle są chłodniejsze)
A co do lumpków - jak chcecie to znajdę swoją listę wyprawkową i wkleję, ale tak na prawdę to wszystko wyjdzie w praniu:) jak zaczniecie zakupy na całego.Ale tak serio to dostaniecie masę - uwierzcie mi.

Ja czekam na razie na wiadomość co tam mam w brzuchalu, bo jak 2córcię to pare body chyba będę musiała nowych dokupić a tak to nic. Jak będzie chłopczyk to na pewno trochę coś tam poszaleję, ale w październiku szwagierka rodzi 2 syna, a w styczniu siostra też rodzi synka, także coś tam by się skapło hehe.<znając je to sporo> a poza tym Jadźka miała dużo nieróżowych lumpków.

ajako-masz rację że temat wyjścia ze szpitala będzie wałkowany przez pierworódki jak i wieloródki. Bo ja np wychodziłam 11czerca i było meeeega gorąco, a pielęgniarka ubrała na długie body, śpioszki i kaftanik. A w marcu to już nie wiem co bym spakowała maluszkowi do torby.

I tu z ajako już mamy przykład że co szpital to inaczej. Ja przynosiłam na pobyt w szpitalu rzeczy dla mnie<nie wolno nosić majtek ani staników,szpital daje podpaski z tej ligniny czy czegoś tam, innych nie wolno>, dla dziecka na pobyt potrzebowałam tylko i wyłącznie chusteczki nawilżone i nic więcej. Pielęgniarki przebierały w szpitalne ubranka,szpitalny rożek(a raczej pół kocyka) i tylko moje ubranka dawałam na wyjście i też pielęgniarka ubierała i zapakowała w fotelik.(u nas nie wyjdziesz bez fotelika)

acha Kochane na poprawę humoru w ciąży gorąco polecam książkę Kaz Cooke "Ciężarówką przez 9 miesięcy" ja płakałam ze śmiechu jak to czytałam. Czyta się lekko i szybko. Wesołe podejście do ciąży.

Załączniki

• Ciezarowka-przez-9-miesiecy-Przewodnik-po-ciazy-i-okolicach_Kaz-Cooke,images_product,23,978-83-6.jpg
    Ciezarowka-przez-9-miesiecy-Przewodnik-po-ciazy-i-okolicach_Kaz-Cooke,images_product,23,978-83-6.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 19
reklama
wiec jak dla mnie ten luty, marzec to zdecydowanie zima:-D

lastpetunia- jaka Ty młoda i ładna jestes! bardzo twarzowy kolorek! slicznie wygladasz!

Pinula- bardzo ładny ten zakup, super wygladasz, strasznie zgrabnie!

szczuple jestescie i chyba dlatego tak Wam te brzuszki widac juz ładnie.
a ja zrobilam sie jakas taka kwadratowa:szok: zero wciecia, moja talia zniknela zupelnie, ciekawe czy kiedys wroci:szok:

ja bylam dzis na ciuchobraniu i kupilam cudnyyy spiworek dla malenstwa, nowiutki z metka za 25 zl i kilka bodow za 6 zl:-Dniby mam tych bodziakow sporo, ale one jednak sie bardzo spieraja, a te wygladaja jak nowe, zreszta bodziakow nigdy za duzo:-)

ajako dziękuję,24l już za chwilę stuknie więc do najmłodszych sie nie zaliczam :p a fakt faktem czasami bywa ze o dowód mnie pytaja jak np kupowałam alkohol wczesniej :p

Do góry