reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Szukająca - podgrzewacz - wg mnie zbędny tzn - sama bym go sobie nie kupiła. Jeśli bym go dostała od kogoś - to fajnie, pewnie czasem się przydaje ;).
a mleczko bez podrzewacza robimy tak:
2/3 objetosci woda zimna (przegotowana , sobie stoi na kredensie)
1/3 wrzatek
mleczko w proszku
bałtamy

i
maluszek wcina "letnie" mleczko z butli

popieram! a jeśli będize "za zimne" można wlać do miseczki/kubeczka gorącej wody, do tego wstawić butelkę z mleczkiem i chwile poczekać co jakiś czas mieszając :) także podgrzewacz nie jest niezbędny :tak:

Perelandra - gdyby sam laktator wystarczył przy problemach z zapaleniem piersi.. Ostatnio koleżanka miała piersi aż fioletowe. Żaden laktator ni ebył w stanie jej pomóc, tak samo jej synek nie dawał rady ściągnąć mleczka.. Dopiero porządny masaż (ręczny) pod ciepłym prysznicem dał rade przetkać kanaliki.

Maruusia - rożek cudny!!!

reklama
MAMY WKONCU KOŁYSKĘ!! :-D
Wkońcu coś jeny..
Bo chcielismy z PL - wyszło by ponad 80 f..no i dostawa nie wiadomo jak.
Tutaj szczerze takie rzeczy tez trzymaja cene- minimum 75 funtow z materacem.
Znajoma chciala odsprzedac i zaproponowala 50 funtow.. A na jednej ze stron kiddicare.com znalazlam taka promocje 54 funty za nowke kolyske z materacykiem :szok: I znalazlam wieczorem zostalo 10 sztuk, teraz patrze 8 sztuk i zastanawiamy sie z mezem i patrze 4 sztuki :szok: O nieee wiec szybko kupione i wsio w piatek juz bedzie! :-)
A czytalam opinie o nim to same najlepsze!

Buy your Clair De Lune Florence Swing Crib Natural - Including pack 55 reviews from Kiddicare Cribs | Online baby shop | Nursery Equipment

I juz zostaly dwa hehe ;-)
No to jakos sie pocieszylam, juz jak mam malca w co wlozyc i ubrac na poczatek z tego co dostalam to juz nie jest zle! ;-)

Perelandra bieraj te z primarka śmiało- ale jak ivi zauwazyla trafnie te 0-3 msc to sa od 62 cm :dry: Bo jedna paczke mam symboliczna tych bodziakow ( kupiona po usg z 12 tygodnia :D ) i przykladalam do tych ciuszkow co dostalam i wlasnie pasowaly jak na ok 62 cm ;-)
Ja bede tylko bodziaki i wczesne ciuszki kupowac w primarku, bo tanie to to. Jakosciowo szału nie ma, ale skoro ja sobie jakis czas w ciuchu pobiegam to maluch te kilka tygodni za ta cene tymbardziej :tak:

Ostatnia edycja:
ivi j wiem, że laktator nie zawsze skuteczny ale wiem też, że w tych przypadkach które znam byłby bardzo przydatny
Angel już kupiłam te bodziaki i pajace, skoro moje Maleństwo już ma te 1800 g to chyba zupełnie malutkie nie będzie; najwyżej te ubranka na 56 kupię sobie w pepco (jak mi się w końcu uda do niego dotrzeć)

Atan super zakup, mnie też dziewczyny zaraziły leżaczkiem i na pewno sobie go sprawimy, ale już jak się dzidzia urodzi:)

Mini też kupiłam octanisept już jakiś czas temu, choć wczoraj pani położna w szkole powiedziała, że teraz jest nowy trend i nic do pępka się nie używa, tylko pielęgnacja "na sucho"

Tez chcialam octanisept kupic, ale po rozmowie z polozna stwierdzilam ze nie kupie nic-tutaj niczym nie smarujesz tylko przecierasz
Marusia rozek super
Atan lezaczek bardzo przyjemny , ja kupie jak juz dziecko bede miec na rekach:)
Musze sprawdzic te staniki o ktorych pisalyscie

Mini dzieki za info
Ivi masz racje jak zimne to do wrzatku buteleke i mieszamy:)
mnie tez na zastoj pokarmu pomogł masaz, zrobiła mi go połozna środowiskowa,
ja juz wyłam z bolu z tymi cycorami nie jest łatwo
Perelendra
dobrze ze zamowiłas, moim zdaniem bodziaki z pepco sa gorsze niz primarka. tzn bawełna jest gorsza
te pepcowe po jednym praniu ida w szerokosc, robi sie staszna szmata te z primarka lepiej sie trzymaja .
Ja uzywałam bodziakowi pajacow z primarka po domku, do spania i na spacerki pod kombinezon. Wizytowe to nie są.
A jesli dobrze pamietam to z tymi 5 - pakami i 7- pakami to nie dokonca jest tak ze 0-3 to 62. Bo w tych wielopakach ..bodziaki nie sa jednakowe, sa np 3 mniejsze (56) i 4 wieksze (62)
(w pakach pajacow tez tak jest)
Ale tu moze mnie pamiec zawodzić i mogła pomylic z mothercare.
Bo Tam na pewno te paki maja dwie wielkosci ubranek.

Marusia rozek urokliwy i temn fiolecik i tem konik:)

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze ja laktatora nie kupuję, bo jakoś nie wiem czy będzie potrzebny w razie Wu ktoś poleci i kupi. Wy tu o takich wielkich rozmiarach a ja na C się zatrzymałam więc mi o niecały rozmiar urosły, oj coś czuję, że cięzko będzie u mnie z tym pokarmem :wściekła/y:
przecież to nie ma nic do rzeczy :happy:

fajne zakupy dziewczyny

Do góry