reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

M

Co myślicie o matach monitorukacym oddychanie malucha? Chodzi mi o te chroniące przed śmiercią lożeczkowa

takie wynalazki to chyba nie w pl,
a jak sa to pewnie żadną nie stać na taki "luksus" matczyny
zeby maluszek spokojnie spał i mamusia też była spokojna

nie wiem czy jakas tu mama krajowa takie cos "przetestowała"

reklama
moim zdaniem takie maty można kupic tylko przy wcześniaku i gdy są ku temu wskazania dziecko zapad na bezdech czy ma inne dolegliwości, na zapas nie ma sensu, tak też nam położna mówiła w szkole rodzenia.

Chyba powoli teraz na mnie przychodzi kolej opanować ten wątek :happy:

Wyprawa na zakupy bardzo udana- choc pewien zakup nie planowany na razie, ale jak tu przy takiej cenie sie powstrzymać??

Wyprzedażowo z mothercare sterylizator do mikrofali aventu - jednak zdecydowalam sie na ta firme. A takze na mikrofalowy, bo uswiadomilam sobie, ze KIEDYŚ po tej przeprowadzcce to trzeba bedzie i mikrofale kupic, wiec elektryczny sterylizatro i mikrofala- bezsensu. :happy:

DSCF0141.jpg

No i nie planowana zupełnie mata edukacyjna :zawstydzona/y: Chcialam ja ale zdecydowanie pozniej, moze nawet hen za leżaczkiem.. No ale przecena z 40 za 20 funtow, i to ta z miekimi sciankami ( czesto u kolezanki po chwili nieuwagi malenstwo sie wygramalało z normalnej maty na podloge) ... No jak tu sie oprzec ;-)

DSCF0139.jpgDSCF0145.jpg

No i dokupione 7 bodziaków 0-3 msc ;-) Na ten rozmiar mam troche tez z dlugim wiec na poczatek starczy, zobaczymy jakie to małe moje wielkie sie narodzi i ile czego bedzie trzeba. Wazne , ze na staert jest ( pajacykow tez mam w okolicy 62 cm sporo). Naprawde nie wierze mimowszystko, ze on bedzie miał mniej jak 56!

DSCF0138.jpgDSCF0143.jpg

No i do tego ta kołyska.. Konto w jednym tygodniu uszczuplone ale jaka jestem szczesliwa!

Angel mata extra mam podobna i myśle me maluchy bedą zadowolone ;-) ciuszki mega słodkie ... Uwielbiam ciuszki ale już przysieglam sobie ze nic nie dokupie to gorsze jak nałóg ;-) ale za to ile daje szczęścia nawet głupie skarpetki sprawiają tyle radości ;-) Hihi

Co do maty tez zastanawialam sie nad angelcare w zestawie ale zdecydowalam sie babysense II bo ma 2 maty , najpierw używa sie tylko jednej a jak malenstwo podrosnie dodaje sie 2 mate wiec jak malenstwo sie wiercic zaczyna i tak go sensor złapie ;) będę spokojnie spać mam nadzieje .

Co do maty tez zastanawialam sie nad angelcare w zestawie ale zdecydowalam sie babysense II bo ma 2 maty , najpierw używa sie tylko jednej a jak malenstwo podrosnie dodaje sie 2 mate wiec jak malenstwo sie wiercic zaczyna i tak go sensor złapie ;) będę spokojnie spać mam nadzieje .

No ja mam tą AngelCAre z dwoma matami:-) Były do wybory z jedna lub dwiema, ale zdecydowałam sie na dwie:-)

Właśnie te koloooooooorki coś pięknego :-)

A te maty nawet nie wiedziałam o nich teraz obczajam na ebay moze to bedzie jedna z tych rzeczy co zobacze jak w aukcjach z drugiej reki wychodzi cenowo ;-) Bo tak musowo to chyba nie..

reklama
Do góry