reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

nasza dzidzia bedzie dzielila pokoik z nami wiec nie ma opcji dokupowania nowych mebelkow poza łózeczkiem... bede musiala w swojej komodzie wygospodarowac mijesce na ciuszki dla maleństwa... troche sie boje jak my sie pomiesciemy... ale musimy

reklama

Anula też mi sie podobaja te z przedostatniego zdjęcia z żyrafą. Już nawet wyśledziłam gdzie w moim mieście można je kupic. Jak byś mogła mi powiedziec jaka firma jest tych mebli z 2 linku?? Bo też są bardzo ładne. Podobają mi sie jeszcze meble firmy meblik, ale cena za łóżeczko 800 zł a za szafe 2000 to za dużo jak na meble dziecięce, które jak sie dzecko nauczy chodzic to będzie maziac kredkami nie wiadomo czym jeszcze, co nie zawsze da sie sprac :p

nasza dzidzia bedzie dzielila pokoik z nami wiec nie ma opcji dokupowania nowych mebelkow poza łózeczkiem... bede musiala w swojej komodzie wygospodarowac mijesce na ciuszki dla maleństwa... troche sie boje jak my sie pomiesciemy... ale musimy

Spokojnie się pomieścicie - wystarczy zrobić przegląd szafy i pozbyc się tego, co tylko leży a nikt w tym nie chodzi ;-)
Nam wystarczyła na początek jedna spora półka w szafie dla maluszka. Potem kupilismy do jej pokoiku najtańsze mebelki (bodajże sytem małgośka z BRW) - szafa i komoda. Córcia zdązyła juz wyrwac szufladę, porysować, obkleić naklejkami... ale to było do przewidzenia, więc nie inwestowaliśmy w meble. Za jakieś 2-3 lata wymienimy sofę u niej w pokoju na łóżko piętrowe, a mebelki na sosnowe, które mam nadzieję pobędą z nami dłużej ;-)
Chociaż gdyby nie ograniczenia finansowe i małe mieszkanie, kto wie czy byśmy nie skusili się na takie typowo dziecięce mebelki - bo sa cudne :tak:

no fakt mebleki super, ale trza mieć miejsce i kasę, bo typowo niemowlęce mebelki to trzeba będzie niedługo wymienić.....
my mamy do dyspozycji tylko jeden pokój wiec jak Jagoda się rodziła to kupiliśmy łóżeczko i kumpel zrobił mi super pojemną komodę, poza tym mamy meblościankę, więc jakoś się i teraz w 4 zmieścimy. Teraz gdy czekamy na 2 dzidziusia, to tak sobię myślę,że kupię Jadzi jakiś tapczanik i już, a mały dzieć odziedziczy łóżeczko(w końcu Jagusia będzie miała prawie 2 latka to jakoś sobie poradzi, co nie?:) ogólnie musiamy się jakoś zmieścić, póki jestem u teściów ( i mam bliziutko rodziców, bo 3 domy dalej) odchowamy sobie 2 dzieciaczków i jak skończymy budowę, to będą odchowane i ja chociaż na kredyt zarobię;-)

co do mebelkow dzieciecych - zoabczccie czy jest was na ńie stac- chodzi o to ze za pare lat dziekco powie ze nie hce takich dzieciecyh mebelkow- znam to z autopsji kuzynka kupila z drewexu takie cudne meble 5-6 lat mialy i cora powiedziala ze ona jest duza i nie chce takich mebli ;]tak na marginesie ;]

my na pocztaku syna umeblowalismy u nas w sypialni dzielil ze mna moja całkiem spora komode;] potem dokupilam dwie z drewna sosnowego i szafke zkadajaca sie z jendych drzwi ze tak powiem tak ze z sosny i ma teraz na nich jakies maskotki itd ale jak bedzie starszy to bedzie fajny pokoik dla starszaka czy nastolatka bo chyba sosna mu sie bedzie podobac;] nadrobilam ozdobami czyli na scianie fototapeta z motywem z "gdzie jest nemo" takie piankowe rybki na sicanach, firanka z kubusiem (nie umialam znalesc z rybkami) no9 i dzieciecy pokoik jak znalazl;] jak go przeprowadze do anszej sypialni to wtedy kupie fototapete jakas dla starszaka ;] i tyle bed emiala z gowly kupno kolejnych mebli ;]

postaram sie wkleic foty ;]

Ostatnia edycja:
to sa rozne etapy powstawnaia pokoiku ;] i kolejne zdjecia

pewnie czesc sie powtorzy ;/ ale nie pamiatam jakie post wczesniej wkleilam ;]

ps teraz wloko jest pod oknem ;] na zime jest przenosozne tak jak na zdjeciach

acha łozko na zdjeciahc jest podwojne- jedno z pod drugiego wyjezdza mysle ze fajne rozwiazanie pietrowe boje sie kupic ,boje sie ze nawet 3-4 latek moze z niego spac wiec maja wysuwane zawsze moge je poswtac nawet osobno jako dwa łozka lub ustawic je w ksztacie litery L ;] ojjjj naszukalam sie takiego lozka - bo w sumie chcialam kupic lozko juz na dwojki zeby za lat pare go nie wymieniac z braku miejsca w domku i pokoju ;] (dokupialm tylko barierke kotra widac w poscie na gorze)

Ostatnia edycja:
Anula też mi sie podobaja te z przedostatniego zdjęcia z żyrafą. Już nawet wyśledziłam gdzie w moim mieście można je kupic. Jak byś mogła mi powiedziec jaka firma jest tych mebli z 2 linku?? Bo też są bardzo ładne. Podobają mi sie jeszcze meble firmy meblik, ale cena za łóżeczko 800 zł a za szafe 2000 to za dużo jak na meble dziecięce, które jak sie dzecko nauczy chodzic to będzie maziac kredkami nie wiadomo czym jeszcze, co nie zawsze da sie sprac :p

ta seria mebelków jest u nich : Pokoje dla niemowląt | pokoje, meble - ATB
też widziałam te z meblik ale ceny mają powalające :szok:, z VOX też jest fajna seria modern, nad nią sie zastanawiałam ale tez wychodzi drogo, no ale zobaczymy ile się uda uzbierać na pokoik i wyprawkę, może dziadkowie sie dołożą to będzie można poszaleć :)

ps. większość w tych mebelków w linku rośnie razem z dzieckiem, można łóżeczko zmienić na tapczanik, przewijak z komody się demontuje, a takie kolory myślę, że na kilka lat są dla małego dziecka fajne, poza tym jak wyrośnie to już pewnie będą trochę zniszczone :happy:, a my jeszcze o na pewno jednym dziecku na przyszłość myślimy więc sie jeszcze coś przyda :tak:

Ostatnia edycja:
śliczne są te mebelki dla dzieci,ale to naprawdę szkoda bo dzieci szybko wyrastają
nasza Aga była z nami w pokoju,łóżeczko miała po dzieciach jeszcze,ubrania trzymam jej w komodzie którą ma po starszym bracie,bo on dostał meble
do swojego pokoju
chciałabym zrobić dzieciom fajne pokoje tak aby każde miało swój,ale na razie to nie realne,bo mieszkamy na stancji

Kasiurek
fajne te mebelki,bardzo mi się podobają właśnie takie same drewno

wow , jakie ceny za meble dzieciaczkowe :szok:...
Ja lubię jak dziecko ma kolorowo w pokoju i taki ma nasz Borysek . Ja lubię mebelki ikeowskie są proste , ładne i praktyczne . No i przede wszystkim w przystępnej cenie :tak:

Kasiurek bardzo fajny pokoik , a jaką ma wypasioną skórę na podłodze:-D

reklama
no tygrysa ;] hahaha ;] ale jest fajny w utrzymaniu - czepie go a potem do pralki ;]

co do mebelkow to kupilam na alegro za wsyztskie meble tzn 2 komody duza i mala i szafe -okolo 1000 złotych ,łozko 799 z materacami tez z allegro ;] a do takich mebli mozna dokupic wszystko -wiecie duzo jest robionych mebli na ten "deseń" i zawsze cos dokupic moge;] przegladam allegro i tam sa clay czas meble do kompletu ;] ciesze sie ze pokoj sie podoba;]

Ostatnia edycja:
Do góry