reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ajako - mam dwa rożki po Tymku, ale są tak sprane że tylko do domu się nadają ;) a "do ludzi" to coś nowego jednak żeby dobrze wyglądało :-D poza tym ja rozki uwielbiam i bardzo długo używałam - poźniej jako kocyka nawet;-) wiec się nie zmarnują:tak:

a ja prasować te malutkie ubranka uwielbiałam!! i teraz też będę ile dam radę :-D:-D

reklama
Ja musze jeszcze znalesc ten kombinezon nieszczesny dla dzidzi, ale stwierdzilam ze szukam w ciuszku nie ma sensu wydawac jakis tam pieniedzy gdzie pewnie zaloze ten kombinezon 3, 4 razy.

Od poniedziałku 28.11 w Lidlu będą kombinezony za 40 zł (ostatnio w lumpku widziałam uzywany za 50 :szok:); będą tez śpiworki za 35 - wada: różowy albo niebieski :eek:.
Ja tam nie wiem czy kombinezon będę brała - większość mi mówi, że zbędny (sama też tak uważam). Ja mam rodzić na koniec marca, może nawet kwiecień z tego wyjść - kto to wie. Więc niby zaraz potem powinno już być ciepło, ale z drugiej strony pamiętam że w zeszłym roku właśnie na początku maja przyszedł spory mrozik i śnieg i sporo szkód w ogrodach narobił, więc różnie może być. Choć zawsze jest jeszcze kocyk - kiedyś kombinezonów dla takich maluchów nie było i też sobie matki jakoś radziły.

A czy żadna z Was nie będzie używała pieluch do przewijania? Wszystkie na pampersach jedziecie?

Ja mam zamiar używać - pampersy raczej na noc, na wyjścia. A jak mi cierpliwości starczy, to może spróbuję tego

http://www.chusta.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=48

A jak będzie w rzeczywistości, to życie zweryfikuje...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no i ja się zastanawiam nad tym czy kupić rożek i czy kupić jakiś kombinezon, sama nie wiem i brak mi doświadczenia, rożek na wyjście nawet do przychodni może się przydać i na wyjście ze szpitala więc jeden mogę kupić chyba, jak stwierdzę, że jest to użyteczne to zawsze można dokupić choćby przez allegro bez wychodzenia z domu :tak:

Vill moim zdaniem to nawet możesz kupic taki polarkowy kombinezonik i w razie czego tylko zeby był bo to różnie bywa, przeglądnij all tam jest pełno używanych za 17zł juz z przesyłką kupisz, nie jest to majątek a nóż-widelec sie przyda różnie to z ta pogodą bywa a też nie mów hop bo możesz wczesniej urodzic :) czego oczywiscie nikomu nie życze, wszystkie musimy w terminie :))) ja mam dwa kombinezonki jeden polarowy na bardzo ciepłej podszewce ocieplany czyms w srodku który własnie kupiłam na all za 15zł z przesyłką i taki bialy (w zakupach dla mamy i dzidzi go pokazywałam) który wygrzebałam na ciuchach za 3,99zł i nawet jakby miały sie nie przydac to w razie czego bede spokojniejsza ze sa :p a 20zł to nie majatek, najwyzej jak sie uzyje to sie przyda na innego malca (koleżanki, kogos z rodziny itp:)

Ostatnia edycja:
* prasowanie - nie lubię, ale będę. Szczególnie maleństwu...
* tetrówki -10 sztuk. więcej nie potrzebuję. + 2-3 flanelowe (np. na przewijak, do wanienki...itp. - bo tak chcę;] )
* Pampersiaki - na dzień Dada na noc Pampersy (gdyby z dady się wylewało) - wyjdzie w praniu - nie przewidzimy na co i jak reaguje ta mała pupka.
* Kombinezon mamy, bo zawsze chciałam mieć ... jest śliczny, ciepły... i miałam kupon rabatowy , aaaa co;]
* rożek - jest... i na pewno się przyda, by opatulić maleństwo.

ja tez mam rożek bo był w komplecie jak kupowaliśmy łożeczko z akcesoriami :) pieluszki tetrowe mamy 7szt + 2 flanelowe ale najlepsze jest to że wyprałam te flanelowe i wyglądają jakby były prane chyba z 10 razy bo kolor troche zszedł :p więc trzeba bedzie dokupic jeszcze dwie :) a co pampersów to postanowilismy że przez pierwszy miesiąc-dwa będziemy używali tylko PAMPERS a później jak mała nie będzie miała uczulenia to bedziemy próbowac wprowadzac Rossmanowe-Baby Dreams i spróbujemy Dada z Biedronki bo podobno też są dobre :)

lastpetunia ja juz przemyslalam sprawe jak u siebie nie znajde kombinezonu w ciuszku poprostu przeleje Ci pieniadze na konto i poprosze zebys kupila mi u siebie:-)

reklama
u mnie też już się powoli szafa zapełnia:) ubranka na początek już w większości mam:)
są łóżeczka (drewniane z kołyską), 4 kocyki, wanienka i narazie to wszystko;] resztę dokupię jak się w końcu dowiem jakiej są płci, bo ciasno brzdącom jest i takie zwinięte trochę sobie leżą zasłaniając się nóżkami;]

DSCF6933.jpgDSCF6935.jpgDSCF6937.jpg
DSCF6939.jpgDSCF6940.jpgDSCF6941.jpgDSCF6943.jpgDSCF6944.jpg

moja psinka uwielbia dzieci, a te pierwsze ubranka są od sąsiadki, która miała wcześniaka i podarowała mi w rozmiarze 50 (a takich szkoda było mi kupować, bo nie wiem na 100% jak to będzie z moimi chociaż prawdopodobnie będą mniejsze), dlatego od razu położyła się na tych ciuszkach, pewnie czuła zapach dziecka:p

Do góry