abi - fajowy płaszczyk!!
u nas na bank pampersy!! i tylko one
i tak przy dziecku roboty jest full, po co sobie dokładać więcej?
pieluszek schodzi sporo na samym początku. Co prytek, to kupka. Co karmienie, to sik i kupka. i trzeba przebierać, bo inaczej dupka się odparza. stąd potrzeba wielu ubranek, bo dzieci jednak mają niesamowitą zdolnosć przesikiwania wszystkiego co się na nie założy
prasowanko: dla higieny i dla wygody maluszka, który leży pleckami albo brzuszkiem na ubrankach i fajnie jeśli ma wszystko gładziutkie, bo mu poprostu wygodniej
poza tym lepiej wygląda na maluszku wyprasowane ubranko niż pogniecione
___
Do mnie dziś przyszły praktycznie ostatnie rzeczy wyprawkowe dla malutkiej
prześcieradła do łóżeczka, pokrowiec na przewijak, ręczniczek (duży), no i przede wszystkim rożki. Dla mnie też pozamawiałam podkłady poporodowe, higieniczne, wkładki laktacyjne, staniki do karmienia 2szt.. I tym sposobem dla dzidzi mam praktycznie wszystko, dla mnie brakuje jeszcze koszuli do porodu i do szpitala na "poporodzie" oraz szlafroczka.
Dzidzia będzie miała zielono-kremową wyprawkę szpitalną
to znaczy: zielony ręczniczek, zielony rożek usztywniany, a do tego kremowe ubranka (2xbody ze śpiochami i 2xpajacyki)
jeeeeny ja już chce marzec!!
taki rożek wzięliśmy zielony:
Śliczny ROŻEK becik usztywniany Z HAFTEM kolorki (1927423025) - Aukcje internetowe Allegroa taki żółty:
Śliczny ROŻEK becik niemowlęcy Z HAFTEM kolorki (1927423026) - Aukcje internetowe Allegro