reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ja to jestem napalona na chustę - bardzo mi brakowało jej przy córce. A teraz jak pomyslę, że codziennie do przedszkola będe zaprowadzać mała, to lepiej malucha w chustę i w drogę (przedszkole mam jakies 100m od domu ;-)) nie wyobrażam sobie ciągac wózka,wyciagac malucha, małą zaprowadzić do szatni... tylko waham się nad typem - przyglądałam sie już własnie tym z tej strony co Mini podała - interesujące sa te elastyczne (wg mnie łatwiej motać i włozyc malucha), a mi na szybkości wiąania i praktyczności zależy, potem uszyje sobie nosidło MT - może jeszcze w ciąży sie zabiorę za to, bo miałam takie plany przy corce, ale sie nie dało ;-)

reklama
Mata ja mam tkaną i byłam zadowolona , potem siostra mi uszyła kółkową .
Podobno elastyczne są fajne ale nadają się tylko na początek
Mnie się teraz marzy MT ale chyba za drogi interes ... no chyba że po koleżeńsku mi w promocyjnej cenie uszyjesz ;-):-)

A do nosidła MT od kiedy można dziecko wsadzać? Dopiero jak siedzi czy już wcześniej? Ja chustę kupię na pewno, najwyżej jak mi z jakiegoś powodu nie podejdzie, to sprzedam.

Potrzebuję porady dżinsowej. Czym właściwie różnią się spodnie z taką tylko krótką gumą w pasie od takich z panelem na cały brzuch? W sensie, czy jedne i drugie można nosić całą ciążę? Polecacie któreś bardziej?
Chodzi mi o takie jak na obrazkach poniżej:

Tricia nosidła nadają się dla dzieci które już twardo trzymają główkę w pionie :tak:
Spodnie fajne moim zdaniem obie wersje nadają się do końca ciąży . Ale te z panelem na brzuch fajniejsze będą na zimę :tak:

A do nosidła MT od kiedy można dziecko wsadzać? Dopiero jak siedzi czy już wcześniej? Ja chustę kupię na pewno, najwyżej jak mi z jakiegoś powodu nie podejdzie, to sprzedam.

Potrzebuję porady dżinsowej. Czym właściwie różnią się spodnie z taką tylko krótką gumą w pasie od takich z panelem na cały brzuch? W sensie, czy jedne i drugie można nosić całą ciążę? Polecacie któreś bardziej?
Chodzi mi o takie jak na obrazkach poniżej:

MT jest juz dla dziecka od ok. 4 miesięcy, ale ja myslę, że 6 miesięczny malucha bym w nim nosiła.
co do spodni - mam z tym golfem i porażka - fakt ładnie brzuszek opina (i starczy do końca ciąży) jednak mi ciągle z pupy zjeżdżają i musiałabym i tak do nich pasek nosić... a teraz szukam takich spodni co na pierwszej fotce :tak:

Mini jak mi motanie sie spodoba to może i w tkana zainwestuję ;-) tylko ja tak patrzę z praktycznego punktu widzenia - elastyczną mogę zawiązać rano, potem wyszykowac maluchy, mniejszego bąbla wsadzić w juz zawiązaną chustę (bo w elastycznych tak mozna, tkane trzeba wiązać z dzieckiem, a ja nie wyobrażam sobie ubierać najpierw córkę, potem motać malucha... zalezy mi na czasie, a własciwie to ograniczeniem czasu podczas szykowania rano do minimum ;-)). Minus taki to elastyczna nie wiem na ile starczy, 4-5 miesięcy? Bo niby juz 8 kg dzieciaczki sprężynują (a córka 8 kg miała jak kończyła 4 miesiące...) najwyżej jak mi się motanie spodoba to elastyczną potem sprzedam, a kupię tkaną. Chciaz MT baaaaaardzo mi sie podobają, a koszt porównywalny, a czasem nawet mniejszy niz przy dobrej tkanej chuście. A jakby mi się samej udało uszyc, to juz całkiem super ;-)

Mnie te spodnie z golfem przerażają. Czułabym się jak prezent gwiazdkowy chyba, taka zapakowana. Zwłaszcza, że ja zdecydowanie wolę jak jest mi zimno niż zbyt gorąco. Ale skoro te pierwsze też się nadają, to takich raczej będę szukać.

Chustę już zdecydowałam, że wezmę tkaną i będę się uczyć motać. Może najpierw na jakiejś lalce:-D. A o MT myślałam w kontekście wakacji. Jak wszystko pójdzie ok, to w sierpniu chcielibyśmy gdzieś pojechać i chyba wtedy łatwiej by było z nosidłem, zwłaszcza dla taty:tak:.

wow sie rozpisalyscie ;]

a wiec ja na rozstepy polecam oliwke baby dream z rossmana - jest tania i syzbko sie wchlania ma najmniej chmei polecam dla dziecka noworodka nawet ;] ale o tym juz pisalam

co do gaci z golfem - to ja polecam z tym wyzszym dlatego gdyz (haha ;)) jak jest brzuch wiekszy i kobieta siada tosi siada itd to ten krotki pas sie zsuwa i uwiera w dole brzucha a ten golf dluzszy zawsze jest na swoim miejscu ;] pozatym idzie zima a co jak co o nery i brzuch trzeba dbac bo to jednak potrzebne oragnay mowie o nerach a brzucha nie warto przeziebic!!!!

chusta hmmmmm a jak sie to je ? ja bym sie musila na kurs zapisac wiazania tego w ogol ciala i balabym sie ze dziecko udusze bo tak mocno zwiaze ;/

Kasiurek ja też jestem zwolenniczką babydrema :tak:. Przy Borysku na początku miałam opory ale jak spróbowałam to się zakochałam w tych kosmetykach . Rzeczywiście mają mało chemii , nie zwierają olejów mineralnych ( pochodnych ropy naftowej) barwników , konserwntów i substancji poprawiających zapach .
Ale też nie każdemu może ich zapach na początku odpowiadać ... Ja się szybko przyzwyczaiłam . Teraz tylko tych kosmetyków chcę używać :tak:
Polecam też serię Isana krem rumiankowy do rąk , balsam oliwkowy są genialne
a teraz sobie kupiłam żel pod prysznic Isana med , bezzapachowy ( w promocji za 3,99) i jestem strasznie zadowolona .

reklama
ja będę polować na MT, genialnie sprawdziła się u mojej koleżanki.. a chustę kupię tylko jeśli trafi się super okazja.. przeraża mnie to wiązanie. Obecnie mam tkaną ale krótką, głównie do noszenia na boku, i prawie jej nie używałam.. o wiele lepiej sprawdziłaby się wg mnie MT. No ale to zależy też od maluszka, bo jak ktoraś napisała - w przypadku kolek pewnie lepsza będzie elastyczna, żeby maleństwo można było kangurkować...

spodnie - ja mam prawie wszystkie te z wysokim stanem, jedne z niskim.. i zdecydowanie wolę te z wysokim. Są baaaardzo wygodne, cały czas ładnie trzymają brzuszek, nic się nie zsuwa itd. Chociaż dla mnie priorytetem jest miękkie wykończenie na granicy jeans'u a tego panela ciążowego - jeśli jest imitacja paska z grubego dzinsu, to spodnie u mnie odpadają. Mam baaardzo wrażliwe podbrzusze i nic nie może mnie tam uciskać. Także tylko elastyczny pasek albo zupełnie bez niego

Do góry