reklama
Angel.
Zwierzoholik;)
Dobra, to może teraz powoli zbliżamy się do momentu , w którym, doświadczone mamusie podzielą się z nami swoimi doświadczeniami ( nie czuje , że rymuje ) z zakresu pielęgnacji naszych ciałek w ciązy :-)
Jakie kremy do biustu i od kiedy?
Jakie balsamy do ciała i od kiedy?
Jakieś jeszcze kosmetyki niezbędne dla przyszłej mamy? ;-)
Jakie kremy do biustu i od kiedy?
Jakie balsamy do ciała i od kiedy?
Jakieś jeszcze kosmetyki niezbędne dla przyszłej mamy? ;-)
mata-kow
mama do kwadratu :)
Angel to jak nasze ciało zachowa się w czasie ciąży przede wszystkim zależy od naszych genów ;-) znam dziewczyny co smarowały sie najtańszą odżywką i zero rozstępów oraz takie co wydały majątek na kosmetyki znanych marek i rozstępów nie unikneły
Ja w poprzedniej ciąży do końca 7 miesiąca uchowałam się z jednym rozstepem, potem w kilka dni (jak córka się przekręcała główką w dół, a ja myslałam, że mi brzuch rozerwie) dorobiłam się pokaźnej pajęczynki na całym brzuchu a do końca ciąży z powodu opuchnięc i przybierania na wadze - doszły jeszcze na udach i nad biodrami... skórę smarowałam preparatami z ziaji (lubię ta firmę a ich kosmetyki mimo iż tanie, nie odbiegaja od tych o wiele droższych)
jeśli chodzi o biust to przede wszystkim trzeba zainwestowac w dobre biustonosze
Ja w poprzedniej ciąży do końca 7 miesiąca uchowałam się z jednym rozstepem, potem w kilka dni (jak córka się przekręcała główką w dół, a ja myslałam, że mi brzuch rozerwie) dorobiłam się pokaźnej pajęczynki na całym brzuchu a do końca ciąży z powodu opuchnięc i przybierania na wadze - doszły jeszcze na udach i nad biodrami... skórę smarowałam preparatami z ziaji (lubię ta firmę a ich kosmetyki mimo iż tanie, nie odbiegaja od tych o wiele droższych)
jeśli chodzi o biust to przede wszystkim trzeba zainwestowac w dobre biustonosze
Angel - brzuszek najlepiej smaruj już teraz! ty nie widzisz jak on rośnie a jednak! NIektóre mamy smarują specjalnymi preparatami przeciw rozstępom inne zwykłą oliwką albo tanim kremem zwykłym jakimś np. dave, nivea. Ja o sobie powiem tak:smarowałam Pharmaceris przeciw rozstępom i do końca 8 miesiąca nie miałam ani jednego rozstępu, a zacząl się 9 mc to jak mnie obsypało to masakrycznie wyglądałam! brzuch tragedia! jedna krecha na drugiej, na boczkach, udach - byłam załamana, ale większość się wciągła na szczęście. Ale ja przytyłam w ciąży dużo za dużo.... Generalnie zasada jest taka,żeby smarować czymkolwiek co natłuszcza skórę i pilnować żeby nie przesuszyć skóry, czyli np. 2-3 razy dziennie się nasmarować.
swoją drogą moja kumpela nie smarowała niczym i nie miała rozstępów ale ona ma tak zwane "dobre geny" fajnie ma....
swoją drogą moja kumpela nie smarowała niczym i nie miała rozstępów ale ona ma tak zwane "dobre geny" fajnie ma....
ja sie zgadzam calkowicie z mata-kow!
ja akurat z tych (nooo mam nadzieje, ze sie nic nie zmienilo w tej kwestii;-)) co genetycznie maja super rozciagliwa skore (ale tez zaje.... tendencje do tycia), cala pierwsza ciaza bez jednego rozstepasa, nigdzie ani na piersiach, ani na brzuchu, nogach, biodrach nigdzie. Nie stosowalam zadnych drogich kosmetykow, tylko kapiel z dodatkiem oliwki (ale wtedy mialam jeszcze wanne) i po kapieli rowniez lekkie smarowanko oliwka, ale takie bez przesadyzmu, nawet nie zawsze mi sie chcialo to smarowanie uskuteczniac.
moje dwie sis natomiast- jedna rozstepow wszedzie multum, ale przytyla ponad 20 kg (ostatni miesiac- zatrucie ciazowe- skora "popekala" w moment), nawet na plecach itd.
druga- kosmetyki superanckie, ale na biuscie nie udalo sie uniknac, bo spoooorooo jej sie powiekszyl.
tak wiec, kosmetyki nie zaszkodza, natluszcza, pomoga na rozciaganie skory, nie bedzie swiedzalo, bolalo, ale co ma byc to bedzie, bardzo to osobiste jest u kazdej kobiety.
ja akurat z tych (nooo mam nadzieje, ze sie nic nie zmienilo w tej kwestii;-)) co genetycznie maja super rozciagliwa skore (ale tez zaje.... tendencje do tycia), cala pierwsza ciaza bez jednego rozstepasa, nigdzie ani na piersiach, ani na brzuchu, nogach, biodrach nigdzie. Nie stosowalam zadnych drogich kosmetykow, tylko kapiel z dodatkiem oliwki (ale wtedy mialam jeszcze wanne) i po kapieli rowniez lekkie smarowanko oliwka, ale takie bez przesadyzmu, nawet nie zawsze mi sie chcialo to smarowanie uskuteczniac.
moje dwie sis natomiast- jedna rozstepow wszedzie multum, ale przytyla ponad 20 kg (ostatni miesiac- zatrucie ciazowe- skora "popekala" w moment), nawet na plecach itd.
druga- kosmetyki superanckie, ale na biuscie nie udalo sie uniknac, bo spoooorooo jej sie powiekszyl.
tak wiec, kosmetyki nie zaszkodza, natluszcza, pomoga na rozciaganie skory, nie bedzie swiedzalo, bolalo, ale co ma byc to bedzie, bardzo to osobiste jest u kazdej kobiety.
Angel.
Zwierzoholik;)
Tak, tak wiem, że nie ma złotego środka na to i wszystko zależy od indywidualnego organizmu ;-)
Ale spróbować warto, dlatego ciekawa jestem dokładnych produktów jakie używałyście- nazw kremów itp.
Jest tyle firm, nazw, rodzajów, ze az ciezko nawet wziac "cokolwiek"
Taka chyba dosc popularna to ta perfecta mama, pharmaceris ( marka dosc dobra ogolnie), no i ta seria AA ... Tylko co wybrac, czym sie kierowac, nie mam pojęcia ;-)
A np przy tej perfect mama pisza, ze od 4 msc dopiero
Ale spróbować warto, dlatego ciekawa jestem dokładnych produktów jakie używałyście- nazw kremów itp.
Jest tyle firm, nazw, rodzajów, ze az ciezko nawet wziac "cokolwiek"
Taka chyba dosc popularna to ta perfecta mama, pharmaceris ( marka dosc dobra ogolnie), no i ta seria AA ... Tylko co wybrac, czym sie kierowac, nie mam pojęcia ;-)
A np przy tej perfect mama pisza, ze od 4 msc dopiero
ivi
uzależniona;) // I.2010
ja w ciąży z Tymkiem codziennie po prysznicu oliwiłam się oliwką bambino, potem smarowałam brzuch i cycki Pharmaceris zapobiegające rozstępom. Zużużyłam też ze 2 tubki Fissanu. I powiem tak - tam gdzie "wczuwałam się" w smarowanie oliwką i tymi kremami, to rozstępów prawie nie miałam, natomiast uda, tyłek i ramiona, które "pomijałam" - rozstępy duużo gorsze. Teraz tez się oliwkuje i czekam na 4 miesiąc żeby pharmaceris'u używać, bo mimo że drogi to uważam że jest rewelacyjny! Ale z kolei jak brzuch zacznie baaaardzo mocno swędzieć (6-7 miesiąc u mnie to było) to fissan był lepszy, bo tłuściejszy..
Bo różnica jest taka że pharmaceris super łatwo się rozsmarowuje, wchłania się od razu i nie zostawia filtru, a fissan jest bardzo tłusty, trzeba się namęczyć żeby go rozsmarować no i zostawia tłuste ślady ... Wiec fissan tylko jak byłam w domu i mogłam z odkrytym brzuchem chodzić przez jakiś czas
angel - bo najlepiej spróbować kilku i wybrać ten który Ci najlepiej będzie podchodził Każda skóra reaguje inaczej, dla jednym te najtańsze będą duuużo lepsze od najdroższych
Bo różnica jest taka że pharmaceris super łatwo się rozsmarowuje, wchłania się od razu i nie zostawia filtru, a fissan jest bardzo tłusty, trzeba się namęczyć żeby go rozsmarować no i zostawia tłuste ślady ... Wiec fissan tylko jak byłam w domu i mogłam z odkrytym brzuchem chodzić przez jakiś czas
angel - bo najlepiej spróbować kilku i wybrać ten który Ci najlepiej będzie podchodził Każda skóra reaguje inaczej, dla jednym te najtańsze będą duuużo lepsze od najdroższych
Angel.
Zwierzoholik;)
Ja wlasnie nie lubie tak sie kleic od tlustego kremu.. A oliwka to przeciez do konca sie nie wchlania nie?
reklama
ivi
uzależniona;) // I.2010
Angel - też nie lubie ale uwierz, jak Cię skóra zacznie swędzieć od rozciągnięcia to taki tłusty krem jest super
a oliwka jak ją zastosujesz na rozgrzaną skórę, np po prysznicu lub wlejesz trochę do wanny podczas kąpieli, wchłania się bardzo ładnie. Ja po prysznicu się oliwiłam, "wsmarowywałam w skórę" i czekałam aż sama wyschnie...
a oliwka jak ją zastosujesz na rozgrzaną skórę, np po prysznicu lub wlejesz trochę do wanny podczas kąpieli, wchłania się bardzo ładnie. Ja po prysznicu się oliwiłam, "wsmarowywałam w skórę" i czekałam aż sama wyschnie...
Podziel się: