reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
mnie już zaczyna czasami swedziec skóra na brzuchu :p i zaczełam juz smarowac oliwka na noc a na dzien mam jakis krem z Avonu na rozstępy, muszę go wykonczyc i zakupie cos nowego :)

Matko ja nie mogłabym się smarować tą oliwką bambino, klei się wszystko i zostawia tłustą poświatę na ciuchach, no ew na noc
Używałam kiedyś oliwki Ziai ( nie wiem czy jeszcze jest ) w czarnym okrągłym opakowaniu i była wiele fajniejsza, ale mimo to dla mnie za tłusta
Generalnie uwielbiam kosmetyki Ziai i jak za tą cenę za bardzo dobre :)

Jak będziecie wybierały jakikolwiek kosmetyk kiedyś to zwracajcie uwagę na skład
To co w składzie jest na pierwszym miejscu tego jest najwięcej, na ostatnim miejscu jest składnik którego jest znikoma ilość w kosmetyku
Np w kremach na rozstępy czy cellulit z reguły jest kofeina czy coś w tym stylu, zwracajcie więc uwagę żeby ten składnik był jak najwyżej na liście składu

Uufff mam nadzieję,że zrozumiale napisałam

Angel możliwe nie słyszałam o tym, kofeinę podałam jako przykład bo nie tylko kofeina działa w ten sposób, a ponadto rada jest już tak na przyszłość

ja kupiłam sobie krem na rozstepy mustela jak narazie smaruje sie niem sporadycznie bo jakos nie moge sie przyzwyczaic aby robic to regularnie... ale chyba trzeba bedzie bo przeciez potem moze byc ciezko!
te chusty to mi sie tez bardzo podobaja... mam nadzieje ze zdecyduje sie na cos takiego tylko nie do konca jestem przekonana czy na pewno chce caly czas nosic maluszka... no chyba ze uzywac jej jako nosidelka na spacery, no ale to jeszcze duzo czasu mam :)

Jeżeli chodzi o te chusty to są bardzo ładne i fajne ale nie wiem czemu wydaje mi się,że dla Nas są niewygodne, że strasznie ciężko jest nosić bobasa w tej chuście

reklama
Jeśli chodzi o smarowidła to nie polecam oliwek , chyba że do kąpieli wtedy rzeczywiście działają . Lepiej używać balsamów i kremów wnikających głęboko w skórę .
Ja polecam czerwonego Garniera , albo oliwkowy z Isany ( rossmann) :tak:

Atomówka mnie chusta bardzo się przydała :tak:. Jak trzeba było iść na zakupy , motałam Borysa i miałam dwie ręce wolne ... No i jak miał kolki ... Wystarczyło go zamotać i od razu zasypiał . Brzuszek do brzuszka :-D Tylko fakt musiałam z nim chodzić albo stać , bo usiąść nie dałam rady :-D:-D:-D. Ale i tak wygodniej w chuście niż na rękach ;-)

Do góry