rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Kasiad zmywarka wygląda fajownie, ciekawa jestem jak sie te sprzęty Beko spisują, bo jeszcze nikt z moich znajomych nie ma
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mam automat od 2 lat, wcześniej kupiliśmy moim rodzicom, o taki Moulinex OW 2000 - opis, informacje, dane techniczne produktu. Teraz wyszedł nowszy model, w którym można piec bagietki, no i oczywiście można kupić też innej firmy, ale nie wiem jak się sprawują. Piekę w nim chleb raz w tygodniu, kiedyś częsciej, wiadomo jak jest na początku. Służy mi także do wyrabiania ciasta na pizzę czy pierogowego, przynajmniej nie trzeba sobie rąk brudzić, a maszyna robi to rewelacyjnie. Mój ma 12 programów, ale ja korzystam z 3 góra. Są jeszcze dwa do robienia konfitur, ale nigdy nie używałam. Co do czasu zrobienia chleba od A do Z, to jest ponad 3 h. Automat wyrabia ciasto ze 3-4 razy w ciągu cyklu, w międzyczasie ono rośnie, samo pieczenie to ok. 1 h. Automat jest dość duży, więc trzeba mieć gdzie go schować, oczywiście jak masz dużą kuchnię i długi blat to może stać na wierzchu. No i najważniejsze, trzeba mieć wypróbowane przepisy na chlebek, bo sama maszyna to nie wszystko;-)Kasiad super.
Z zakupów mi sie marzy automat do pieczenia chleba,ma któraś?
Kasiad super.
No coraz częściej zastanawiam sie nad zakupem tej maszyny, dziewczyny na wątku czerwcowym właśnie mają - dużo z nich korzysta - i chwalą sobie...jak dla mnie to może i było by korzystniej piec chlebek w tej maszynie, bo jak w piekarniku robię to dwie duże foremki mam i później rozdaje, bo nie ma kto zjeść, a dla jednej mi sie nie opłaca brudzić rąk i grzać piekarnikaKasiad super.