reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Acha,Jagusia,ja przy pogodzie tak 5-8 stopni na pluse(tak jest teraz u nas) zakładam małemu body z długim rękawem,rajstopki,spodnie,bluzę i na to kombinezon,ale taki cieńszy,do tego czapeczka i butki paputki,kupiłam super sztruksowe w H&M,były do tego rękawiczki ale ciężko się zakładały i oddałam...Oliwierek ma dużo czapek,ostatnio kupilam mu taką z misiowego materiału,z mordką misia i uszkami;-) No własnie,a co z szalikami,będziecie zakładać? Bo u nas to raczej brak szyi...hihi mały Pudzian z mojego synia:-D

reklama
U nas szaliczek raczej tez malo przydatny:-D Moze zapiszemy nasze szkraby do strongmanow, przynajmniej z wygladu jak nic by pasowali:tak:

To ja wkleje, jak obiecalam, zdjecie naszego kombinezonku z krawacikiem na Chrzest. Kupilam 68 i jest przyduzy, ale bedzie na Swieta i na zime na pewno OK. Krawacik mozna przyciac jak sie znudzi.
A propos szalikow - to ja kupilam taki trojkatny szaliczek (tez na zdjeciu) - naprawde warto, bo szyi u nas tez brak ale mala sie slini i wszystko leci pod brodke i chyba juz bym bez tego "szaliczka" jej z domu nie wyniosla.
No i jeszcze jeden zakup, tez juz od dawna planowany (na zdjeciu..)- poduszeczka do maxicosi, bo ja nie moglam patrzec jak jej glowa na boki leciala. Wyprobowalismy narazie raz i jest OK, choc oczywiscie Julka koniecznie musiala najpierw wszystko dokladnie oblizac...

Ja też słyszałam że te chusty lepiej sie sprawdzają od szalików. Jagusiu śliczny kombinezon, Julcia na pewno będzie w nim wyglądała przepięknie:tak:
Co do zakupów w second hendach to moja mała ma prawie calą garderobę stamtąd bo szwagierka regularnie raz w ygodniu chodzi do swojego ulubionego lumpeksu i zazwyczaj za każdym razem coś małej kupi i naprawdę są to ciuszki bardzo dobrej jakości, często firmówki a zawsze o wiele tańsze. A ja podobnie jak Ola jak mam coś kupić to wchodzę na allegro i tam wydaję kasiorę:tak::laugh2:, ostatnio przez cały tydzień listonosz przynosił paczki:happy::tak:już sie ze mnie śmieje jak mnie widzi na osiedlu :happy::-p

A już myślałam że tylko ja łażę po takich sklepach .ale naprawdę można kupić cudowne ciuszki w tych sklepach. jakie ja widziałam cuda na dziewczynki ,bozie ,same cuda ,prześliczne i wszystko z gapy i nexta:-)

Wiolu wiem że dla dziewczynek jest mnóstwo ślicznych ciuszków, ale ja raz poszłam i nakupowałam jej tyle że połowy nie ubrałam:-p w szafie wisi pełno sukieneczek i jak miała je choć raz ubrane to dobrze, bo te sukieneczki są śliczne ale jak mała idzie w dzień spać to jej niewygodnie(tyle guziczków, kokardek i innych ozdób nawszywają że wszystko ślicznie wygląda ale nie zawsze jest praktyczne)W domku najczęsciej ubieram ją w mięciutkie spodenki czy dresiki a sztruksowe czy jeansowe ubranka tylko używam na wyjścia albo jak przychodzą goście żeby mała ładnie wyglądała:happy: i z reguły po 30 min ją przebieram w coś wygodnego:-p

U nas jest to samo dlatego mamkilka rzeczy ładnych na wyjścia a reszta to mięciutkie bluzy i spodenki .Ale na dziewczynkiwidziałam sliczne bluzeczki wyszywane aplikacje i spodenki dresowe i dżinsowe

No Wiolu wczoraj zamówilam sobie tą odżywkę do włosów o której mówilas, teraz czekam na przesyłkę, mam nadzieję ze pomoże bo już prawie łysa jestem:szok:gumka mi zjeżdza jak sobie włosy związuję, dosłownie o połowę mniej ich mam a najgorsze jest to że wszędzie ich pełno i mała do buzi je sobie wkłada:no:

reklama
Dobrze że są takie sklepy jak sekond hend ,ja mam pełno czapeczek z takiego sklepu.A te szaliczki trójkątne to też mam z tego sklepu.TYlko że ja mam bardzo daleko do sekond hendu:-( :-(
A mój mąż wydał kupe kasy na jakąś durną mate do małej.A coś mi sie wydaje ze stara była lepsza.I dziennie teraz są awantury o tą mate.Bo jest do niej poduszeczka a Nadia teraz się obraca na boki i spada z tej poduszeczki a jak leży na ziemi to do zabawek ma za wysoko żeby dotknąć:wściekła/y: Ach te chłopy nie pomyślą zanim coś kupią:wściekła/y: :wściekła/y:

Do góry