reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Tak! Na Allegro ceny są o wiele niższe!!!
Ostatnio kupiłam fajny śpiworek.
Cena może nie wiele niższa niż u producenta, za to na pewno niższa niż w sklepie. Śpiworek jest nowy z firmy Bellvit. Jest cieplutki w sam raz na jesiennie i zimowe nocki. Świetnie się sprawdził przez ostatni tydzień. Zawsze musialam zaglądać czy Mała się nie "rozkopała", teraz jestem spokojniejsza.
Śpiworek jest w jednym rozmiarze 70, dla dzieci od 0-6 miesiaca, choc dla mnie to od 3-7 jest bardziej prawdopodobne.

Poniżej załączam zdjęcie Kaji w śpiworku, jej pierwsza nocka :)

reklama
Sluchajcie, zrobilo sie nagle tak zimno, jutro moze u nas padac snieg:szok: a ja caly czas ani zimowego spiworka ani cieplej kurtki nie mam. Do tej pory wychodzilam z Julka na spacerki w nosidelku i cieplejsze jesienne bluzy wystarczaly. Mala teraz spi a ja mam dylemat jak ja wyciagnac na spacer. W nosidelku boje sie ze sie zaziebi, moge wziac gondolke (nie uzywalismy jej na spacerach praktycznie od dwoch miesiecy) i byloby fajnie, bo mala ciezka sie powoli robi:-) ,tylko ze tu z kolei ten sam temat. Brak ocieplanego spiworka i cieplego kocyka. Mam jesienny spiworek z takiego flauszu i moze by wystarczyl gdybym ja cieplej pod spod ubrala..no ale na spiworek chyba konieczny cieplejszy kocyk i chyba tez pod spiworek na dno wozka (????)...a takiego nie posiadam. Kurcze, ale sie zorientowalam nagle ze to juz prawie zima.

W zeszlym tygodniu kupilam malej ocieplane buciki i rekawiczki i stroj na chrzest, w te sobote chyba czekaja nas kolejne zakupy:

- ocieplany spiworek do wozka (kombinezon)
- zimowa kurtka i spodenki
- kocyk do wozka i cos na spod wozka chyba tez
Czy ja to wszystko potrzebuje:baffled: :baffled: ??
Jak ubieracie swoje dzieci na spacery w wozku?

Acha..musze dokupic jeszcze czapeczke i buciki do chrztu...no to chyba wydamy cala pensje meza...bo ja wlasnie zlozylam wymowienie w pracy:szok: :szok:

Pozostaje opcja "spacer na balkonie" do soboty jak wszystko kupimy. Tylko u nas CODZIENNIE odkurzaja (tak..odkurzaja) liscie z trawy przed domem. Milo ze odkurzaja, tylko dlaczego tak glosno???

No i jeszcze jedna sprawa zwiazana z tymi zakupami. Mala nosi teraz rozmiar 62 (jest nadal lekko przyduzy), wszystkie nastepne rzeczy bede jednak kupowac na 68 (najwyzej wiecej podciagne rekawki). Jak szybko rosna dzieci??? Myslicie ze kurtalki 68 wystarcza na zime? Chyba nie???

U na snie ma rozmiarow na cm, ja mojemu malemu kombinezonik kupilam na 6 -9 mies, mam nadzieje ze wystarczy.
Jagusiu chybe nie reguly, dzieci rosna roznie, ale i tak dosyc szybko. Moj przez pierwsze 2 miesiace urosl 11cm, teraz to nie wiem, bo dopiero za miesiac do lekarza, ale chyb atroszke wolniej:-)
A te zakupy, ojojoj, ja tylko dokupilam kombinezonik na zime i czapka, a no i spiworek jesienny (ale tez zxakupilam w second handzie;-) )cala reszte dostalam od znajomych, na szczescie:-)
A u na szrobilo sie cieplo, juz 2 dzien jest ladnie, wiosennie i zaraz z mykamy na spacerek:tak:

Boże 62:shocked2: :szok: kiedy to było:confused: :confused:
MY jak byliśmy na Śląsku wpadliśmy do second hondu i zrobiliśmy tam wielkie zakupy dla małego .Dosłownie same firmówki i nie zniszczone z Gapa ,Cherokee i innych znanych firm .Super jakość i jestem strasznie zadowolona bo za 50zł. zrobiłam zakup -ogromna siata którą ledwo dowiozłam do domu .Były prześliczne chłopięce kurteczki ale zrezygnowałam ,bo mamy kombinezon .Także jesteśmy wyposażeni na okres zimowy.Wiem że nie wszystkie dziewczyny by robiły zakupy w takim sklepie ale mnie namówiła szwagierka po tym jak kupiła mu body Gapy .Na te ubranka które kupiłam za tą cenę tu kupiła bym tylko jakiś swetr .Także nie bronię się już przed takimi zakupami bo dla mnie to duże odciążenie

Wiolu, masz racje nie kazda dziwczyna kupuje w second handzie, ale ja tak:tak: Chociaz dla malego kupilam na razie tylko spiworek, ale jak bedzie potrzebowal to zajrze, przeciez i tak te rzeczy sa prane (tytaj jeszcze dodatkowo suszone) i prasowane. A ja czasami nawet wygotuje, wiec nie mysle zeby w tym bylo cos zlego:tak: I tak jak mowisz to duza osczzednosc, a za 3 miesiace te ciuszki i tak sa za male:blink:

reklama
Zgadzam się z Wiolcią i martag,tyle,że ja kupuję używki firmowe Disney,H&M itp ale na Allegro,jakoś nie mam jakiegoś ulubionego second handu w pobliżu,ale jak mały zacznie raczkować to napewno gdzieś zajrzę,wtedy to dzieci dopiero niszczą ciuszki,dochodzi jeszcze jedzonko no i wiadomo,plamy:tak: ....nie opłaca się kupowac nowych bo zaraz i tak będą zmechrane,kupię tylko kilka zestawów wyściowych a reszta używki i tyle.
N a zimę ostatnio kupiłam małemu kombizezon Marquity za....12,50zł! Jak przyjdzie paczka to wam pokazę,jest super,kurteczę reniferka wygrałam za 6,50-jak dla mnie to taniocha! Poza tym dużo ciuszków mam ze Stanów od teściowej-maniaczki zakupowej: z Carters,Gap,Children's Place...jak byłam w ciąży to kupiłam kilka kombinezonów na 68,jeszcze są za duże...we wrześniu kupiłam używkę za 20 złotych i jak na teraz jest rewelka,wkleję fotki jak go ubiorę i wam pokażę! Żeby fajnie dziecko ubrać nie trzeba dużo kasy...tyle,że ja non stop kupuję na Allegro i ziarno do ziarnka sumka niezła się zbiera;-)
Jagusiu,mój szkrab rosnie raczej w szerz;-) bo od porodu urósł tylko 5 cm...ma teraz 62 ale ciuszki już kupuję na 68..ja myslę,że twoja Julcia wskoczy w 74 dopiero na wiosnę,drobniutka jest,skoro 62 jeszcze są za duże! U nas kombinezony na 68 są za duże,stópki są na wysokości kolan:tak: :-D

Do góry