Ja chusty używam czasem nawet do dziś. Zdecydowałam sie na chuste tkaną Nati Baby one są delikatniejsze niż te LennyLamb i Hoppediz. Te drugie warto przed użyciem wyprać ze 4 razy w pralce wtedy one tak sie wyrabiaja i stają sie świetne. Jak urodziłam synka nalezalam do klubu kangura, spotykalysmy sie z dziewczynami raz w miesiącu a one uczyły nas ńowych wiazan, testowalysmy rożne chusty itd.
chusta elastyczna jest wbrew pozorom bardzo trudna do wiązania bo mamy boja sie tak mocno zaciągać materiał, a jak złe sie zawiaze to można pózniej zafundować dziecku problemy z biodrami a sobie z kręgosłupem.
Ja chusty uzywalam na początku w domu jak mały miał kolki. Po zawiązaniu w chuste i zrobieniu dwóch kółek wokół kanapy on usypial. Pózniej zakupy w markecie, szybkie spacery itd. A nawet wycieczki w góry. Dużo chodzimy po górach a wszystkie górskie nosidlo są od 9 miesiąca, bodziecko musi już pewnie siedzieć. Do tego momentu z sukcesem uzywalismy chusty i było super. Nasz synek miał 2 miesiące jak pierwszy raz zaliczył szczyt
w lecie bardzo zaczęliśmy sie od siebie pocic a nie chciałam rezygnować z chusty to naprawdę wygoda i synek tez bardzo lubił więc zainwestowalam w druga chuste z domieszką bambusa tez z Nati baby. Okazała sie świetna.
Ha jeszcze jedno. Chusta ułatwia karmienie w miejscach publicznych można sie nią łatwo nakryc. Ja zawsze miałam ja ze sobą.
tzn. W aucie, w wózku.
Teraz dostałam chuste elastyczna i taka druga dla niemowląt od koleżanki z us ale mysle ze i tak tkana wygra
polecam te kluby kangura prowadzą je profesjonaliści, możecie sie tam dużo dowiedzieć, poprzymierzac rożne chusty i zobaczyć która Wam pasuje. Poradzą tez co zrobić z chusta która macie a np. Jest trudna w używaniu. Naprawdę warto. Spotkania darmowe. Czasem trzeba zrobić opłatę roczna za zapisanie sie doklubu ale to jak będzie sie chodzić cyklicznie
Klub Kangura