reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

aninek słodkie te kapciuszki:))) pociesze cie że ja miałam krzesełko do karmienia za 25f, bez bajerów i Konrad długo dosyć w nim jadł, przy stole zaczął siadać jak miał tak ok 2,5 roczku więc ze dwa lata nam posłużyło:tak: a pierwsze posiłki jadał z fotelika samochodowego:-)
muuum to be fajne to krzesło ale mnie się wydaje że właśnie na boki sie może potem kiwać

pytałam już kiedyś ale nikt nie odpowiedział, jakie chusty lepsze, elastyczne, tkane, kółkowe???bo chce kupić ale nie wiem jakie najlepsze....

reklama
zgadzam się z aninek o ile razy szukam jakiejś słodziasnej sukieneczki to wpada mi w ręce jakaś unikatowa marynarka w wersji mini albo inne piekności dla chłopaczków :-)

ada1989
ja nie miałam chusty bo to moje pierwsze dzieciątko ale moja siostra od początku miała elastyczną i bardzo sobie chwaliła.. kuzynka za to kupiła tkaną i niestety nie skorzystała ani razu bo jak jej córa była mała to tkana nie za bardzo a jak już podrosła to nie chciało jej się w chuście takiego klocka nosić.. ale to tylko wiem z obserwacji i niestety doświadczenia nie mam :confused: wiem że siostrze dużo łatwiej było na początku elastyczną wiązać a później jak chciała odkupić od kuzynki to zrezygnowała bo mówiła że z tamtą było jej łatwiej.. no i niestety elastyczna na drugie dziecko nie posłuży bo rozciąga się strasznie przy intensywnym uzytkowaniu :-( także nie mam od kogo pozyczyć :-(

Ja chusty używam czasem nawet do dziś. Zdecydowałam sie na chuste tkaną Nati Baby one są delikatniejsze niż te LennyLamb i Hoppediz. Te drugie warto przed użyciem wyprać ze 4 razy w pralce wtedy one tak sie wyrabiaja i stają sie świetne. Jak urodziłam synka nalezalam do klubu kangura, spotykalysmy sie z dziewczynami raz w miesiącu a one uczyły nas ńowych wiazan, testowalysmy rożne chusty itd.

chusta elastyczna jest wbrew pozorom bardzo trudna do wiązania bo mamy boja sie tak mocno zaciągać materiał, a jak złe sie zawiaze to można pózniej zafundować dziecku problemy z biodrami a sobie z kręgosłupem.

Ja chusty uzywalam na początku w domu jak mały miał kolki. Po zawiązaniu w chuste i zrobieniu dwóch kółek wokół kanapy on usypial. Pózniej zakupy w markecie, szybkie spacery itd. A nawet wycieczki w góry. Dużo chodzimy po górach a wszystkie górskie nosidlo są od 9 miesiąca, bodziecko musi już pewnie siedzieć. Do tego momentu z sukcesem uzywalismy chusty i było super. Nasz synek miał 2 miesiące jak pierwszy raz zaliczył szczyt :)

w lecie bardzo zaczęliśmy sie od siebie pocic a nie chciałam rezygnować z chusty to naprawdę wygoda i synek tez bardzo lubił więc zainwestowalam w druga chuste z domieszką bambusa tez z Nati baby. Okazała sie świetna.

Ha jeszcze jedno. Chusta ułatwia karmienie w miejscach publicznych można sie nią łatwo nakryc. Ja zawsze miałam ja ze sobą. :) tzn. W aucie, w wózku.

Teraz dostałam chuste elastyczna i taka druga dla niemowląt od koleżanki z us ale mysle ze i tak tkana wygra :p

polecam te kluby kangura prowadzą je profesjonaliści, możecie sie tam dużo dowiedzieć, poprzymierzac rożne chusty i zobaczyć która Wam pasuje. Poradzą tez co zrobić z chusta która macie a np. Jest trudna w używaniu. Naprawdę warto. Spotkania darmowe. Czasem trzeba zrobić opłatę roczna za zapisanie sie doklubu ale to jak będzie sie chodzić cyklicznie

Klub Kangura

My na chrzciny dostaliśmy podobne krzesełko jak to MARKOWE KRZESEŁKO DO KARMIENIA +GRATIS (2817698411) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i szczerze mówiąc nie byłam zachwycona bo dużo miejsca zajmuje, jest dość ciężkie. Teraz sie zastanawiam nad takim co montuje się na normalne krzesło i dziecko może siedzieć przy stole, bo moja Julia tak lubiła najbardziej, jeść ze wszystkimi a nie sama w krzesełku.O takie coś mamy, choć fajniejsze są te w których jest blat, który można zdjąć PRZENOŚNE KRZESEŁKO DO KARMIENIA SAFETY KURIER 0zł (2827338195) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
lanja u nas synek je z nami prz stole od kąd zaczol jeść samodzielnie, czylimtak od 15 miesiąca. Wcześniej wygodniej było z tym blatem doczepionym, pózniej wystarczyło go zdjąć i przystawic do stołu :) zreszta zawsze jadł posiłki z nami dzięki czemu od 15 miesiąca je zupełnie samodzielńie używając sztuccow itd. Hehe wszyscy byliśmy w szoku a najbardziej pani w żłobku. Naprawdę dziecko to doskonały obserwator i nasladowca.

Sylvana- dziekuje za opinie, kiedys opiekowalam sie u ludzi dzieciatkiem, ktore mialo takie krzeselko i nawet jak dziwczynka skonczyla dwa latka to nadal siedziala w nim. Ale niestety juz i tak powoli rezygnuje z tego krzeselka, bo nikt nie chce go wyslac(mam tu na mysli uzywane) z ebaya, bo nowe zaczyna sie od 250£- to troche za duzo. A poza tym mi zalezy na takim krzeselku zeby bylo od 0-... bo mam psa w domu i bede bezpieczniejsza kladac malenstwo do krzeselka niz do lerzaczka na blacie.

Aninek- hah, a widzisz ja mam tak z dziewczecymi rzeczami, zawsze na odwrot:rofl2:

My dla Oliwki kupiliśmy takie krzesełko
Super Krzesełko do karmienia Moolino - Sprzedajemy.pl
powiem wam najlepsze co moze być jadała w nim sama potem dostawialiśmy do stołu jak na krzesełku była za nisko można odchylić oparcie co sprwia ze mniejsze dzieci tez mogą siedziec to bym zakup którego nie załowałam do tej pory jest rozłozone i mimo że jada przy stole juz długi czas lubi sobie w nim posiedziec :)
jak gotowałąm zawsze siedziała i przygladała sie a dzieki temu z jest na kółkach mogłam ja wozic po całym domu

My na chrzciny dostaliśmy podobne krzesełko jak to MARKOWE KRZESEŁKO DO KARMIENIA +GRATIS (2817698411) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i szczerze mówiąc nie byłam zachwycona bo dużo miejsca zajmuje, jest dość ciężkie. Teraz sie zastanawiam nad takim co montuje się na normalne krzesło i dziecko może siedzieć przy stole, bo moja Julia tak lubiła najbardziej, jeść ze wszystkimi a nie sama w krzesełku.O takie coś mamy, choć fajniejsze są te w których jest blat, który można zdjąć PRZENOŚNE KRZESEŁKO DO KARMIENIA SAFETY KURIER 0zł (2827338195) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mam prawie identyczne krzesełko, to zielone, też dostaliśmy na chrzciny, całe szczęście mam duże mieszkanie i kuchnie, więc mi wielkość nie przeszkadza, służy nam cały czas, tylko teraz już tej tacki nie zakładamy, tylko podsuwamy krzesło do stołu. Więc jest to wydatek warty ceny, jeśli ktoś zamierza kupić.
Zaczeliśmy jednak używać od jakiegoś 5 miesiace życia. Początkowo służyło jak siedzisko, szykowałam obiad i mała obserwowała co robię i bawiła się w tym krzesełku

reklama
W końcu wózek pokazuję :) Przepraszam za jakoś zdjęć, ale taki jest aparat w iPhone :/ w łóżeczku jest spacerówka i fotelik :p pierdołki kosmetyczne i ok 1/3 ciuszków ;)

Załączniki

• IMG_0067[1].jpg
    IMG_0067[1].jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_0068[1].jpg
    IMG_0068[1].jpg
    17 KB · Wyświetleń: 63
  • IMG_0069[1].jpg
    IMG_0069[1].jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 62
  • IMG_0070[1].jpg
    IMG_0070[1].jpg