reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Indziorka fajna ta podusia, ja nie kupuje bo stwierdziłam że mam chyba ze dwie takie zwykłe nieużywane i sobie będę podkładać, tak robiłam z Konradem:tak:
sylvanas ja nie widziałam tych toreb, nie bede w sumie żadnych kupowała bo i tak z wózkiem jest w komplecie:))

a ja znalazłam w necie komplet pościeli którą moja mama kupiła w wakacje dla dzidzi, cena oryginalna jest powalająca, choć juz widziałam w necie że można kupic za 700 zł, tak jak moja moja mama zapłaciła, bo była wtedy po promocji:sorry: może któraś będzie zaintersowana BEJBIK - Sen8

reklama
Ada Ja takich wynalazków nie mam na mieszkaniu, więc się zaopatrzyć musiałam, bo zawierzyłam siostrze, że to dobrodziejstwo jest :p Wiesz mój kupił dla dzidzi takiego dino- smoka więc utrzymuję trend i wybrałam wzorek dina też :p A ta pościel mega, tylko kosztuje więcej niż mój wózek :D

a ja wczoraj dokupilam spiochy, pieluchy tetrowe , ( te zwykle z materialu to sie chyba tak nazywa:zawstydzona/y:) czape ciepla recznik, skarpetki, reszte typu wanna i inne duperelkiki na poczatku albo pod koniec grudnia. I jestem juz wpol spokojna , bo wiekszosc bede miec. Teraz w niedziele komode do przewijania przywieziemy luzeczko z materacem, wiec jeszcze posciel koldra poduszka, i chyba wszystko bedzie:confused:a no i lezak chialam . Zastanawiam sie nad tym jak by to nbazwac:confused:tym materialem nad luzeczkiem, bo ochraniacze obowiazkowo, ale z tego co pamietam moj brat mial takie cos i jak polozna przyszla to mowila ze to nie jest dobre bo tylko kurz Sie zbiera:baffled: ladnie to wyglada, ale czy naprawde potrzebne? bedziecie to miec?

natal84 ooo super że już takie zakupki masz zaliczone :-) jak kupilismy łóżeczko i przewijak to cieszyłam się jakby to była co najmniej nowa sypialnia dla nas :-D a co do baldachimu - bo chyba o to chodzi to ja się nie decyduję bo wolę zdecydowanie moskitierę nad łóżeczkiem.. a co do zbierania się na niej kurzu to chyba logiczne że tak jak pościelkę maleństwa tak i moskitierę trzeba często prać tym bardziej że latem owady siadają na niej bo do maleństwa nie mogą się dostać i jest brudna od tych muszek i komarów także tym bardziej trzeba ją duużo częściej prać.. ja osobiście mam moskitierę w sypialni i nie wyobrażam sobie spania bez niej bo przynajmniej u nas komarów jest mnóstwo.. dlatego każda z nas powinna indywidualnie podejść do zakupu baldachimu czy moskitiery ;-)
muuum to be ja też raczej idę w tańsze torby chociaż te co sylvanas wynalazła fajowe są :-)
Ja zakupiłam torbę x-landera bo w sumie mam wózek to i torba mi pasuje.. no i oczywiście wzięłam szarą - uniwersalną bo jak mój mąż powiedział on też ją będzie nosił :-D
M@linka fajne te koszule.. i cena też nawet :-) nie wiem czy się czasem nie zdecyduję bo jak na razie mam jedną tylko ;-)
miałam wrzucić fotki sweterków i bluz które upolowałam w sklepie z używkami ale gdzieś przez ten remont posiałam aparat :confused: masakra jakaś.. wszystko nie na swoim miejscu.. ale jak tylko dorwę to wrzucę na wątek :-)

Emilia Mi dzisiaj właśnie przyszła i jestem zadowolona na prawdę, już sobie z nią leżałam i się tuliłam do niej, bo taka przyjemna jest :D Ja na allegro kupiłam za 62 zł, u Was na wyspach nie wiem ile stoją ;) Dziecku też na pewno będzie przydatna :) ładnie się układa wokół brzuszka, ma toczki do wiązania i kolory są żywe, wręcz ładniejsze niż na zdjęciach, także z zakupu jestem zadowolona:)

Ja juz wypralam new posciel dla maluszka wyprasowalam i odlozylam teraz czeka sobie na rozlozenie lozeczka :) Straszniue mi sie te moskitiery podobaja, ale jak ktoras z dziewczyn wspomniala tez mslyszalam i nawet jakis program daaaaawno temu ogladalam na ten temat ze zbiera to kurz tylko i nie jest dobre dla maluszka, wiec zrezygnowalam z zakupu, a pozatym mysle ze niedlugo by to posluzylo, jesli chodzi o ochraniacz to jak najbardziej jest chwalony przez inne mamy, choc tez kiedys w programie tv widzialam,ze moze byc niebezpieczny dla maluszka jakby sie odwiazal itp no ale to juz wydaje mi sie przesada bo jak taki noworodek poodwiazuje ochraniacz :/
Indziorka ja zakupilam takiego rogala jeszcze poczatkiem ciazy gdyz mialam zalecenie spania na jednym boku i tez jestem z rogala mega zadowolona dzieki niemu nie mam specjalnie klopotow z kregoslupem a jak po ciezszym dniu zaczyna bolec to klade sie z rogalem i odrazu lepiej, maz tez z niego zadowolony powiedzial,ze jak mi nie bedzie juz potrzebny to sam bedzie z nim spal :)))))
A i sluzy ona pozniej dzieciatku a jak juz nie bedzie do karmienia i spania potrzebny to mozna dokupic taki material okroglo uszyty i zrobic z niego pufke dla wiekszego smyka :)
Oplacalna rzecz :)

Januarka Dzisiaj właśnie poznałam dobrodziejstwo spania z rogalem ;) Wstałam bez strasznego bólu spojenia i kręgosłupa, aż się zastanawiałam czy na pewno się obudziłam :p Tym bardziej, że zasypiałam z migreną.... tyle o niej rozmawiałyśmy, że aż zdecydowała się mnie odwiedzić :p Ja też jak najbardziej polecam innym mamom:) i mówię, żałuję, że wcześniej się nie zdecydowałam ;)

Wózek zamówiony :) Nie mogę się doczekać aż przyjdzie :)

reklama
Do góry