reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

marta, januarka to poszalałyście z zakupami, super:)
muuum to be fajna ta torba:tak:

też mam zamiar kupić chuste tylko jeszcze zastanawiam się jaka jest lepsza, tkana, elastyczna czy kółkowa? powiedzie bo ja nie mam pojęia....

a u nas się ceratka sprawdziła, i nadal używam dla Konrada bo zdarzają się wpadki. Mam taką podgumowaną prostokątną i nie szeleści ani mi się nie przesuwa na materacu, no i podkładam tak ponieżej pasa dziecka, więc cały na nim nie leży i się nie poci:)) do wózka nie kupowałam, w sumie to nawet materacyka do gondolki nie mam tylko taki duży kawałek grubszego materiału, który składam na kilka razy i idealnie pasuje do wózeczka:))

reklama
bear-1.jpg photo by emlshop | Photobucket A ja dzis zaopatrzylam sie w taka oto torbe, bo niestety do mojego wozka nie bylo. Ma ceratke do przewijania plus pokrowiec na buteleczke. I jako jedyna ma zblizone kolory do wozka, a ja uwielbiam kropki :)Plus juz dawno zamowilam cos takiego: Black and White Mobile from Birth | eBayzamiast normalnej grajacej wiszacej zabawki. Dziecko najlepiej rozroznia od urodzenia bialy i czarny kolor, ktore stymuluja i cwicza wzrok malca ;) PolecamA wlasnie szukam czarno bialego kiltu na lozeczko i poscielki moze ktoras gdzies cos widziala lub slyszala?:happy2:
Polecam stronę White&Black. Zabawki czarno-białe. Kocyki, rożki, osłonki na łóżeczko. 135/100 - POŚCIEL tam masz pościele i masę innych rzeczy czarno czerwono białe

Witajcie!!!!
kurde czytam was ze już macie wszystko 4-5 pralka itd. A u mnie jeszcze ani jedna :) wogole ciuchów muszę dokupić , teraz jakiś lek przed wszystkim mieć zaczęłam czy starczy ze jeszcze tyle trzeba dokupić i panika mi sie włącza ... Mam nadzieje ze żadnej niespodzianki mieć nie będę i zdążę ze wszystkim!

Natal84 ja mam wszystkie już ubranka - wiecej nic nie dokupuje, a jest tego niecałe 2 pralki. Właśnie koncze prasowac ciemne rzeczy. Wszystko to razem ze spiworkiem i kombinezonem więc nie wiem co inne dziewczyny takiego jeszcże maja :p także głowa do góry :) no chyba ze dziewczyny wliczają w to tez 2-3 kompletów pościeli i to już tez piora ale dla mnie będzie to 3 pralka i już :p

Muuuum_to_be mi tez bardzo podoba sie ta seria i zastanawialam sie nad ochrańiaczem do łóżeczka, ale zrezygowalam. Mój synek w lozeczku tylko spał a tam wolałam mieć takie pastelowe kolory, żeby go nie pobudzaly tylko wręcz przeciwnie. A czerwono biało czarne kupiłam zabawki i książeczki. :) ale trzeba przyznać ze ta pościel jest piękna.

ja myślałam nad zakupem huśtawki, bo boje sie jak to będzie z dwulatkiem i maluszkiem na raz. Synek był wychowywany podłogowo, dzięki czemu szybciutko zaczął raczkowac. Nie mieliśmy rzadnych leżaczków huśtawki itd. Było tylko to krzesełko chicco poly magic z funkcja lezaczka, ale korzystałam z ńiego tylko podczas gotowania, czy jak chciałam sie wykąpać no i od 3 miesiąca do karmienia. Myśle ze na razie chyba sobie z ta huśtawka dam spokój a jak nie będę sobie radzić to wtedy kupię...

A Wy kupujecie huśtawki?

Ja też się rozszalałam. Myślę, że mam już wszystko dla dzidzi i dla siebie. A to czego nie mam, lub o czym nie pamiętałam, to się okaże w praktyce :)

sylvanas jeżeli chodzi o huśtawkę to mam na oku jedną, która bardzo mi się podoba. Nie chcę huśtawki na prąd, bo zależy mi na małej, którą będę mogła przenieść w razie potrzeby do kuchni, czy do łazienki, żeby maleństwo było przy mnie. Z tym, ze huśtawkę kupimy dopiero po urodzeniu maleństwa.
BRIGHT STARTS HUŚTAWKA HYBRYDOWA LEW do 11KG (2782584601) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Marta no to rzeczywiscie zaszalalas!!! tak wszystko na raz :-) gratuluje zakupow!
januarka bardzo ladna to posciel i przybornik, w ogole super zakupki!
muuum to be sliczna ta torba.

To ja teraz sie pochwale co nam w ostatnim czasie przybylo:

To kupilam na allegro, no i kocyk biedronkowy ;-)
P1080416 (480x640).jpgP1080417 (480x640).jpgP1080420 (640x480).jpg

To kupilam w second handzie (a no skarpeteczki nie - w poundlandzie):
P1080414 (640x480).jpgP1080426 (640x480).jpgP1080427 (480x640).jpg

Chuste dostalam w prezencie od mojego brata:
P1080421 (640x480).jpg

To od kolezanek z pracy:
P1080422 (640x480).jpg

Ostatnia edycja:
sylvanas mój synek też bez żadnych huśtawek bujaczków się wychował, tylko koc na podłodze:) a nie wiem czy warto teraz kupować, może jeśli juz to jakiś taki prosty niedrogi bujaczek a tak to chce kupićten kosz mojżesza na pierwsze miesiące żebym miała gdzie maluszka położyc jak będę w salonie czy kuchni:))
aninek jakie piękne rzeczy, podoba mi sie bardzo ten rożek, taki wesoły:-) no i ta chusta b. ładny wzór ma:tak:
natal pociesze cie ja wyprałam tylko kocyki, maskotki z karuzelki i rożek, bo nie mam jeszcze proszku dla malucha a te rzeczy to jakos jeszcze ujdą w zwykłym, może za tydzień lub dwa zaczne prać:))

reklama
Ada ja tez jeszcze nic nie wypralam, wkurzam sie bo u nas jest wilgoc w mieszkaniu i pranie strasznie dlugo schnie, zanim wyschnie to juz mam nastepne brudy do prania, a ciuszki Zuzi tak czekaja. W tym momencie jest tego tyle:
P1080436 (640x480).jpg
plus jeszcze 3 kombinezoniki, kurteczka, reczniczki, kocyki, rozek i inne rzeczy - maskotki, tetry, itp. Moze nie mam tego tyle co inne dziewczyny, ale chyba i tak ze 3 pralki beda.
A wzor rozka to moj F wybieral :-)

Do góry