reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Dzieki dziewczyny za podpowiedz z ceratka chyba zakupie wiecej tych podkladow poprostu, tak wlasnie sie zastanawialam jak to jest z ta ceratka dlatego jeszcze zwlekalam z zakupem,aninek ale ślicznosci nawiozlas :) jak to wszystko ogladam to juz bym chciala ubierac przebierac i wogole tulic takiego maluszka :)))

reklama
Aninek- ślicznie ciuszki, a kocyk ten z misiem mamy taki sam , bo mama mi w pl. Kupiła:) różek tez taki ale mój jest cały jasno niebieski!!! :) ślicznie ślicznie wszystko!!!

aninek to się rozszalałaś z zakupami :-) wszystko śliczne !! uzbierało się tego dużo :-) ja to chowam po kątach a jak przyjdzie do prania to pewnie też się tego nazbiera.. :-)
sylvanas ja też myslę nad wychowywaniem podłogowym :-) dlatego póki co leżaczka nie biorę pod uwagę jeżeli chodzi o zakupy.. zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie.. :-)

Aninek- sliczne rzeczy, rozek piekny ciuszki i w ogole:-) a co do chusty, to ja sie troche obawiam takich rzeczy, chyba jednak sobie daruje i nie bede tego kupowac, boje sie ze mi sie dziecko zadusi albo cos :-(

sylvanas- ja chyba jednak musze kupic hustawke, oczywiscie bedzie podloga i kocyk, bo to chyba najlepsze, ale ja mam psa i jezeli nie bede mogla siedziec zaraz przy dziecku to bede sie bala ze pies niewaidomo skad na skoczy czy cos wiec hustaweczka czy lezaczek bardzo mi sie przydadza ;)

dziewczyny a jak jest u was z koszyczkami mojzeszowymi? macie czy tylko lozeczka? bo ja bede miala to i to i troszke sie obawiam ze jak maly sie do koszyczka przyzwyczai to potem zle mu bedzie spac w lozeczku- od razu mowie ze koszyczek nie bedzie bujany, bo nie bede bujac swojego malca za zadne skarby!

Chcialam sie zapytac jeszcze o jedno-

Czy bedziecie uzywac/ uzywalyscie pasow po ciazy- takich na brzuch zeby szybciej sie wszystko wchlonelo?
Jesli tak to czy mozecie jakis polecic?

Muuum to be ja też właśnie ze względu na psa chce kupić ten kosz mojżesza, będzie mi wygodniej bo łóżeczko na górze w pokoju a ja często na dole w salonie i kuchni siedze, tak więc żebym miała gdzie malucha połozyć:tak: przy okazji przyzwyczai się do spania przy różnych dźwiękach, czy to tv, czy radio, mikofala, no i nie bede musiała co chwila na góre latać:) a jak chodzi o pas to ja nie używałam wcześniej bo mi nie był potrzebny, samo wszystko się wchłoneło, teraz też nie będe kupować, no chyba że będzie potrzeba:) a o do bujania to właśnie to samo zdanie mam, ja wiem że maluszkom fajnie jak się kołysze bo nie raz mojego bujałam i żałowałam bo potem ciężko oduczyć było, ale właśnie przy tym koszu chce kupić zwykły stojaczek bez biegunów:)tak samo ze spaniem w dużym łózku, Konrada mój M nauczył i to był błąd, teraz mu nie pozwole:D

Muuuuuuum to be co do pasa to ja nie uzywalam i nie mam zamiaru wiec nic nie polece. Koszyczek mamy po Andersie i uzywalismy go w sumie krotko bo jakies 5 tyg. Ale przydal sie bardzo. Potem jak byl woekszy to kupilismy lozeczko turystyczne i na dole mialam, wiec jak cos robilam a juz byl woekszy to go wsadzalam do lozeczka i sie bawil a ja moglam na spokojnie np obiad ugotowac.

Ja zakupilam ostatnio taki kombinezonik Next snowsuit newborn (upto 10 lbs) | eBay, musze tylko na poczte sie przejsc go odebrac bo nie bylo mnie w domu jak listonosz przyszedl.

No i dzisiaj kupilam taki zestawik ciuszkow Marks & Spencer - 4 piece baby girl outfit - upto 3 months | eBay za niecale 5 funciakow

Emilia śliczny kombinezonik i komplecik, cena super!! właśnie dlatego lubie kupować na ebayu ciuszki używane bo za grosze w świetnym stanie można dostać:))

reklama
Do góry