reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Ada dzięki! Ja się zakochałam w tym kubraczku:-p
A powiedz zgadzają Ci się np bluzy ze spodniami? Wiesz, chodzi mi o dres, albo piżamki. Bo ja jak wezmę 4-5 na Nelcie, to bluzka ok, ale portki już różnie. Raz, że za szerokie, a dwa, że albo za długie, albo za krótkie już. Chyba muszę zacząć kompletować osobno:baffled:
A maluszkowi jakie rozmiary wybierasz? Newborn, up to 1month, czy od 0-3 miesięcy?

reklama
Magda jak chodzi o maluszka to mam juz sporo na 0-3 a teraz dokupowałam na newborn, ale wole mieć więcej tych większych ciuszków, nigdy nie wiadomo jaki synus będzie duży:) a jak chodzi o komplety dla Konrada to u nas zazwyczaj bluzka dobra a spodnie za luźne, najlepsze to są piżamki z lidla pod tym względem- Bluzka na styk, z tym że mają tam strasznie wąskie otwory na głowę a spodnie spokojnie ze 2 rozmiary większe, do tej pory spodnie od piżam z lidla leżą nieużywane bo po prostu sa za długie i za szerokie a bluzki juz przez główke nie chcą przechodzić:sorry2:

Ada ja właśnie kupuję też kilka ciuszków takich maleńkich, bo wiem, jak było z dziewczynkami. We wszystkim pływały:blink: Poza tym, to faktycznie chyba 0-3 miesięcy będzie najbezpieczniejsze.
Co do Lidlowskich ubranek, to ja je uwielbiam. Dresiki kupowałam dziewczynkom zawsze najlepsze tam. W pasie były dobre, a nogawki długie ze ściągaczami, więc nie szurały po ziemi. Piżamki tak samo. Fakt, że ciasne pod szyjką są:baffled: Co do jakości jednak, to są super. Moja Nika znosi wszystkie po Neli i wciąż są w dobrym stanie, czego nie mogę powiedzieć o innych, dużo droższych.

Magda masz racje bo jakościowo to mają dobre ciuszki, tylko się właśnie z tych piżamkowyh spodni śmieję:)) a spodni mu chyba jeszcze tak w lidlu nie kupowałam, w matalanie tez mają z dobrych materiałów, Konrad nosi t-shirty właśnie z matalana, które kupiłam mu ponad rok temu i nadal dobre, niesprane i zywe kolory:tak: a jak chodzi o piżamy to też chwale te z primarka, kupowałam Konradowi i zawsze długo w nich przechodził, nie rozciągały się i nie niszczyły w praniu:tak: ogólnie tam mają tez dobre jakościowo ciuszki:tak: a i musze dodać że dresy kupione w nexcie jakieś pół roku temu nadają się juz tylko do chodzenia po domu albo najwyżej na plac zabaw, a tanie nie były

Ada dokładnie! Ja dziewczynkom kupuje sporo w Primarku, Matalanie i Asdzie. Cenowo ok, a jakość też w porządku. Poza tym, one tak szybko rosną, że aż czasem żal wydać mi więcej na coś, co ponoszą 2 miesiące. Oczywiście jak już wybieram coś droższego, to tak, żeby obie nosiły. Chyba jedynie H&M jak dla mnie jest niezniszczalny oprócz tych marek, co wymieniłam. Mam kilka ubranek na noworodka właśnie z H&M i jeszcze maluszek je ponosi. No i lubię kupować w Asdzie Disneya rzeczy, bo są na prawdę nie drogie i świetne. W markowym sklepie Disneya zapłaciłabym 3 razy tyle:baffled:

Magda hehe u nas do niedawna był sklep firmowy disneya, raz weszliśmy z ciekawości i Konrad wyszedł z czapką z daszkiem- oczywiście z zygzakiem, a kosztowała 8f, to jak na taką czapeczke w miare dużo, ale nosi ją cały czas, bez niej z domu nie wyjdzie, a jaki krzyk jak gdzieś przed wyjściem zaginie:cool2:

Ada piekne ciuszki! Ja sie boje, ze jak Ty zapakujesz mlodego w tego zygzaka to Konradek go jak zabawke potraktuje :-p
Magda bosh cudo ten kombiinezonik! Ja uwielbiam te takie misiowate! Widzialam ostatnio biale i brazowe w H&M i tak mi sie podobaly, za 15£, wiec spoko, ale juz tyle mamy, ze szkoda kupowac.

MagdaUK sliczny kombinezonik ;) wiesz to moje pierwsze dziecko moze dlatego podchodze do tej wyprawki jakos tak skrupulatnie :D jeju jeszcze tylko 3 miesiace :D

ja dzis wybieram sie ogladac z ogloszenia fotelik maxicosi cabrio fix uzywany ale jeszcze na gwarancji w stanie bdb - kolor: intense red - czy ktoras z Was widziala ten model w tym kolorze czy faktycznie ta czerwien taka intensywna?

magda z uk super ten kombinezonik i rzeczywiscie kolorek niespotykany.. ale baaardzo mi sie podoba! i kolejny raz twój mąż nie zawiódł :-D ja jak troszkę się ogarnę z rańca to wrzucę fotki wczorajszych zakupków :-) buziaki

reklama
Hej ja wrzuce co ostatnio uzbieralam:

P1080369 (640x480) (640x481).jpgP1080357 (480x640).jpg

Te body, przescieradelko i spodenki to z lumpka, spodenki sa na 3-6 miesiecy, ale mi sie spodobaly to juz wzielam. No i te nieszczesne butelki mam juz za soba, bo ja to strasznie dlugo nad wszystkim mysle i nie moge sie zdecydowac, nawet czasem jak o jakas *******e chodzi, wiec jak juz kupie to mi zawsze ulzy.

Do góry