reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
ale wątek się rozkręcił - ale można było się tego spodziewa bo już coraz bliżej :-D
alicja32 śliczne ciuszki :-) a co do pieluch to ja jednak preferuję jednorazowe standardowe pampersiaki :-) no chyba że mała będzie miała jakieś wysypki, uczulenia itp to może wtedy się zdecyduję na wielorazówki..
dotka85 to już też sporo masz więc miło się patrzy jak już coś upolowane dla maluszka jest :-)
monika2222 czekamy na fotorelację :-)
columbina ale superowe są te z filemonem :-) wreszcie coś innego niż te standardowe..
magda z uk moja chrześnica miała fazę na świnkę peppa.. nawet ze skarpetek się cieszyła i nie chciala do kąpieli zdejmować.. ale na szczęście to z czasem przechodzi ;-)

Super te wszystkie ubranka, po prostu napatrzeć się nie można:-)

Magda słodkie te tygryskowe ciuszki, u mnie też w lumpkach jakiś deficyt ubranek dla dzidzi... a co do hello kitty to tez mi sie nie podoba, przereklamowane, swinke peppe Konrad lubi i lubi oglądać bajki z nią no ale ciuszków mu nie kupie z nią:-D zreszta tak bardzo go nie kreci:) najbardziej to oczywiście zygzak, jak ma do wyboru to zawsze jego wybierze:-)

Caroline ciuszkow juz mam spore, po bratanicy dostalam czesc, czesc sama kupilam bo oprzec si enie dalo, wiec teraz przyszla pora na konkrety :)

Alicja super ciuszki:happy2:
Monika pochwal się co upolowałaś;-)

Ja dzisiaj zapłaciłam za ostatnią przesyłkę na allegro i wstrzymuję się z ubrankami póki co. czas rozejrzeć się za innymi potrzebnymi pierdółkami, bo czas ucieka;-)

Wrzucam troszke ciuszków tych nowych i starszych ;)

tutaj bluza z aukcji i kupione ostatnio, komplecik, skarpetki i kocyk
IMAG0783.jpgIMAG0773.jpgIMAG0774.jpg

a tutaj ciuszki 0-6mscy po Konradzie, prawie wszystkie

IMAG0775.jpgIMAG0776.jpgIMAG0779.jpgIMAG0780.jpgIMAG0781.jpg

jest jeszcze wiecej, które wcześniej dodawałam, jak na razie tyle znalazłam po młodym ale chyba gdzieś jeszcze musi być więcej, bo nie przebrałam o końca wszystkich worów z ciuszkami:-)

Moja córka natomiast lubi bardzo rzeczy z postaciami z bajek które ogląda ale nie to zeby jakiś szał był, lubi najbardziej chyba truskawkowe ciastko, barbie księżniczki, kucyki pony, peppe.

Ja też już większość rzeczy mam już kupione a w sumie to aż tak dużo nie musiałam bo po córce mam, ale powiem wam ze lepiej wcześniej przemyśleć co z czym będziemy zakładać bo ja np mało używałam pajaców na poczatku bo nie miałam odpowiedniego body pod spód (ubranie takiego noworodka w body wciągane przez głowe nie jest proste), najlepsze są body rozpinane lub kopertowe (póki dziecko się na brzuszek nie przekręca).

Teraz mam zamiar wybrać sie do rosmanna i zaopatrzyć się w kosmetyki do szpitala tzn mały szampon, żel pod prysznic, płyn do hig int. itp, wrzucę do kosmetyczki i niech sobie leży. Poprzednio też "nagle"musiałam iść do szpitala i byłam 3 tyg przed porodem.Wierzcie mi ze jak miałam sie spakować do szpitala to chodziłam po całym domu jak w amoku, dobrze ze miałam wszystko kupione.

Ostatnia edycja:
Alicja ja jednak wolę jednorazowe. Wygoda użycia niesamowita. Nie mam porównania, bo nie używałam tych wielorazowych, ale jednak pampers jak dla mnie górą. Te wielorazowe nie przemawiają do mnie.
A ubranka cudowne. Słodkie i ciekawe. Gratuluje zdobyczy!:happy2:

Dotka super zakupy zrobiłaś! Ja, niby doświadczona mama jestem za Tobą daleko w tyle:baffled:

Aninek rozbawiłaś mnie tym Hello Kitty wyskakującym z lodówki:-D Ja się cieszę, że moim dziewczynkom już przechodzi faza na kiciusia. Ciekawe, co będzie następne:confused: I w sumie u mnie nie było tak źle, bo Neli ulubiony kolor jest fioletowy od zawsze. Mimo to różu nie da się uniknąć w tym kraju i prania różowego zawsze mam najwięcej:baffled:

Columbina
gratuluję zdobyczy. Nie ukrywam, że podoba mi się:-p:-)

Caroline tak, jak piszesz. Na szczęście ta faza na jakąś postać kiedyś przechodzi. Z drugiej strony, jak dziecko ma taki etap na coś, to łatwiej mu prezenty kupować, bo czasem można znaleźć coś na prawdę fajnego, mimo, że np. ze świnka pepe;-)

Ada ale masz już ubranek:szok: Ja po dziewczynkach znalazłam marny mały worek i to jest od 0-12 miesięcy. Te najmniejsze muszę mieć i tak nowe, bo zazwyczaj mam różowe, albo białe, ale z kwiatkami itp, no i inna sprawa, ze bardzo zniszczone po 2 dzieci. Za to Twój synuś będzie miał się w czym nosić:-) Moja Nika lubi zygzaka:szok: Ostatnio mówi, że chce sukienkę z nim:-D Czego to dzieci nie wymyślą.
Powiedz mi, na jaki rozmiar tutejszy kupujesz ubranka?

No i na koniec fotka kombinezonu dla mojego szkrabka. Strasznie się ciesze, że mąż go wyniuchał, bo ja jednak wole kolory inne niż brąz, krem i błękit:-pTen jest taki stalowy.

madzi tel 001.jpg

reklama
Magda świetny ten kombinezon, kolorek extra:-) chodzi ci o rozmiar ciuszków dla Konrada? on teraz nosi 3-4 latka ale to tak na styk i musze kupować na 4-5 czyli 110 cm, ostatnio go zmierzyłam i mi wyszło równe 110 cm:) ale rozmiar rozmiarowi nierówny, ostatnie jeansy które mu kupiłam są na 2-3 latka a o wiele dłuższe i szerokie w pasie:sorry2: kurcze, sukienek z zygzakiem to jeszcze nie widziałam ale jak cos jakimś cudem znajde to dam wam znać:-D

Do góry