reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Ja kupilam na allegro ta butelke medela calma co nie odzwyczaja ponoc od cycka bo chcialabym jednak pokarmic piersia troche :) a jak bedzie zobaczymy

Aninek super zdobycze, wyprawka po malu sie kompletuje :)

reklama
Dotka ja tez jak coś myślę o medeli ale na razie nie kupuje bo podoba mi się też laktator medeli mini electric a z nim są jakieś butelki w zestawie, jak będzie potrzeba wyślę męża po porodzie

aninek super zakupki :-) te czapeczki słodziachne :-) a spodenki i body też fajniusie :-) już coraz więcej uzbierane :-) aż miło się patrzy :-)
a ja wczoraj przy okazji zajrzałam do sklepu i kilka używanych kupiłam :-)
dla siebie długie spodnie hm mama za 8 zł (rewelacja jak nowe) i tunikę różową ;-)
a dla Ali kilka ubranek - większych bo tylko spodenki miniaturki dresowe kupiłam, a reszta to na 6-18 m :-) nie mogłam się oprzeć tym spodenkom jeansowym - takie wypasione szwedy :-D w sumie zapłaciłam grosze więc bardzo się cieszę :-)

DSCF0545.jpgDSCF0546.jpgDSCF0547.jpg

Dziewczyny śliczne macie ubranka :) też się wcześniej zastanawiałam nad butelką medeli. Podobno ciężko się ją myje.

caroline no te spodnie dla Ciebie to rzeczywiscie rewelacja! :-) Ja tu tylko raz trafilam w lumpku na spodnie ciazowe, ale rozmiar byl chyba XXS :szok: No i ciuszki dla Ali tez sliczne.

Elisse rozbieralam ja i myje sie jak kazda inna, tylko ona ma wiecej rowkow ta czesc przy smoczku i albo trzeba zaraz po wypiciu umyc zanim zaschnie mleko albo odmoczyc potem :)

znalazlam fajny art z wyprakwa do szpitala:
Wyprawka do szpitala - Ciążowy.pl

mój poród - raczej bedzie cc - planowany jest na polowe grudnia, tak zebym na swieta byla juz w domu z dzidzia:) i dlatego mam juz ciuszek świąteczny:) 2012-10-04 17.38.39.jpg

jesli chodzi o laktator to ja kupiłam medela swing w smyku internetowym sa promocje i happy hours jakos wieczorem o 21...407zł i mam też butelki medela , ale kupilam tez butelki avent te nowe natural..maja bardzo podobny smoczek do medeli

Aninek- te butelki co kupilas to sa przeciw kolkowe? bo ja u siebie tez taki zestaw widzialam. Kiedys myslalam ze butelki przeciwkolkowe to sa te lekko wykrecone, takie w ksztalcie luku .

reklama
natal84 na opakowaniu jest napisane "advanced anti-colic system", wiec chyba tak. Na opakowaniu laktatora, nie ma napisane nic na temat butelki/smoczka, ale jest dokladnie taki sam jak w tym zestawie butelek, wiec mysle ze to tez jest ten antykolkowy. A i jeszcze jedna rzecz - na opakowaniu tych butelek jest zielone koleczko, ze niby te smoczki to numer 2 (1-dla noworodkow 0+, 2-wolny przeplyw 1+, 3-sredni przeplyw 3+), ale w srodku okazalo sie ze jeden smoczek jest numer 2 a drugi numer 1, co mnie ucieszylo, bo mi bardziej na tej jedynce zalezalo. Nie wiem czy to pomylka czy tak jest we wszystkich opakowaniach.

dotka dzieki za linka do tej wyprawki do szpitala, bo wlasnie sie zastanawialam co mi jest jeszcze potrzebne :confused:

Mam pytanie na temat tych wszystkich podkladow, majtek siatkowych itp, - ktore z tych rzeczy sa naprawde potrzebne i w jakich ilosciach? Pisalyscie o podkladach Seni, tylko te sa ok? bo widzialam na allegro z innych firm i byly znacznie tansze. Poza tym nie wiem jeszcze czy nie bede miec cesarki, wiec co jest ewentualnie potrzebne po cesarce?

Do góry