reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

kicia-no na głodnego mam zasuwać?:-D:-DTo chociaż jakąś polską knajpę w pobliżu znajdź może będą mieli hehehhehe.. bo wiesz jakbym umiała zwijać te liście to mogłabym ci jeszcze przywieźć zapasik hehehe :-)

Ja tez przepiorę nowe.
Kolory sobie daruję, poukładam tematycznie buahhahaa.
Jak będzie w czym bo ten cap od mebli nie odpisuje...

reklama
Aniach - ja tez zawsze pralam nowe ciuszki dzieciece, wszystki bodziaki juz wypralam - teraz natomiast sie zastanawiam czy prac takie wierzchnie typu bluza polarowa... ale chyba tez jednak upiore bo mimo iz skora dziecka nie ma bezposrednio kontaktu to jednak dziecko moze np rekawek taki do buzki wlozyc a nie wiadomo kto swoimi lapami ich dotykal. Tak upiore wszystko:tak:

Dzięki dziewczyny bo ja sie kłuciłam z córką że nowych się nie pierze:-)
Widze ze moja córka jest więcej obeznana niż ja :-D ona ciągle czyta gazety na temat dzieci:-DWidze że jest bardzo duża różnica we wszystkim niż 14 lat temu:-)

Ja teraz już nie piorę nowych i jest ok, ale na początku od razu miał wysypkę, od wierzchnich też. Więc na początek warto wyprać.
Ja tam zamierzam prać jakoś we wrześniu dopiero. Szybkie jesteście dziewczyny. Ale poukładane w komodzie mam :)
A Softlana też używam. Widzę że popularny. A proszek sypię bezpośrednio do bębna i nie ma zacieków, super się odpłukuje. Bo normalnie w pojemniku to też mi się kaszaniło z praniem (nasza paskudna pralka ma już 10 lat i nie chce się zepsuć... a pierze fatalnie, ale żal wyrzucić działającą...).

Ja nowe ciuchy przestałam prać dla Marii może z pół roku temu, teraz tylko nową bieliznę jej piorę :tak::tak:

Jedyne czego nie prałam dla Marii to chyba wózek :-D

A ja nie mam co prać :-p, nie pojechałam po ubranka Marii bo niania czymś się podtruła a jednak potrzebuję jej pomocy w pomieszczeniu gospodarczym.

aniach - przede wszystkim jedno co moge Ci napisac .. z doświadczenia pracy w sklepie , my też mieliśmy rzeczy dla dzieci które na zapleczu leżały w specjalnych koszach , czesto bez foli .. a zaplecza jak to zaplecza kurzu pełno .. więc pomijając już inne fakty lepiej wyprać nawet dlatego że nie wiadomo w jakich warunkach jest to trzymane.. no i jeszcze z tych chin musi dotrzec na statkach :-D

ja tez popiorę nowe ubranka:tak::tak: julci wszystko prałam przez ok rok, a teraz podobnie jak agata- tylko bieliznę.

co do proszku- ja używam loveli:tak: podoba mi się jej zapach:) a do "ciężej" poplamionych dodaję vanishu i nastawiam na dwa płukania:-)

abigaill- ja też uwielbiam ciuszki z cocodrillo:-)

kama- gratuluje zakupu:) śliczny kolor!

aniam- super wózior:)

No tak Abigail lawina praniowa .. ha ha .. szkoda tylko że te proszki dla dzieci tyle kasy kosztują .. troszke przeginaja z cenami .. jak i za wszystko zreszta
tak jak i te ciuszki ciążowe .. takie drogie bo co , matreriału wiecej i pach stówka za bluzke letnią ..

reklama
Dziewczyny! Cieszę sie, ze bryka mojego dzieciątka zyskała waszą akceptację:-):-):-). Też jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu.

Ja już wszystko mam wyprane i wyprasowane. Do prania używałam Loveli i jestem zadowolona. Przy Ani na początku używałam Jelpa, ale miałam wrażenie, że nie dopiera on ubranek. Były jakieś szare po kilku praniach. Ale to tylko moja opinia.

Do góry