reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
.Nie słyszałam wcześniej o tym bhs ,ale z opisu na tej stronie przypomina mi sklep na Wyspach "Dunnes Stores",może któraś kojarzy;-).

.A dostałam dziś maila że w Reserved są wyprzedaże o 70% a tam też jest fajny dział dziecięcy:tak:.

A ja przywiozłam dzisiaj ubranka Marysi, poprzeglądam, część na pewno wywalę i zobaczymy co chciałabym dokupić, mam też ochraniacz na łóżeczko, 2 prześcieradła, karuzelkę Marysi, taką najprostszą, wanienkę i stojak. Zobaczymy, z jednej strony chciałabym dokupić trochę ubranek ale przecież nie będę kupować na siłę :sorry:

Za to kupiłam dzisiaj 4 stelaże do montażu podtynkowego do łazienek, też zakupy :-p A i też były w promocji :sorry2:

D. uwielbia samochody, ja też ale nie przeszła na mnie miłość do porządku w samochodzie, teraz i tak jest lepiej bo D. pozwala Marii jeść, na początku był zakaz.
A realizuje sie w pracy - to jego sposób na kasę i hobby, największe :tak::tak::tak:

Wczorj byłam w sklepie calineczka - przy płatności gotówką przy większych zakupach jest rabat 10%, tylko nie pamiętam jakie to są wieksze zakupy bo wózek, który chcę kosztuje ponad 2 tyś więc na pewno się łapie.

A i jest jeszcze jednen sklep, tylko nie pamiętam nazwy, na ul. Jagaiellońskiej 2, tam też rabaty powyżej 2 tyś 10 % przy płatności gotówką :tak::tak:

agatko- a zdecydowaliście się już na jakiś wózek??? bo wiem, że tez szukałaś czegoś małego i lekkiego...

Agata - jak już tam pojechałas , to następny wielki sklep z wózkami jest na jubilerskiej zaraz za marketem ( real tam jest ?? ) king cross praga .. to jak jedziesz jubilerską to po prawej stronie , taki metalowy budynek , sklep wielkością przypomina swiat dziecka i wybór bardzo duzy .. Byłam w tej calineczce , sporo tam tego maja , tylko cholerka nie ma nawet jak przejść tak mało miejsca , jakoś mierzi mnie bałagan w sklepach , ale to już takie zboczenie zawodowe..

No i jak kupowałam dla przyjaciółki siostry wózek , to byłyśmy w falenicy na ul Młodej 7 , tez sklep bardzo duży ma dwa pietra , wystawiają sie tez na allegro , i z tego co pamiętam też był jakiś rabat przy płatności gotówką , chyba 5% ale nie pamiętam od jakiej kwoty , no i wybór duży , więc jakby koloru czy czegoś nie było to można tam próbować ..

Chyba tak, kupimy coś takiego:
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: PLIKO SWITCH Modular SystemTRI-FIX

tylko nie wiem czy w wersji, gdzie można odwracać siedzisko czy zwykły. Ten w wersji z przekładanym siedziskiem w obu kierunkach jazdy jest nieco cięższy ale też gondola nie jest duża i spodziewam się, że w styczniu trzeba będzie zamienić gondolę na spacerówkę, a takiego malucha to chyba lepiej widzieć - ja tak zrobiłam na początku ze spacerówką emajlungi. Kolory są niestety tylko 3, w wersji ze zwłykłą spacerówką jest znacznie więcej a różnica w cenie to tylko 150 pln.
Pani w którymś ze sklepów mówiła, że ten wózek z przekładaną spacerówką ma mniejsze siedzisko, muszę to sprawdzić.

Inne propozycje wóżków, które się rozsądnie składają to inglesina i bebeconfort. W calineczce nie poleciła mi dziewczyna inglesiny a ten bebe confort mi sie po prostu nie podoba.
Wózek musi sie składać porządnie, bo teraz to będą podróże we 4 a we 3 czasami ciężko nam sie spakować :sorry:

reklama
Do góry