reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Aniam lezaczek bardzo fajny i sprawdzony - ja mam ochote wyprobowac dodatkowo hustawke. A widzialas ten: LEZACZEK BUJACZEK L0539 FISHER PRICE WIBRACJE NOWY (393321667) - Aukcje internetowe Allegro ja myslalam wczesniej o nim - on jest do 18 kg tylko ze Adamowi sie za bardzo nie spodobal.

Aniam - no tak pieluchy jeszcze :-) Ja tam najbardziej lubialam pampersy choc na poczatku uzywalam tez Huggies - sa moze delikatniejsze tyle ze potem one juz sie nie sprawdzaly.

A jeszcze co do kosmetykow - u nas Gabi miala uczulenie na chusteczki Huggies. W domowych warunkach najlepsza jest woda, wacik ale poza domem sprawdzily sie Pamers sensitive i bambino.
Oliwek nie uzywalam nigdy ( nie chcialam przyzwyczajac skory dziecka i nie lubialam takich swiecacych bobasow) Czasem kapalismy Gabi w Oilatum a na pupke stosowalismy masc apteczna - (swietnie natluszczala i chronila pupcie przed wilgocia).
Krem Sudokrem nam wcale nie pasowal.

Sanya - moj maz podobnie jak Twoj chce wszystko nowiutkie. No i chyba niedlugo sie wkurze i kupie caly wozek nowy. Mialam zamiar kupic nowy ale dokupic uzywana gondolke ale ciezko znalezc cos ciekawego na allegro. :dry:

Karna - no ten też fajny , jak będę zamawiać to wtedy zobacze je sobie dokładnie ..huśtawke mam z jakiejś zupełnie innej firmy , dostałam, więc już nie będę następnej kupować ..
Pamiętam jak byłam mała jak mnie bujali w takiej którą się wieszała na hakach w futrynie drzwi .. ale pewnie nie jedna z nas taką miała .. była z drewna i bez żadnych bajerów ..:))..
A co do tych pieluch to np .. mojej przyjaciółki młodsza miała na początku uczulenie na pampersy , bo mają aloes , potem było ok.. no i ona poleciła mi na początek żeby kupić Huggies..

Aniam - masz racje, pamersy te z zielonym paskiem aloesowym uczulaly sporo dzieci. Nie wiem czy te poczatkowe tez maja ten wklad. Na poczatek huggies sa chyba naj bo sa bardzo delikatne a pamersy sa jednak bardziej "foliowate".
To trzeba wiec wyszukac gdzie najtaniej mozna kupic te ciupenkie Huggisy:tak: i przy okazji zakupic paczuszke na poczatek.

Ja tez pamietam hustawke na futrynie:-) Gabrysia natomiast miala swoja hustawke-skoczka i teraz z niej bedzie korzystal Tobiaszek.

Kupie pewnie małą paczke jednych i drugich i zobacze co jest lepsze .. a bywam często w makro więc tam pewnie bedzie najtaniej..

Ja dzisiaj zaliczyłam Smyka - mają wyprzedaż i były tłumy ludzi:szok: kupiłam komplet flanelek i paczkę tetrowych białych pieluszek, tą gruszkę co polecałaś Aniam z Chicco i w sumie tyle.

Rozglądałam się za pościelą i nie wiem jakie wypełnienie ma być. Zastanawiam się ,czy silikonowe, poliester-silikon czy bawełna.
Nie mam jeszcze pościeli i materaca ale z tym naprawdę już muszę zaczekać aż będzie łóżeczko, bo wtedy przygotuję pokój dla Małej, znikną z niego komputery (ja się przeniosę na laptopa,hehe) i to będzie jej królestwo;-)

Hihihi- też miałam huśtawkę futrynową;-) czerwoną i w szczebelkach były koraliki i udawałam,że liczę jak na liczydle hehehe.
Dzisiaj mało nie skonałam ze śmiechu bo mieli huśtawkę Fisher Price w sklepie z kolekcji Aquarium,ale bez możliwiości zastosowania siedziska jako leżaczka na ziemi lub krzesełka dla starszaka....za jedyne... 630zł:szok::szok::szok:
Ja skłaniam się ku zakupowi tej:HUSTAWKA_LEZACZEK FISHER PRICE DELUX 3w1 @@J7811@@ (395083176) - Aukcje internetowe Allegro

Ale zakupy z rozmachem :tak::tak:

U nas Marysia leżała po prostu na podłodze na kocu, nie miała żadnych leżaczków i teraz małej też nie będziemy kupować leżaczków.

Musimy za to wyrzucić łóżeczko Marii bo nie przetrwało próby na balkonie i jest mi bardzo przykro z tego powodu :-(

Sanya - no to taka podobna , jak Karina pokazywał , tylko kolory inne .. a co do tej gruszki to ja to naprawde mam co polecać hi hi .. pani na szkole poleciła , zobaczymy jak przejdzie testy :))..
Ja tez mam w domu u teściów psa , a po drugie tu w domu jest chłodniej niż w bloku i podłogi są dość chłodne .. więc raczej bym dziecka na podłodze nie kładła. Bo u mnie w mieszkanku jest węzeł grzewczy pod pokojem i podłoga jest jakby ogrzewana , w kuchni to samo kafelki ciepłe.

reklama
Ja uwazam ze lezaczek to jednak swietna sprawa - fakt dziecko moze lezec na podlodze ale nie wszedzie mozna je bezpiecznie polozyc, tym bardziej gdy zacznie juz pelzac. No a tak jest bezpieczne - przypiete pasami i szczesliwe bo widzi wiecej. W lezaczku mozna dziecko np. ladnie i wygodnie nakarmic.. no i posadzic dziecko, nosic je ze soba po domu i np sie spokojnie wykapac.:tak: Wiem ze niektorzy wykorzystuja tez w tym celu fotelik samochodowy - tyle ze to juz ciezszy sprzet i tzreba go wypinac z auta za kazdym razem
Gabrysia miala taki skromny lezaczek za grosze i tez sie swietnie sprawdzal. Naprawde polecam.

Sanya - tak to ten sam model tylko inna tapicerka.:-)

Do góry