reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Aniam - kupę kasy bo 340 pln :no:, moi rodzice jadą do holandii do brata to może tam coś taniej by było :confused::sorry2:, zaletą tego plecaka jest taka wkładka, która doskonale trzyma ciepło lub zimno. Ja mam taką oddzielną aventu i sprawdziło się super :tak::tak:, sama taka kosztuje coś ok 80 pln więc jak sie odejmie od ceny plecaka to chyba plecak nie wychodzi już tak bardzo drogo :-p:sorry2:
No i ja nie lubię toreb, wolę plecaki :tak::tak:
Bo te styropianowe termosiki to badziew, szkoda kasy, no chyba tylko, żeby butelka nie walała się po torbie.

Za kilka dni zobaczę czy mam na konto jakiś miły dodatkowy wpływ to będę negocjować ten plecak :-p

reklama
A i jeszcze mi się przypomniało co można dokupić, tak dla świętego spokoju - małą butelkę i puszkę mleka tego pierwszego i szczotkę do butelki (polecam aventu ;-)). Z karmieniem bywa różnie i może się przydać a wydana kasa niewielka :tak::tak:

Ja mam taką termotorbę z Aventu na dwie butelki co Agata i też polecam
- trzyma ciepło 3 godziny spokojnie. Styropianowe cuda rzeczywiście się nie nadają do niczego. Skuteczniej trzyma ciepło jak zawiniesz w ręcznik i worek butelkę niż jak włożysz do tych styropianowych termosów.:-)
Ale termosy to chyba na później, na początek mleko mamy w piersiach ze sobą, idealnie zagrzane ;-)
Torby do wózków dużo taniej są chyba uniwersalne (ok. 50 zł całkiem porządne u nas) niż "firmowe". Montuje się na rączkach za pomocą napów. U mnie w sumie nawet przy ciężarach te napy trzymały bez większego problemu. :happy2:

Ja mam zakup torby z głowy bo przy zakupie wózka dostaję ją niejako "gratis" podobnie jak śpiworek. Okrycie na nóżki do spacerówki też jest.

Byleby tylko mieli mój kolor ... hmm a jak nie to dopiero za 3 tygodnie będzie sprowadzony od producenta.

A butelek i laktatorów jeszcze nie kupowałam.Wszystko przede mną:tak:;-)

Agata, a o co chodzi z torba Emmaljungi, nie pasuje do wozka? Ja kupilam uzywany wozek i jednye czego tam brakuje to wlasnie torba i nie wiem jaka kupic, poza tym, ze duza bo dla Zuzi tez bede nosic rzeczy.
Rowniez wiele zlego słyszlalm o wacikach nasaczonych spirytusem.

Agata, a o co chodzi z torba Emmaljungi, nie pasuje do wozka? Ja kupilam uzywany wozek i jednye czego tam brakuje to wlasnie torba i nie wiem jaka kupic, poza tym, ze duza bo dla Zuzi tez bede nosic rzeczy.
Rowniez wiele zlego słyszlalm o wacikach nasaczonych spirytusem.

Jak dla mnie ta torba ma za długi pasek i jak rączka od wózka jest opuszczona (jest rónolegle z podłogą) to kopałam tę torbę nogami i starsznie mnie to wkurzało. Tego paska nie dało się jakoś sensownie wyregulować i w efekcie było jak było. Przez neta bym nie kupowała torby - już lepiej jest pójść do sklepu, gdzie będzie taki wózek jak twój i zobaczyć jak torby trzymają się. CHyba, że masz kogoś pewnego, kto ci poleci - mój wózek sie zepsuł co jest niesamowitym wydarzeniem przy tych wózkach wiec może i torba jakaś felerna :cool:

Aniam - ja też mam aptekę i sklep gdzie można kupić mleko tyle, że one w nocy nie działają ;-), jak urodziła się Marysia to na początku D. zaliczył ze 3 kursy do aptek całodobowych :sorry:

Dzieki Agata, wczoraj zwróciłam uwage na kilka Emmaljung i wszytskie tak miały jak piszesz, poszukam innej torby, fajna i naprawdę tania widziałam w Tchibo, ale boje sie ze tez moze nie pasować. :szok:

Nie wiem jak Wy ale ja juz mam skompletowana cala wyprawke ubrankowa, a teraz mam ochote juz zamowic lezaczek i karuzelke.
Wybralam takie:
Lezaczek-hustawka, nie wiem czy sie sprawdzi hustawka ale wyglada ciekawie: HUŚTAWKA FOTELIK 3w1 ! FISHER PRICE ! HIT ! (392061515) - Aukcje internetowe Allegro

Karuzela: KARUZELA Rain Forest FISHER PRICE OKAZJA nowe (391333058) - Aukcje internetowe Allegro

A widzialyscie cos takiego? :GRYZACZEK DO OWOCóW WARZYW smoczek gryzak POLECAM (392599189) - Aukcje internetowe Allegro Ciekawe czy to sie sprawdza.

reklama
Karina, ja dopiero rozpoczełam przygotwania wyprawkowe, tzn zbieram rzeczy po Zuzi i innych dzieciach, mam nadzieje, ze zdążę, lekarz powiedział , ze nie przewiduje porodu przed 1 wrześniem, ale róznie to moze być. :eek:

Do góry