reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Artemida - mysle ze spokojnie mozesz wyprac ciuszki dla niemowlaka w mocnym proszku. Ja czasem wrzucilam kilka rzeczy do naszego prania i nic Gabi nie bylo. Przyznaje ze niemowlece ciuszki tez czasem traktowalam Vanishem bo nie znosze plam. Tylko potem je powtornie pralam w proszku dzieciaczkowym.
A slyszalam ze np Lovela ma prawie identyczny sklad co Dosia :szok:

Sanya - co to za filmik Karp'a i o jakiej 5 S mowisz?

reklama
Sanya - co to za filmik Karp'a i o jakiej 5 S mowisz?

Karina o metodzie uspokajania płaczącego dziecka, którą nam pokazywali na szkole rodzenia. Byliśmy wszyscy nie dość,że sami uryczani bo takie słodkie dzieciaki tam były, to szczeny nam opadły jak szybko to działało. Plus te bujaki pomagają bo jednak dziecko przywyka przez czas pobytu w naturalnej kołysce-brzuchu mamy do bujania i kojarzy to jednoznacznie ze spaniem;-)
a 5S to:
-Swaddling (zawjanie)
-Swinging (kołysanie)
- Side/Stomach (położenie na boczku lub brzuszku)
- Shushing (szumienie)
- Sucking(ssanie)

isia - nie martw się, kilka już masz, a jakie ładne :tak: Ja też mam tylko kilka ciuszków, prawdziwe zakupowe szaleństwo rozpocznę pod koniec miesiąca i w sierpniu :-p Na razie tłumaczę sobie, że mam jeszcze dużo czasu i kupuje tylko jeśli mi się coś bardzo spodoba, bez specjanlego szukania :tak::-D

A co do prania....różnie mówią....Na szkole rodzenia połozna mówiła, że tylko i wyłącznie płatki mydlane, bo proszki bardzo uczulają, nawet te przeznaczone dla dzieci. A moja siostra używa Loveli i nic złego się nie dzieje, a jej Marysia to straszliwy alergik....

Hej, hej kobietki!!!!

Widze, ze zakupowe szalenstwo trwa.......a wyjatkowo podziwiam te, ktore zostawiaja sobie ta przyjemnosc na sierpien........podziwiam serio....bo ja przez caly sierpien nie mam zamiaru za bardzo do ludzi wychodzic heheh;-):-D
tyle co czmychne do gina i ewentualnie jakis spacer wieczorem....ale to ewentualnie....bede ganiac wkolo domu na ogrodku i juz....

ja juz prawie skonczylam.........w paitek jade jeszcze po kosmetyki, proszek i pamper i wsio.....w Polsce tylko jeszcze zamowie wozio, kupie materacyk no i dla mnie te podpachy- pieluchy...i finito....leze i czekam spokojnie na rozwoj wypadkow!!!

ostatnio poszlalam....kupilam laktator, butelki, smoczki i super ciuszki na wyprzedazach....dalam czadu i dobrze, ze juz jade, bo prawie bankrut uffff

a co do pamperow.........wiecie co.........moja znajoma mowi, ze tu ogolnie sa lepsze pampersy niz w Pl, bo jak wyslala swoje dziecko do babci w Pl i dala jej zapas pamperow, ktore sie skonczyly i babcia dokupila tam....to sama babcia stwierdzila, ze cos inne jakies te pampersy polskie, niz te z Belgii............jak myslicie czy to mozliwe???
bo bez przesady nie mam zamiaru ciagac miliona sztuk....chce kupic jeden karton tu...reszta juz w kraju...

Ajako kup sobie zwykle pieluszki niemowlece w aptece dla siebie. Sa o niebo lepsze niz te polskie. Mi zeszla paczka. Mialam te polskie bella i byly koszmarne w porownaniu do tych co mialam w szpitalu. Zaraz sie w domu odparzylam i wyslalam chlopa do apteki. Potem jechalam na zwyklych podpaskach takich ze skrzydelkami bawelnianych.

aaaaa ok, dzieki Kiciu.ale jaja....jakos nie moge sobie wyobrazic jak sie funkcjonuje z takim czyms miedzy nogami........przeciez to chyba normalnie mozna zgubic jak gdzies bokiem wylezie, nie??....a i jeszcze do tego te majtki jednorazowe.....jej....makabra....
a co Ty kochana masz z tym suwaczkiem hehehhe:-D:-D:-D

isia- śliczności:-):tak: szczególnie podoba mi się piesek zwalający winę na kotka:-D:-D:-D przesłodkie:-)

Ja dzisiaj napiszę maila upominawczego do fabryki mebli, jak mi nie przyjdą meble w przeciągu tego tygodnia to wysyłam im legion myszy!!!!!!:happy2:

reklama
Ja dzisiaj napiszę maila upominawczego do fabryki mebli, jak mi nie przyjdą meble w przeciągu tego tygodnia to wysyłam im legion myszy!!!!!!:happy2:

uuuuu....no to fajnie tam beda mieli z ta inwazja myszek hehehehe

a ja jeszcze tylko szybciutko sie pochwale rowniez com zakupila ostatnio i spadam...

ssa53790jd3.jpg
ssa53792fr4.jpg

ssa53793ix1.jpg

mam nadzieje tylko, ze juz sie corcia nie odmieni na synusia....kurcze szkoda by mi bylo tych sukienusi uroczych....nooo wiecej juz sie nie pochwale...chocbym chciala...bo wszystko spakowane...tylko to jakos dopcham i finito....
jakos to wszystko takie duze sie wydaje na tych zdjeciach.....a w rzeczywistosci to takie malenkie jest.....dokupilam troche szmatek na 56...wiecej nie kupuje....

a i wiecie...nigdzie nie moge dostac maly rajtuzek...takich do sukienusi wlasnie...przeciez we wrzesniu czy tez pazdzierniku nie wyjde z mala na zewnatrz w samych bodach i sukience, prawda??
moze w Polsce cos bedzie??jak myslicie??pewnie blizej jesieni sie pojawia, co??

Do góry