reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Dziewczyny jamysle ze kupowanie kropli na zapas na kolki nie ma sensu, nie wszytskie dzieci je maja (Zuzia nie miała ani razu), a jak juz beda to lekarz cos doradzi. Tez slyszlam o tych magicznych kroplach z niemiec o ktorych pisze Agata

reklama
Agata sab simplex jet napewno od miesiaca ale czy wczesniej, nie znalazlam ulotki.U mnie sprawdzil sie znakomicie, nie tylko na bolacy brzuszek ale i jak mala kupy zrobic nie mogla. Innych kropli nie znam bo tylko to od lekarza dostalam ,pomagalo to innych nie szukalam.
A ten plecaczek sobie zobacze.:tak: Ja mam taka zwykla torbe szkolna i fajna jest, no ale musze nowa kupic bo wtej to juz teraz zakupy woze:-p

No a wozek taki i mozna z niego robic pojedynczy i podwojny. Tylko ta cena aukcja jesze nie skonczona a juz 411e:dry:.W sumie sie oplaca bo jest spiworek i torba na niewowlaka. Wczoraj poszedl taki z fotelikiem. Ale chlop mnie wysmieje i kasy mi nie da. Dobrze bedzie jak wyzebram na graco 160e

Załączniki

• 4dd5_1.jpg
    4dd5_1.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnia edycja:
Aniam - bardzo fajny wózek, a jeśli chodzi o ciuchy dla chłopców, to tutaj jest niesamowity wybór. Duuuużo większy niż w Polsce, no i jakościowo i cenowo to znacznie lepeij wygląda;)

Dziewczyny jamysle ze kupowanie kropli na zapas na kolki nie ma sensu, nie wszytskie dzieci je maja (Zuzia nie miała ani razu), a jak juz beda to lekarz cos doradzi. Tez slyszlam o tych magicznych kroplach z niemiec o ktorych pisze Agata

Ida-jestem tego samego zdania:tak: akurat przeczytałam jakiś stary numer gazety M jak mama i tam był artykuł o kolkach,więc wpisałam co radzili i tyle;-)

Jutro się zaczynam "doktoryzować" na szkole rodzenia:tak:
Mam nadzieję,że fajna grupa i sprawnie to pójdzie:-)

Co do wacików spirytusowych to też nie polecam - koleżanki córce mimo stosowania zrobiło się zapalenie pępka. Lanie spirytusu dużo skuteczniejsze w odkażaniu i zasuszaniu. My do dziś mamy waciki (ze szpitala dali nam karton) i w sumie to do niczego nie przydatne, chyba stół czyścić nimi tylko można ;-)

Bo kolki mogą być nie tylko z powodu układu pokarmowego ale to moze być po prostu odreagowanie stresu dla dziecka, wtedy krople to raczej objawowo sie stosuje.
No ale nie zaczynajmny od kolek :-p

Torbę chyba najlepiej kupić tej samej firmy co wózek, polecam sprawdzenie jak trzyma się na wózku, czy nie jest zbyt nisko i nie kopie jej sie nogami - emajlunga :no:

Agata - widziałam tą torbe aventu ,, bardzo fajna .. a co do kopania torby nogami to ta od mutsy na szczęście jest zataz pod rączką wózka a nie na fługaśnych paskach więc chyba pomysleli ..

Sanya - ten wózio to dzięki Tobie , przeciez to Ty mi go pokazałas .. :)).. dzięki

Co do tych kropelek to mi też kuzynka mówiła o tych niemieckich , jej ktoś to sprezentował i mówiła że rewelka , i że jak J bedzie jechał do niemiec to żeby mi kupił .. bo u nas takich nie ma .. a że na zapas to trudno .. wkońcu to nie kosztuje nie wiadomo ile .. a jak mi się nie przyda to podam dalej ...

Anaklim - a u nas kiszka dla chłopaków .. zawsze połowa tego co dla dziewczynek :((... jadę do Ciebie na zakupy ... przygarniesz mnie na wycieraczke ??,,,,

Mi jeszcze zostały do kupienia adaptery do fotelika ... i torba .. bo chyba ta z mutsy kupie .. albo może to cudo z aventu ..
Agata - pamiętasz ile kosztuje ten plecak ??

Aniam - z dziką radością!!!! Wpadaj - gwarantuję przepiękne widoki, ciuchy i dobre jedzonko, niestety nie gwarantuję pogody:(

Ja dzisiaj dzwoniłam do sklepu mają mi sprawdzić ten mój wymarzony kolorek,czy przyjechał a jeśli nie to zamówić. Wzięłam od razu spacerówkę i fotelik Prima Traveller. Pani powiedziała,że śpiworek ,torbę i okrycie na nóżki do spacerówki dostaję w komplecie.
Mam nadzieję,że za 3-4 tygodnie pojazd będzie w moim posiadaniu :-D:tak:

PS. Anaklim- A ja też mogę wpaść?:-)

reklama
Do góry