reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Ajako - no ja właśnie nabyłam tego wielkiego jonsona , znam osoby które używają od poczatku i jest ok..

Kicia - nam tez pielęgniarki na szkole mówią żeby niczym nie smarować całego dziecka jak się nic nie dzieje .. no chyba że jest taka potrzeba . i tak mam zamiar zrobić .

Co do chusteczek to ja mam trzy rodzaje a które będą ok to się okaże.

A te gaziki do pępka , to czy sprawdzają się takie od razu nasączone spirytusem ? Bo są i takie ?? ktos uzywał ?

Sudocrem to chyba jak cos się dzieje to dopiero , bo nie profilaktycznie , ma dość dużo cynku , chyba aż za dużo ..??

A ja właśnie zamówiłam wózek.... na allegro ..

reklama
Aniam - nam nie polecali tych wacików nasączonych, na podróż tak ale w domu to nie, tego idzie sporo bo przy każdej zmianie pieluszki więc przynajmniej 8-10 razy dziennie :tak::tak:. Ten spiryt to nie problem.
Kasy w aptece i tak się sporo zostawia :dry:

Sudokrem to jak coś się dzieje, chociaż koleżanka stosowała go non stop. U nas się nie sprawdził, znacznie lepiej działał krem musteli i teraz takowy zakupie.:tak::tak:

POkaż wózek :-p

h1754.jpg

Agata - to moje wózio ..
Co do tych gazików nasączonych to racja , sztuka kosztuje ok 1zł .. jak piszesz 8 - 10 razy dziennie to sie robi z tego dyszka dziennie .. szkoda kasy , ale na wyjście może i to dobra rzecz, sa na sztuki to może kupie kilka .
A spirytus mój J zrobi ... ta 1/3 wypije do kolacji hi hi ..

Do wózka musze kupic jeszcze adaptery do fotelika no i torbe , bo ja zawsze duzo rzeczy ze sobą nosze

Kkasiulka - to się dopiero okaze czy jest fajny , ale cóż podoba mi sie bardzo . Nabyłam używany .. bo znajac mnie za jakis czas kupię jakiś lekki wózek .
Bardzo mi się podoba pegperego pliko 3 np..
na szczęście mieszkam na parterze , nie śmigam komunikacją miejską , wiec z tym mutsy sobie poradze ..:))..no i dzidzia na tych wilkich kołach pewnie bedzie miała wygodnie ..

ANiam wozek ekstra, troche podobny do mojego, ja tez musze jeszcze dokupic torbe. Nam tez nie sprawdzil sie sudocrem, poza wszytskim innym ma fatalna konsystencję. :no:

Ladny wozio:tak:.

Ja ogladalam wczoraj na e bayju quinny tandem ale koszt takiego 400e, uzywki.Chyba sobie odpuszcze:dry:

Ajako mozesz sobie kupic sab simplex na kolki w aptece. Powinien tez byc tam u was.

Tylko sab simplex to chyba od miesiąca albo jeszcze później :confused:
Ponodbno w niemczech są jakieś magiczne kropelki na kolki :tak:

Aniam - łady wózio :tak::tak:
A z torbą - ja miałam do emajlungi - beznadzieja niby dużo kieszeni ale wszystko w niej się walało, niecierpiałam jej. Teraz zakupię raczej plecak np. aventu bo ma taką specjalną wkładkę termoizolacyjną. Jak torba będzie w komplecie to i tak nie sądzę, żebym ją używała :no:
ALe nie zniechęcam, każdy na początku chce mieć taką torbę :-p

Ladny wozio:tak:.

Ja ogladalam wczoraj na e bayju quinny tandem ale koszt takiego 400e, uzywki.Chyba sobie odpuszcze:dry:

Ajako mozesz sobie kupic sab simplex na kolki w aptece. Powinien tez byc tam u was.

dzieki Kicia....pojde zapytam....a ten quinny tandem to faktycznie tandem???taki na maluszka i starszaczka, czy jak??

a co do wozów....ktos jeszcze oprocz Aniam poczynil zakup???
fajowska fura....a tak wogole....to ja bynajmniej tak mam, ze prawie wszystkie mi sie podobaja hihihi;-):-).....teraz mamy taki wybor....nie to co nasze mamy 20 pare i 30 lat temu, co???
my sie zdecydowalismy juz ostatecznie (tzn, bardziej ja zdecydowalam, bo tylko ja widzialam go na żywca)......na tani i mam nadzieje fajny....nie bede przeplacac i cudowac, bo moja siostra ma roczna corcie i juz od dobrych kilku miesiecy uzywa lekkiej, skladanej spacerowki- parasolki....a z tamtego wielofunkcyjnego to nigdy nie uzyla spacerówki, tylko gondolka posluzyla no i fotelik....tyle co na spacerek czy do sklepu, bo wiekszosc czasu i tak jezdza autem, a mala juz tak gania, ze wozek to jej nie bardzo w glowie heheheh.....

reklama
Sa też jakieś krople Infacol, z tym,że od 1 miesiąca życia dziecka (zawierają simetikon) o smaku pomarańczowym, na profilaktykę i terapię kolki u niemowląt.
Podobno pomaga też picie przez karmiącą mamę herbatek antykolkowych np Hipp.
Zobaczymy jak to będzie z kolkami u nas-ja podobno miałam nieustannie:eek:

Aniam- fajny wózek :tak:, ja dzisiaj uderzam po mój.

Agata-no właśnie ja chcę :tak:ale kupię tej samej firmy co wózek, obmacałam ją wczoraj, też ma wkładkę-przewijak, dużo kieszeni i schowków. Ale kuknę na ten, o którym piszesz bo jakoś do tej pory nie wpadł mi w łapy:-p

Do góry