reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

witam wszystkie bywalczynie tego forum, termin mam na 27 września.
Mam do was pytanko, a mianowicie zastanawiałyście się już nad wyborem jakiegoś wózka, bo mi się strasznie podoba wózek firmy Tako FAST RIDER, jeśli możecie to odpowiedzcie.
10522.png

reklama
Ja teraz kupiłam nowy, bo przez rotawirusa to już tamten obrzygał strasznie i śmierdział mi mimo wyprania. Jak to jest porządna pianka to jest na tyle twarda że nie trzeba jej usztywniać dodatkowo :tak: Tylko trzeba obmacac przed zakupem. Dla mnie kokos jest za twardy, mój D. mógłby spać na samym kokosie (efekt jak na desce ;-)), więc kwestia preferencji. Generalnie taki noworodek/niemowlak to i tak nie śpi na samym materacyku tylko przeważnie w jakimś rożku czy kocyku, to i tak zmiękcza.
Co do wyleżenia przy kolejnym dziecku - wszystko zależy od tego co to za pianka. Porządna pianka na 10 lat starcza :tak:

Kasia_z - Marysia spała tylko na samym materacu, rożków, kocyków do zawijania nie uznaję. Ale ja lubię twardo więc uznałam, że moje dziecko też polubi :-p
A z tym materacem dla drugiego bobo to nie o wyleżenie chodzi ale podobno o te roztocza i inne świństwa. Nie wiem i tak wyrzuciłam :-p

A podkładów do łóżeczka nie stosowałam, Maria miała od nich mega potówki :no:

Dzisiaj pojechałam do tesco po wiaderko ale poszłam kupić jeszcze Mery jakiś ciuch i widziałam śliczne białe ręczniczki z delikatnym haftem maleństwa z kubusia puchatka i inne ubranka w tym stylu ale już bez maleństwa. Były śliczne :tak::tak::tak:

Ida - zabawki ogrodowe na allegro do wyboru do koloru , no i do domu same dojada ... same plusy ..

Agata - tesco rewelacja , rzeczy fajne , no i jakie ceny !!,...

Co do materaca to ja mam cos tam piankowego to jeden i drugi ma dla mnie kuzynka podobno jest z jakiejś specjalnej trawy , ale jakiej nie wiem, był wyprany odkurzaczem pioracym a teraz leży w worku próżniowym ,, więc mam w d... nie kupuje nowego ..
No a co do kuzynki to dostałam ogromny karton ciuszków.. i sześć reklamówek .. jest tam wszystko dla dziecka do roku czasu od kaftaników po kurtki , do tego ta wariatka ma panią znajoma u siebie która prowadzi ciucholad i odłożyła dla niej rzeczy nowe z metkami wiec tego jeszcze doszła siatka ... także ja nic już z ciuchów nie kupuje .. nawet czapek mam jakieś 10szt .. bucików 4 pary .. nowych , bo sama dostała i mały nie nosił .. kaftaników jakieś 15 szt .. obłęd.. ale rzeczy sa sliczne , większość z H&M , bo Marta uwielbia ten sklep ..
Jedziemy do niej w sierpniu na urodziny jej synka a jeszcze ma dla mnie sporo rzeczy :))..

Dostalam od znajomej ulotke z ktorej wynika, ze za tydzien w Tchibo beda rzeczy dla dzieci, wygladaja niektore bardzo fajnie. ;-)

Ja właśnie przybyłam z inwazji na sklep kapp Ahl , kolezanka która pracuje w klifie zadzwoniła do mnie z wieścią że sklep jest likwidowany więc wszystko chca sprzedać .. do klientów też poszły smsy z tą wieścia więc był nalot kosmitów , który na szczęście rozpoczął się jak opuszczałam juz ten sklep ..
Wydałam aż 140 zł , z czego nabyłam 5 kompletów dla mojego dzecia typu ( spodnie i bluza, albo spiochy i koszulka _) część na fotce ... mała część ..\
Do tego kupiłam dla kuzynki synka : dwie koszulki , dwie pary kapielówek ( bo jadą na wakacje zaraz), spodenki , brylki słoneczne i czapeczke .. więc w sumie wyszłam z reklamówka rzeczy ...

Załączniki

• 005.JPG
    005.JPG
    54,9 KB · Wyświetleń: 38
Aniam - piekne ciuszki, jak myslisz warto tam sie jeszcze wybrac. Zignorowalam tego sms z wiadomoscia ale twoje ciuszki bardzo mi wpadly w oko.

reklama
Ja właśnie przybyłam z inwazji na sklep kapp Ahl , kolezanka która pracuje w klifie zadzwoniła do mnie z wieścią że sklep jest likwidowany więc wszystko chca sprzedać .. do klientów też poszły smsy z tą wieścia więc był nalot kosmitów , który na szczęście rozpoczął się jak opuszczałam juz ten sklep ..
Wydałam aż 140 zł , z czego nabyłam 5 kompletów dla mojego dzecia typu ( spodnie i bluza, albo spiochy i koszulka _) część na fotce ... mała część ..\
Do tego kupiłam dla kuzynki synka : dwie koszulki , dwie pary kapielówek ( bo jadą na wakacje zaraz), spodenki , brylki słoneczne i czapeczke .. więc w sumie wyszłam z reklamówka rzeczy ...

I koleżanka nie podzieliła się to wiadmością :no:;-)
Jakby co to przesyłaj dalej takie smski :-p

Do góry