reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Isunia-czadowe te pościele:tak:u nas w mothercare nie ma takich ładnych rzeczy:no:
Karina- pewnie i tak :-), młoda będzie mi znosić do domu jakieś lale i inne manekiny hehhe, ja tam wolałam swoje pluszowe psy i wielką wywrotkę z plastiku do której mogłam wejść i pies mnie ciągnął:-)byłam typ raczej samochodzikowo-żołnierzykowy....pewnie dlatego ,że ktoś mądry przekonywal moją Mamę że będę Filipem a nie Anią:-D:-D:-D
Kkasiulka-zabobony są straszne... nie dalej jak 2 dni temu przeczytałam na majowych wątkach o dziewczynie ,której mama zakazała myć włosy przez całą ciążę.... domyślacie się efektu i reakcji położnych jak przyjechała rodzić?:szok:
A tym, że mam już prawie wszystko to bym się nie sugerowała:-) bo ja tak naprawdę nie wiem czy to co mam to jest wszystko:-):-):-)
Ewa- koniecznie wyciągaj P. do "Świata dziecka" , chłopaki tam są naprawdę pomocni, pokażą,rozłożą i złożą:-) Mój Y. już nie chce słyszeć o tym sklepie, mówi: już tam kiedyś byliśmy...4 razy... " i pójdzie dopiero zamówić wózek:-) A ja mogłabym co chwilę tam latać:tak:
A niedługo z Aniam mamy jechać do tej hurtowni na Grochowskiej ktoś jeszcze chętny z Wawy?;-)

Ja :-p:-p:-p

Kokardka czerwona ma sciagac na siebie zly wzrok:tak:. Bo zla baba najpierw popatrzy tym zlym wzrokiem na kokardke bo sie w oczy rzuca a potem w wozek na bejbika. Jak zauroczy nam dziecko to trzeba dziecku oczy wylizac i nalozyc na nie pasek, skorka orginalna a nie skaj. Zauroczone dziecko jest niespokojne i drze sie jak opetane. :-D

Sanya - 6zł za kokardkę, sorrry....dwie! Ale 8złociszów za przesyłkę!! Ludzie!! Czy to ktoś kupuje?????

A na odczynianie waszych metod nie znałam....:no: Ja wiem, że trzeba opluć halkę (czy ktoś jeszcze nosi halkę?? no może moja babcia :baffled:), przetrzeć nią oczka, ewentualnie przelać nad dzieckiem wosk, przez klucz do wody.....:nerd:
Taaaa...wieeem....szaleństwo!!:szok:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

O czym wy piszecie :szok::szok::szok:

reklama
A gdzie ja tu czarnego koguta znajdę:)))???

Isunia - a to jest właśnie ta pościel, którą wybraliśmy z Kajem dla Mer i do tego są jeszcze zasłonki. Drugą zmianę kupimy z linear zoo a trzecią z Zeddy and Parsnip - Mamas&Papas

Zeddy & Parsnip - Your Nursery - Mamas & Papas

Załamałam się jak przeczytałam o tej lasce co włosów nie myła... Ja myślałam, że takie rzeczy to już nie mają miejsca... Mi się to po prostu w głowie nie mieści, kompletnie, to koszmar jakiś... I co? Położna jej te włosy obcięła?

Co do rozmiaru, to teraz już widać na USG - jak wam wychodzi długa kość udowa i ramieniowa to zdecydowanie 62 :tak: Tak jest u mnie i było u Piotrusia - od urodzenia nosił 62, a po dwóch tygodniach 68 :-)

Anaklim - zgolili jej we włosiska... Wszy biegały przecież jak szalone :baffled:
O rany.... Gdzie ta dziewczyna sie wychowywala, ze taka ciemna byla :szok: Tez nie myslalam ze jeszcze takie cos sie moze zdarzyc.

Bardzo podobaja mi sie Wasze sposoby na uroki:-D Ja slyszalam tylko o tej halce, czyli odczyn po czestochowsku;-)

Ja zaopatrzylam sie w rozne rozmiary z przewaga na 56. KIlka rzeczy na 50 tez mam bo Gabi sie urodzila dosc malutka i plywala w wiekszosci rzeczy.

A, no jeśli chodzi o rozmiary to ja na wszelki wypadek zaczynam od najmniejszych - Kaj urodził się 50 cm, więc teraz większość mam na 54czyli tutaj early baby, trochę new baby i newborn... A co do Nexta - poszaleję tam 25 jak pojedziemy z chłopakami na kontrolę:) To co ja tam wypatrzyłam ciężarówką chyba zwiozę:)

Kkasiulka - no ja sobie mogę wyobrazić co tam biegało w tych włosach... Przecież to żyje własnym życiem taki kołtun....

Karina - sposoby na uroki są cudowne. Ja słyszałam o przecieraniu oczek, ale dla mnie wygrywa gotowanie czarownicy - ja bym ją poddusiła razem z kogutem:)

same przesady ok , my się pośmiejemy i tyle dla mnie najgorsi są Ci ludzie co je opowiadają kobitkom w ciąży .. niech się zamkna i tyle .. a jak będę ciekawa jakie są przesądy to sama poczytam ..

Anaklim - fajne te rzeczy .. kurde u nas to jak coś jest fajnego to ceny z kosmosu .. ale cóż ..

same przesady ok , my się pośmiejemy i tyle dla mnie najgorsi są Ci ludzie co je opowiadają kobitkom w ciąży .. niech się zamkna i tyle .. a jak będę ciekawa jakie są przesądy to sama poczytam ..

Anaklim - fajne te rzeczy .. kurde u nas to jak coś jest fajnego to ceny z kosmosu .. ale cóż ..

No właśnie :baffled: Pościele są śliczne ale.....

Nie wspomnę ile kasy idzie później, np. w aptece bo u nas cokolwiek dla noworodka to 3 razy droższe niż normalnie.:angry:

reklama
A ja mam zagwózdkę... muszę kupić materac do łóżeczka i nie wiem jaki :zawstydzona/y:
kokos-pianka-gryka, kokos-pianka-kokos, kokos-pianka-latex... co tam jeszcze fabryka daje...no i nie wiem.........

Do góry