reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Karina - do nexta chetnie się wybiore bo super mają tam ciuszki .. a miałam juz nic nie kupować :)).. bo rzeczy już mam mnogo z tym co od kuzynki dostałam , ale cóż wczoraj w tym kappAhl jakoś nie mogłam się oprzec .. A co do smsa to jakies pół godziny wcześniej info mi dala dziewczyna która tam pracuje , więc jak przyjechałam było pusto po czym za pół godziny były juz te zakrety do kasy ...

No ale cóż trzeba uruchomic forumową informację wyprzedażowa .. bo teraz to dopiero zaczniemy szaleć na zakupach..

reklama
Mnie chyba jednak wyprzedaże ominą, D. nawet nie myśli o kupowaniu ubrań a ja powinnam uszanować jego zdanie :-(. Trudno będzie płacił później pełne ceny :-p

Na razie od 3 tygodni nie mogę go uprosić, żeby przejżał kaloryfery do domu :baffled:

aniam ogolnie jest to podstawka do fotelika na "klika" tylko ze podstawka isofix montuje sie do specjalnych bolcow w siedzeniu, ktr znajduja sie w autach glownie po 2006 roku a nie-isofix czyli easybasy jest podstawka ktr montuje sie przy pomocy pasow ... sytem isofix jako "nowosc" jest drozszy o okolo polowe :baffled:

my z racji zlych doswiadczen z mocowaniem fotelika (mala byla i jest wrazliwa na dotyk wiec kazde szarpniecie wybudzalo i wybudza ja:baffled:) postaramy sie kupic podstawke (do naszej bryki "na szczescie" pasuje tylko nie-isofix) no i moze uda mi sie cos wylicytowac na ebayu zawsze to taniej bedzie ... no ale zobaczy sie ...

isiunia - ja mam jakąś baze do fotelika ale bez tego bolca co idzie do podłogi .. bo o ten system mi chodziło ,ze jest taki drogi .. poza tym bolce do fotelików mam w samochodzie .

W wóżkach peg perego isofixy nie są takie drogie jak w maxi cosi.
A swoją drogą czy wystarczy jedna baza do następnych fotelików :confused: bo jak foteliki będą różnych firm to chyba nie będą pasować :confused: Bo kiedyś było tak pierwszy fotelik to najlepsze były maxi cosi ale następne to już innej firmy a później i tak trzeba kupić jeszcze jeden.

Aniam - a jakie masz bolce, bo w samochodzie to są raczej otwory na bolce z bazy :confused:

reklama
Różnica głównie w bezpieczeństwie - żaden fotelik bez isofixa nie ma maksa w ADAC teraz. Mi się wydaje że na etapie tego pierwszego fotelika to isofix się sprawdza, potem już mniej, bo i tak fotelika się nie wypina. Ale przeżyłam Piotrusia bez isofixa (nie mamy w samochodzie) i też się da. :happy:

Do góry