Obojętnie, byle się dało zdjąć i uprać pokrowiec. My mamy zwykłą piankę (to już trzeci materac, bo albo obsikał, albo obsrał albo obrzygał) - jest ok. Reszta z dodatkami (kokos, gryka) kończyła i tak pianką do góry, a owymi kokosami do dołu. Więc ja polecam piankę. :-)
reklama
Sanya - dzieki za namiary na mebelki musze mojemu P pokazac i moze tez sie skusimy
Ja za ubranka biore sie dopiero jak pokupuje wieksze gabaryty - czyli wozek, lozeczko, wanienke i przewijak itp itd - nawet nie mam gdzie teraz tego trzymac taka chata zagracona
miesza mi sie z tymi rozmiarami ciuszkow bo u nas tez tylko newborn, 0-3mths itp... ale nasze malenstwo ma byc takiego sredniego rozmiaru wiec moze newborn bedzie ok???
kasia_z - a po co w ogole sa te kokosowe warstwy w materacykach? o co w tym biega?
Ja za ubranka biore sie dopiero jak pokupuje wieksze gabaryty - czyli wozek, lozeczko, wanienke i przewijak itp itd - nawet nie mam gdzie teraz tego trzymac taka chata zagracona
miesza mi sie z tymi rozmiarami ciuszkow bo u nas tez tylko newborn, 0-3mths itp... ale nasze malenstwo ma byc takiego sredniego rozmiaru wiec moze newborn bedzie ok???
kasia_z - a po co w ogole sa te kokosowe warstwy w materacykach? o co w tym biega?
Kokos to że twardsze i że niby bardziej przewiewne. Gryka to że zdrowotne niby (ale to są nasiona zaszyte w kieszonkach, jakoś nie widzę leżenia na tym). Mi się tam na zwykłej piance nigdy nie spocił, nawet w lecie, więc te warstwy uważam za niepotrzebne. Wolę kupić piankowy i wymienić jakby co. Naprawdę to podstawa to zdejmowany pokrowiec (on jest bawełniany prawie zawsze, więc prać się da spokojnie).
A ja mam pytanka do mam, ktore juz maja dzieci, czy kupujecie nowe materacyki dla nastpenych dzieci, bo mi sie wydaje, ze to warto wymienic i druga sprawa czy wiecie gdzie w Warszawie mozna kupić zjezdzalnie takie do ogródka bo dzisiaj tesc powiedzial ze moglby kupic do swojego, byle mu znlaezc bo nie ma czasu szukac.
agata806
Fan(ka)
My mieliśmy materac kokos - pianka i dobrze się sprawdził. Teraz też pewnie taki kupimy bo tamtem wyrzyciłam. Ponoć dla drugiego dziecka nie powinno dawać się materaca po starszym dziecku a ja więcej dzieci nie planowałam więc wywaliłam bo miejsce zajmował.
Kokos ma usztywnić materac, sama pianka wydawała mi się zbyt miękka.
Do gryki nie byłam przekonana po czytaniu forum gazety więc już pewnie się nie przekonam.
Ida - zjeżdżalnie widziałam dzisiaj w Auchan w Wola Parku, na pewno w każdym supermarkecie będą jakieś zjeżdżalnie.
Kokos ma usztywnić materac, sama pianka wydawała mi się zbyt miękka.
Do gryki nie byłam przekonana po czytaniu forum gazety więc już pewnie się nie przekonam.
Ida - zjeżdżalnie widziałam dzisiaj w Auchan w Wola Parku, na pewno w każdym supermarkecie będą jakieś zjeżdżalnie.
żeście mnie zastrzeliły z tymi materacami...
tzn. po pierwsze- nie wiem jaki mamy, bo dostaliśmy go od teściów razem z łóżeczkiem... i nie wnikałam, bo wygląda na bardzo wygodny (julka się nigdy nie skarżyła )
po drugie- nie zamierzałam go wymieniać na nowy... chociaż, julcia w dalszym ciągu śpi na nim, baaa... w dalszym ciągu śpi w łóżeczku zastanawiam sie nad zakupem (dla niej) jakiegoś niskiego łóżka, ale... szwagier mieszka z nami w dalszym ciągu i bedzie jeszcze mieszkał do sierpnia (co najmniej) więc i tak nie miałabym go gdzie wstawić...
kurka, przez cały czas wydaje mi sie, że jeszcze tyle czasu zostało i ze jeszcze spokojnie wszystko zdążymy zakupić... a tu raptem ledwo 2 miesiące z hakiem do końca
tzn. po pierwsze- nie wiem jaki mamy, bo dostaliśmy go od teściów razem z łóżeczkiem... i nie wnikałam, bo wygląda na bardzo wygodny (julka się nigdy nie skarżyła )
po drugie- nie zamierzałam go wymieniać na nowy... chociaż, julcia w dalszym ciągu śpi na nim, baaa... w dalszym ciągu śpi w łóżeczku zastanawiam sie nad zakupem (dla niej) jakiegoś niskiego łóżka, ale... szwagier mieszka z nami w dalszym ciągu i bedzie jeszcze mieszkał do sierpnia (co najmniej) więc i tak nie miałabym go gdzie wstawić...
kurka, przez cały czas wydaje mi sie, że jeszcze tyle czasu zostało i ze jeszcze spokojnie wszystko zdążymy zakupić... a tu raptem ledwo 2 miesiące z hakiem do końca
Ostatnia edycja:
co do materaca to ja zostawiam ... no chyba ze cos nas jeszcze najdzie ....
a fason: kokosowo-piankowy - super bo fajnie twardo-miekki
ewa polecam dla julci: IKEA | Łóżka | Łóżka | MINNEN | Regulowana rama łóżka
nie ma sily aby spadla ;-)... generalnie sie sprawdzilo i sprawdza ;-)
a fason: kokosowo-piankowy - super bo fajnie twardo-miekki
ewa polecam dla julci: IKEA | Łóżka | Łóżka | MINNEN | Regulowana rama łóżka
nie ma sily aby spadla ;-)... generalnie sie sprawdzilo i sprawdza ;-)
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Ja tez nie wiem jaki mamy materac bo dostalam lozeczko z materaacem ale jest on dosc twardy. Nie widze potrzeby wymiany tego materaca - ja zawsze uzywam 2 przescieradel, 1 z warstwa ochronna, Gabi nie ulewala, nie wymiotowala, nie obsikiwala go - no i byl on porzadnie odswiezony m.in. z roztoczy odkurzaczem Kirby ( zreszta w Polsce chyba i tak nie znalazlabym materaca w takich wymiarach). Takze daruje sobie szukanie nowego.
Ewa - moja Gabi tez nadal spi w lozeczku bo ono jest wyjatkowo duze i bardzo wygodne.
Ewa - moja Gabi tez nadal spi w lozeczku bo ono jest wyjatkowo duze i bardzo wygodne.
Hehe a ja zamówiłam te mebelki ale niestety materaca nie ma:-) więc muszę sobie kupić.
I tak mi dni upływają na zastanawianiu się hehe.
A serio-ostatnio nie mam siły na nic... nie mogę sama nawet przejść do Świata Dziecka... goopie nogi....
isunia-właśnie też o tym myślałam nie ma jak wybór;-)
I tak mi dni upływają na zastanawianiu się hehe.
A serio-ostatnio nie mam siły na nic... nie mogę sama nawet przejść do Świata Dziecka... goopie nogi....
isunia-właśnie też o tym myślałam nie ma jak wybór;-)
reklama
Byalmw czorajw tesco na rekonesansie, b fajne ubranka tam maja, kupiłam tylko 2 bodziaki i skarpetki a sobie kostium dwuczesciowy bo ze starego juz sie wylewalam, a teraz planuej basen jeszcze częściej. Reszte ubrenk tam dokupue jak juz bede wiedziala czego nie mam.
Podziel się: