reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Sanya - 6zł za kokardkę, sorrry....dwie! Ale 8złociszów za przesyłkę!! Ludzie!! Czy to ktoś kupuje?????

A na odczynianie waszych metod nie znałam....:no: Ja wiem, że trzeba opluć halkę (czy ktoś jeszcze nosi halkę?? no może moja babcia :baffled:), przetrzeć nią oczka, ewentualnie przelać nad dzieckiem wosk, przez klucz do wody.....:nerd:
Taaaa...wieeem....szaleństwo!!:szok:

reklama
Sanya Kupujecie ciuszki w rozmierze 56 czy raczej 62. Kurde u mnie 56 to jest duze a rozmiary od 48. No nie wiem co mam kupic zeby potem polroku w szafie nie zalegalo.

Kicia- ja kupowałam raczej na 56, potem kilka ciuszków kupiłam na 62... generalnie rozmiar New baby albo Newborn...podchodzące pod 56cm... Wydaje mi się, że na te pierwsze 3 miechy spokojnie 56cm a potem już będę robić tzw przemyślane zakupy:-) póki co to takie "kupowanie na tekturkę z obrysem stopy "a nawet jeszcze bardziej .....:-D:-D:-D
No chyba że Mała wyskoczy na 60 cm jak Tatusiek.
To wtedy mam posprzątane:-)

Sanya - 6zł za kokardkę, sorrry....dwie! Ale 8złociszów za przesyłkę!! Ludzie!! Czy to ktoś kupuje?????[
A na odczynianie waszych metod nie znałam....:no: Ja wiem, że trzeba opluć halkę (czy ktoś jeszcze nosi halkę?? no może moja babcia :baffled:), przetrzeć nią oczka, ewentualnie przelać nad dzieckiem wosk, przez klucz do wody.....:nerd:
Taaaa...wieeem....szaleństwo!!:szok:

Hihihiih Kkasiulka ja nie wiem czy ktoś to kupuje chyba tak skoro jest podaż to pewnie wywołana popytem:-D:-D:-D

No jeszcze można chleb moczyć w wodzie z paloną witką albo papierem na którym jest napisane imię osoby "zauroczonej", czarnego koguta zabić i wypić rosół na nim ugotowany, albo zakopać go na rozstaju dróg...to na chorobę też dobre:tak:
Dużo tego wyczytałam... medycyna to moje hobby ( po kryminalistyce) i czytałam wiele książek napisanych przez lekarzy, którzy np praktykowali na wsiach w XVIII i XIX wieku... O rany czego tam nie było:szok:

No i wlasnie mam problem bo moja jest mala i w 0-3 Nexta chodzila jak miala 6 miechow. Teraz byla przecena i sie cykalam cos kupic no i jak sie zdecydowalam to juz tylko 68 i w gore zosalo.
Chlop mi szaleje Kubica prowadzi 21 kolko.

icia ja kupowalam pierwsze na 56, ze dwa komplety na 50 i dobrze, bo mala miala 50 cm to akurat bylo na poczatek. A z tym odczynianiem to ciezko, nie wiadomo ktory sposob podziala:-D Czyzby trzeba bylo wszystkie tak w razie czego:-)

Kicia-ja w Next zrobię zakupy jak już mi ginka określi pi-razy oko ile Bubulina bę∂zie miała po urodzeniu... to chyba mozna już pod koniec 6 miecha...a i tak samo u nas wszystko wyprzedane... a dostawa bę∂zie nie wiedzieć kiedy.... a jest tylko 1 sklep Next w ZT... grrrr
Ciężko się wstrzymywać ale mówi się trudno hehhe.

Wow ta muza działa na moją córusię... kopie aktywnie odkąd znowu zapuściłam cd z muzyczką dla niej :-)
Płyta "Słodkie przebudzenie" no nic dziwnego hihiihih.... jest jeszcze "Bajeczne zabawy" i "Magiczne zasypianie"... tą ostatnią przetestuję przed snem:-)

OOO jak cudnie kopie:-)

Dobre te wasze sposoby na kokardke .. a co jak ktoś ma wózek czerwony ? ha ha i kokardki nie widać ...?

Ja ciuszki mam na 56 i 62 mały mój synek to napewno nie bedzie :))

kicia i tu mam problem :baffled::confused:...
u nas sa rozmiary tiny baby, newborn a potem 0-3, 3-6 itp ...
glownie chyba te 0-3 kupie choc z kilka newborn ... jakby co w zaduzym ze dwa dni dzieciaczek pochodzi a potem myk do sklepu ;-)
na martyne z racji ze szykowala sie wczesniej na swiat mialam prawie wsio na 56cm i co ... przez tydzien tylko bylo dobre bo mloda na dzien dobry 61cm miala :tak::-D ...

sanya ladniusie ladniusie i szok ze w polsce niedostepne :baffled: hmm ...
choc mi sie chyba bardziej ta firma podoba ;-)Your Nursery - Mamas & Papas

reklama
Doczytałam Was w końcu:-)

Kasiulka, Matylda - ja gdybym wózka głebokiego nie dostała to na pewno ROAN:-):-):-), chcoiaż ostatnio widzialam też gondole z Ped Peregro też super...

A ja na razie tylko zwoże do siebie ciuszki zakupione przez moją mamę..., robic się z tego juz pełne łóżeczko :szok:, brak kaftaników... głównie pajace i body..

Do góry